autoilua & elämää

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muutama viikko sitten kirjoittelin tähän ketjuun aikeista vaihtaa isoon maasturiin. Nyt on tullut sen verta järkeä päähän, että en taida laittaa sellaista eurooppalaisittain full size SUVia ajokerroista n. promillen ja kilometreistä n. prosentin ajojen takia. Olin jo päätymässä jatkaa nykyisellä, kunnes tuli huoltokeikan yhteydessä käytyä naapuriliikkeessä ihmettelemässä plugarihybridiä. Kyllähän siinä vaihtoajatukset heräsi.

Nimittäin omat ajoni, reilu 15 tkm/vuosi, ovat suurelta osin sellaista 3-10 km suuntaansa taajamapyörittelyä pk-seudulla. Työmatka 10 km josta pätkä Länsiväylää, kaupassakäynti 1 km 40 km/h alueella, lasten harrastukset parin kilometrin päässä jne... varmaan 9/10 niistä kerroista kun auton rattiin hyppään olisi mahdollista ajaa täysin sähköllä jos ei polttomoottoria tarvita esim. lämmöntuottoon. Latausmahdollisuus on.

Eli: Volvo XC60 T8 - uhka vai mahdollisuus?

Eipä ihan samassa hintaluokassa taida olla paljoa muita vaihtoehtoja. Mersu, Lexus ja Range Rover Sport. Kaikille löytyy myymiöt ja huoltopisteet pääkaupunkiseudulta.
2
Alusta, renkaat ja vanteet / Vs: Koska talvirenkaat alle?
« Uusin viesti kirjoittanut Kennedy tänään kello 10:53 »
Vahva veikkaus on, että pe. päivällä vaihdan alle.
Ensviikolla niin aikaisin liikenteessä, että voi hyvinkin olla pakkasella.
3
AV, HiFi, tietotekniikka, mobiiliviestintä, valokuvaus / Vs: Nettiyhteydet
« Uusin viesti kirjoittanut Mika_M tänään kello 10:46 »
Ylittyi vihdoin ilmoituskynnys ja laitoin postia asiakaspalveluun, kun jälleen vesisateen alkaessa katkesi VDSL-yhteys vajaaksi minuutiksi.

En oikein itsekään aluksi uskonut koko vikaan, mutta pakko se on tunnustaa todeksi. Aina kun alkaa sataa vettä tai sateen voimakkuus kasvaa nopeasti, katkeaa tuo yhteys hetkeksi. Sen jälkeen kyllä palautuu ja toimii taas vaikka sade jatkuisikin.

Tuo kupariosuus tulee ilmalinjana muutamien satojen metrien matkan ja kuvittelisin sen vian olevan väkisin tuolla matkalla jossakin kohdassa. Meneekö vettä johonkin liitokseen ja laitteet joutuvat kättelemään uuden yhteyden hitaammalla nopeudella tms? Mene ja tiedä, mutta jos saan asiakaspalvelusta jonkun geneerisen "käynnistä modeemisi uudestaan" -vastauksen niin saatan hermostua.

Talon seinässä oleva liitospiste on tukevasti suojassa sadevedeltä, joten siinä se vika ei oikein voi olla. Hankalahan tuollaista tietenkin on selvitellä, ehkä ratkaisevat ongelman keräämällä kuparin pois ja pakottamalla mobiilitoteutukseen? Toivottavasti ei kuitenkaan.
4
Liikenne / Vs: Yksilöityjä rekisteritunnuksia
« Uusin viesti kirjoittanut Jetstar tänään kello 10:33 »
GAS-900 Audi A4 Avant g-tron  Gasum Oy, Espoo
5
Alusta, renkaat ja vanteet / Vs: Koska talvirenkaat alle?
« Uusin viesti kirjoittanut Jetstar tänään kello 10:31 »
Fabiaan pyörähti nastat alle äsken
6
Liikunta ja urheilu / Vs: Pyöräilyä fanaattisen autoilun korvaajaksi
« Uusin viesti kirjoittanut tai tänään kello 10:24 »
Meikän takapihalla olet ajellut, olisit tullut hakemaan niin oltaisiin ajeltu porukalla.

Pitää laittaa tiedustelua jahka seuraavan kerran tienoolla poikkean. Mahdollisesti joululomalla, mutta viimeksi vuosi-pari sitten koin joensuun talvipolkutarjooman niin ankeaksi että kannattaneeko pyörää edes ottaa mukaan. Latuja, moottorikelkkauraa ja umpihankea riittäisi, mutta hoitavatko koiranulkoiluttajat tamppausvelvoitettaan siellä ollenkaan?
7
BMW / Vs: BMW huolto-ohjelma
« Uusin viesti kirjoittanut Taky tänään kello 10:19 »
Eikös bemmeissä ole CBS-järjestelmä (condition based service) eli ei ole kiinteitä huoltovälejä vaan idrive valikosta näkee mitä ja milloin.

Joka sitten määräytyy n kpl:een parametrien kautta - yhtään ei osaa ennakoida millaisia huoltokustannuksia aika/km välillä syntyy.
Siksi(kin) on meikäläisellä jääneet käyttöauto kategoriassa hankkimatta.
8
Liikenne / Vs: Taksiketju
« Uusin viesti kirjoittanut Urlaub tänään kello 10:11 »
^ Kuulostaa hyvältä. Noinhan sen maalaisjärjellä pitää mennäkin.
9
Mercedes-Benz / Vs: Mercedes-Benz GLC-sarja
« Uusin viesti kirjoittanut skiri tänään kello 10:07 »
Onko kuulunut täällä mitään uutta? Uusi GLE-malli julkaistu, mutta mites GLC?
10
Alusta, renkaat ja vanteet / Vs: Koska talvirenkaat alle?
« Uusin viesti kirjoittanut Devl tänään kello 10:07 »
Tässäköhän se vika sitten onkin, kun on porukka valitellut että Contin nastarenkaista lähtee nastat? Jos eivät ole merkanneet pyörien paikkoja, niin sehän on sitten ihan "sixty-fifty" että meneekö samoinpäin kuin edellisenä talvena, ja sitä kautta jotta lähteekö nastat vai pysyykö.
Conti-myyjä sanoi nyt kun ostin uudet IceContact2 toiseen autoon, ettei ensiasennuksella ole väliä mihin renkaat nyt asentaa. Sen jälkeen ei saa vaihtaa muuten kuin edestä taakse tai takaa eteen, mutta puolta ei saa vaihtaa.

Viikonloppuna tuli vaihdettua molempiin autoihin talvitassut alle.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10