autoilua & elämää

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraava]
1
Liikunta ja urheilu / Vs: Mitä liikuntaa harrastit tänään.
« Uusin viesti kirjoittanut JakeS tänään kello 19:18 »
Salilla jälleen kerran. Nyt myös sulkapallo aloitettu varovasti kantapäävaivojen jälkeen. Pitkään keskittynyt pelkästää salitreeniin niin täytyy sanoa, että tällä kuulantyöntäjän kropalla ei tällä hetkellä liike ole sulkapallossa herkimmillään. Olo on kuin norsulla posliinikaupassa  :(
2
Yleistä eri automerkeistä / Vs: Sähköautot
« Uusin viesti kirjoittanut Corvike tänään kello 19:06 »
Vuokraamo ei hyödy mitenkään sähköauton edullisista polttoainekustannuksista eli siinä käytössä yleistyminen varmaan kestää vielä aika kauan.

Toki voisivat tehdä hieman enemmän voittoa, jos tekisivät esim. niin että asiakas voi palauttaa auton akku tyhjänä ja maksaa siitä 20-30e ekstraa. Itse voisin hyvinkin ottaa tuon, mutta polttiksen tankkaan aina itse ennen palautusta.

Vuokraamo hyötyisi väitetyistä alhaisista huoltokuluista. Kaikkihan tosin tietävät, että suurin kustannus on hinnanlasku, joka sähköautojen osalta on ainakin toistaiseksi todella suuri. Jos huoltokuluja ei ole ja hinnanlasku olisi pientä, sähköautot kannattaisi.

Asiakkaille taas väitetysti pienet käyttökustannukset ovat positiiviset, joten noitahan jokaisen pitäisi haluta. Tosiasiassa käyttöä hankaloittaa se, että joutuu jatkuvasti hakemaan seuraavaa latauspistettä ja vähän väliä pysähtelemään lataamassa, joten matkanteko on hankalampaa kuin polttomoottorisella. Toisin sanoen asiakkaat eivät noita vielä halua.

Mutta sitten kun vuokraamoissa on pääasiassa sähköautoja, aika on kypsä sähköautojen yleistymiseen yleisemminkin. Tuohon menee vielä aika kauan
3
Yleistä eri automerkeistä / Vs: Polttoaineen kulutuksen seurantaa
« Uusin viesti kirjoittanut bustedi tänään kello 19:00 »
Skoda Kodiaq 1.5tsi dsg 4x4. Kaksi tankillista ajettuna niin että päässyt mittaamaan tankkauksesta ja todellinen kulutus 7,5l/100km. Maantiepainotteista ajoa mutta ollut myös vähän kaupunki pyöritystä ja moottoritietä.

Varsin kohtuullisella kulutuksella siis menee ja eiköhän tämä kilometrejen myötä vetristy kun nyt vasta reilu 2000km mittarissa.
4
Mercedes-Benz / Vs: MB C-sarja (205, 2014-)
« Uusin viesti kirjoittanut Kraftwerk tänään kello 19:00 »
Moderni 6-sylinterinen diesel on kyllä mielestäni edelleen ehkäpä yksi järkevimmistä moottorityypeistä niin henkilöautoissa kuin katumaastureissa. Kulutus pysyy järkevänä kaikissa ajo-olosuhteissa, moottori on melko värinätön ja käyntiääni on miellyttävä, kulutus ei ole riippuvainen akun varaustasosta, moottorilla on hyvä vetää venettä tai muuta painavaa kärriä myös kulutuksen puolesta ja suorituskyky on hyvä.
5
Liikunta ja urheilu / Vs: Mitä liikuntaa harrastit tänään.
« Uusin viesti kirjoittanut Markku tänään kello 18:58 »
Kaadoin kaksi koivua, sahasin pätkiksi ja suunnilleen puolet hakkasin haloiksi. Sitten tuli nälkä.
Harvoin näitä hommia on talvella tullut tehtyä, yleensä on liikaa lunta.  :o
6
Volvo / Vs: Keskustelua Volvon sähköautoista, odotuksista ja myöhemmin kokemuksia
« Uusin viesti kirjoittanut jkk tänään kello 18:57 »
https://insideevs.com/news/394819/electric-volvo-xc90-coming-2022/


Mitenköhän tää nyt sitten menee kun oli suuri julistus kuinka joka vuosi tuodaan täyssähkö ulos markkinoille ja nyt sitten heti on 3 vuoden tauko?
7
En mitään koska ajokielto on päällä ja GT on pesty, "siivottu" ja vahattu Senotecilla (Nokia) viime marraskuun puolessa välin  :P

Edit: Kuva on kylläkin viime toukokuulta  ::)

Edit2: Uusi kuva joka on oikea
8
Kori, autosähkö, sisätilat, autonhoito, huollot / Vs: Mitä teit autollesi tänään?
« Uusin viesti kirjoittanut Quality tänään kello 18:41 »
Uiui, kun kiiltävät! Toivottavasti kelit pysyvät kuivina ja tiet suolaamattomina, jotta nuokin säilyvät yhtä hyvännäköisinä.
9
Yleistä eri automerkeistä / Vs: Polttoaineen kulutuksen seurantaa
« Uusin viesti kirjoittanut Markku tänään kello 18:41 »
^ huomenna kone saa uudet öljyt, ehkäpä sitten...  ::)
10
Asuminen, rakentaminen ja kiinteistötekniikka / Vs: Remonttia
« Uusin viesti kirjoittanut JiiJii71 tänään kello 18:37 »
Ei. Ihan aitoa kilikali mattamustaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraava]