AutoStadium.fi

Elämää => Matkustaminen => Aiheen aloitti: Makkis - 01.01.2014 15:51

Otsikko: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 01.01.2014 15:51
Itse en ole matkailun tai matkustaminen suurkuluttaja mutta onhan tuota tullut lenneltyä työn ja lomailun merkeissä.

Katsoin juuri ihan mielenkiintoisen mainosdokumentin Singapore Airlinesin lennolta ja Airbus A380 koneesta. Kyllähän rahalla saa pitkästäkin lennosta viihtyisän... huh huh, euroopasta Australiaan kalleimmassa luokassa 17500 euroa per henki, mutta olipa hulppeat oltavatkin.

Itseäni ihmetyttää meille suomalaisille luotu illuusio jotta Finnair olisi jotenkin erinomainen ja sillä olisi paras kalusto lentämiseen. Omat kokemukseni taas sanoo tilanteen olevan päin vastoin. Kalusto on varmaan teknisesti toimivaa mutta muilta osin aivan schaissea yleisellä tasolla. Pienillä koneilla lennetään kaukomatkoja, ruoka ala-arvoista jne.

Eniten hitsasi muutaman vuoden takainen lomalento Phuketiin. Kone oli pikkuinen Boeing 757 johon oli saatu tungettua varmaan 250 matkustajaa. Lento on kuitenkin pitkä, olikohan Ahmadabadin välilaskuineen 13 tuntia, niin ei ihmisiä saisi ahdistaa moiseen "sillipurkkiin" koska alentaa jo ihmisarvoa.

Samoin hitsaa nämä kotimaan lennot. Lippujen hinnat hirmuiset ja jostain se Finnair kaivaa näitä 1/3 skaalan muovisia dominokeksejä yhden kappaleen per matkustaja  ;D Tämä sama pätee oikeastaan myös euroopan lentoihin. Nämä lennot ovat kestoltaan niin lyhyitä, että tuollaiset sillipurkkikoneetkin sietää. Näille Embraer koneille tosin pointsit väljistä tiloista.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Skula - 01.01.2014 15:56
Miten paljon makkista ahistais jos olis miehen mittainen  :o

Itse n.190centtisenä koen tuskaa ihan kaikissa lentokoneissa joihin olen mennyt, etenkin jos olen reissun omasta pussista maksanut..
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 01.01.2014 15:58
Sanopa elä muuta, olen kuitenkin 172 cm tirppana.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Topias - 01.01.2014 16:21
ollaan vaimon kanssa pari kertaa käytetty pitkillä lennoilla premier economy luokkaa, kun on liput löytynyt järkihinnalla. tuossa luokassa leveämmät istuimet, reilusti enemmän jalkatilaa sekä paremmat sapuskat. yhtiöinä BA ja virgin, voin suositella molempia ja tilat riittävät myös tälläiselle 195 senttiselle.
myös luftfaffesta ja SASsista kokemusta pitkillä lennoilla economy luokassa. tässä maaottelussa voiton nappaa saksa paremmilla tiloilla ja palvelulla. pari tuumaaa lisää tuntuu myös näissä istuinen etäisyyksissä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: MacVolsu - 01.01.2014 16:21
Lapsuutta ja nuoruutta muistellessa tuli matkustettua Finnairin Convair Metropolitanilla sekä Trans World Airlinesin  Boeing 747-koneella.
Onko joku matkustanut legendaarisen Pan Am-lentoyhtiön koneissa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 01.01.2014 16:36
Kaksi lentoyhtiötä on jäänyt omaan pääkoppaan massasta erottuvana. Virgin Atlantic on eka. Tämä on mielestäni yksi parhaista yhtiöstä omalla rahalla lentäville. Homma toimii, palvelu on hyvää ja hommassa on aina tekemisen makua. Ja huumoria ei ole unohdettu.

Toinen, monien mielestä hiukan yllättävä valinta on Turkish Airlines. Tällä on nyt tullut jonkun verran lenneltyä ja omat ennakkoluulot osoittautuivat (taas) täysin vääriksi. Loistava kalusto, mieletön palvelu ja pöperöistäkin löytyy. Ja nämä kaikki taas siis omalla rahalla turistiluokassa lentävälle. Istanbulin kenttä on ainoa pikku miinus tässä yhtiössä, kun itse kenttä on vähän sekava ja meluisa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: pantero - 01.01.2014 16:51
Lapsuutta ja nuoruutta muistellessa tuli matkustettua Finnairin Convair Metropolitanilla sekä Trans World Airlinesin  Boeing 747-koneella.
Onko joku matkustanut legendaarisen Pan Am-lentoyhtiön koneissa.

Jep, on tullut matkustettua legendaarisella PA001 vuorolla. Se oli vuoro, joka lensi jatkuvasti maailman ympäri samaa reittiä. Muisti voi tehdä tepposet, mutta koneena oli vähän kulahtanut jumbo ja lento taisi olla Lontoosta Nykkiin. Sen muistan, että lento ei ollut kovin suosittu, koska koneessa oli ruhtinaallisesti tilaa ja turistissa saatoimme nukkua tyylikkäästi viiden penkin rivissä...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 01.01.2014 16:53
Olen samaa mieltä makkiksen kanssa B757:n käytöstä pitkille matkoille. Nyt ne onneksi ovat poistumassa Finnairilta. Konehan on suunniteltu vain tuollaisten 6-8 tunnin reissujen tekemiseen (kantama noin 6300 km). Olimme Meksikon matkalla tuollaisella koneella. Halifaxissa oli välilasku ja miehistön vaihto. Tuntuu oudolta, jos se voi olla kustannustehokastakaan, kun vaihtomiehistö tarvitaan, ja lasku/nousu kenttämaksuineen. Toinen suomalaismiehistö lensi Halifax - Cancun väliä, ja jossain vaiheessa kai heidät piti sieltä vaihtaa kotiinkin, ja matkustajina kuljettaa uusi vaihtomiehistö sinne.

Finnairin uudet Airbus A330 ja A340 -koneet ovat kyllä ajanmukaisia. Vaihtavat niihin nyt jo uusia businessluokan istuimia. Ne näyttävät kuvissa kyllä arveluttavasti tiukempaan pakatuilta kuin vanhemmat business -istuimet. Olemme kahtena viime talvena lentäneet Krabille ns. Comfort -luokassa, joka on charterissa sama kuin reittilentojen business, mutta vaatimattomammalla tarjoilulla. Nuo vanhat business -penkit menevät ihan makuuasentoon ja niissä mahtuu ainakin 185 cm pitkä ihan suoraksi nukkumaan. Makuutilan kapeus varmaan ahdistaa leveäharteisia.

(https://lh3.googleusercontent.com/-UM0kow3Vino/UR5US2BdJKI/AAAAAAAAd1Q/6Vvi36uKmXc/s640/IMG_1162.JPG)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 01.01.2014 17:02
Lapsuutta ja nuoruutta muistellessa tuli matkustettua Finnairin Convair Metropolitanilla

Yksi tuollainen Convair on muuten näytillä Suomen Ilmailumuseossa ja siihen pääsee ihan sisällekin, oli aika nostalginen fiilis istahtaa matkustamon penkille ja mietiskellä hiljaisuudessa millaista moisella matkustaminen on ollut :) Oli hiukan erilainen sisustus kuin nykykoneissa...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 01.01.2014 17:13
Paras kokemani palvelu on ollut Singapore Airlinesilla. Kerran lensin Jumbolla Zurich - Singapore välin yläkerroksen business -luokassa, ja olipa palvelu aivan uskomatonta. Matkustamohenkilökunta halusi ensin opetella nimeni ja suosikkijuomani. Ruokatarjoilu tapahtui kärrystä, jossa oli ruokia esillä kuin buffet -pöydässä.

Toiseksi paras kokemus on Thai Airways, jonka matkassa olen lentänyt Bangkok - Tukholma -väliä ja pari muuta satunnaista reissua Euroopasta Aasiaan. Asiakaspalvelu on sielläkin kohdallaan.

Kolmoseksi laitan Cathay Pacificin, jolla olen lentänyt Japani - Kiina väliä ja Hong Kong - Sydney -reitin kertaalleen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 01.01.2014 17:38
Hauska muisto, joskin kauan aikaa sitten, oli kun lennettiin Iberialla Gibraltarille työmatkalle. Matkakohteena oli toki Espanjan Jerez ja varsinainen työaika vietettiin moottoriradalla ja saatiinkin kannustettua Häkkinen uransa ensimmäiseen voittoon  :)

Mutta asiaa eli Iberiaan, check-innissä kysyttiin kaikilta tupakoiva vaiko ei. Tupakoivana vastasin kyllä vaikka pitkistä lennoista ei ollut kysymys, sellaisia lyhyitä pomppuja euroopan sisällä. Hauskan tuosta vaan teki se, että tuo oli vaan kysymys. Porukka oli kuitenkin hujan hajan pitkin matkustamoa ja osa tupakoi, osa ei  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: -P- - 01.01.2014 17:53
^^Kyllä minäkin ykköseksi rankkaan Singapore Airlinesin & Thain, siis kaikista niistä yhtiöistä mistä toistaiseksi on kokemuksia. Tosin ihan vaan turistiluokassa. Onhan se palvelu ihan eri maailmasta noissa aasialaisissa yhtiöissä, niissä tuntee itsensä sentään vielä asiakkaaksi.
Muinainen Swissair oli mielestäni myös mukava yhtiö, jolla lensin joskus aikoinaan muistaakseni Zürich-Shanghai ja olikohan Zürich-Mumbai väli myös.

Myös Qantas on ollut palvelultaan mukavan rento niillä parilla edestakaisella reissulla kun sitä olen käyttänyt. Toisella noista, Zürich-Sydney välillä (marraskuu 2007) ja välilasku Singaporessa, josta lähtiessä meni 747:sta sähköt kentällä lähtöä odottaessa. Kone pimeni kokonaan joksikin aikaa ja kun sähköt taas saatiin päälle niin kerrottin että yhden moottorin kanssa on käynnistymisongelmia. No matkaan päästiin lopulta, mutta kyllä se vähän mietitytti että saapa nähdä miten tässä käy  :-\ . Tuolla samalla lennolla näin eka kertaa Airbus A380:n Sydneyn kentällä kun Singapore Airlines oli sen juuri edelliskuussa ensimmäisenä ottanut liikenteeseen. Portille rullattaessa Qantasin kapteenikin kuulutti matkustamoon että katsokaa vasemmalle siellä on tuo uusi Singapore Airlinesin Airbus A380.

KLM:llä olen lentänyt kerran ja tuskin toista kertaa lennän. Oli niin nyrpeää henkilökuntaa että se riitti siihen että olen ko. yhtiötä vältellyt.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: -P- - 01.01.2014 18:02
Tulipa mieleen tämä vanha netissä kiertänyt, aiheeseen liittyvä vitsi :)

A guy sitting at an airport bar in Atlanta noticed a beautiful woman sitting next to him. He thought to himself,
"Wow, she's so gorgeous she must be a flight attendant. But which airline does she work for?"

Hoping to pick her up, he leaned towards her and uttered the Delta slogan, "Love to fly and it shows?"
She gave him a blank, confused stare and he immediately thought to himself,
"Ooh shit, she doesn't work for Delta."

A moment later, another slogan popped into his head. He leaned towards her again,
"Something special in the air?"
She gave him the same confused look.

He mentally kicked himself, and scratched American Airlines off the list. Next he tried the United slogan,
"I would really love to fly your friendly skies?"
This time the woman turned on him, "What the fuck do you want?"

The man smiled, then slumped back in his chair, and said... "Ahhh, Finnair!"
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: pantero - 01.01.2014 18:54
+1 to -P-

Jos pysytään muistelolinjalla, niin kaikkein mieliinpainuvin lentomatka on eittämättä Malaysian Airlines First Class lento Singaporesta(SIN) Kuala Lumpuriin(KUL). Tämmöinen siirtymä oli seurausta jostakin yhdistelmälennosta, jossa ensin lennettiin turistiluokassa (HEL-FRA-SIN). (Ei onneksi tuota kuuluisaa NONSTOPia: From HEL to SIN...).

Suomipoika oli kyllä ihmeissään, kun istuttiin nojatuolissa, josta oli 1,5 metriä (no ainakin yksi metri...) edelliseen penkkiin. Lentoemot kipittivät sareissaan tuolin viereen ja polvistuivat(?!) palvelemaan. Ruokailuvälineitäkin katettiin toistakymmentä. Välitettavasti tuo lentomatka on vain niin lyhyt, ettei tuosta palvelusta kauaa ehtinyt nauttia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 01.01.2014 19:57
Lentokoneissa on saanut istua viime vuosina ihan riittämiin, viime vuonna luonnollisesti eniten Finnairilla ja muilla eurooppalaisilla, parina aiempana amerikkalaisilla yhtiöillä. Työmatkoilla joiden kesto on 3h tai alle on omasta mielestäni palvelu ja tarjoilu toissijaista, turha säätäminen ja odottelu ärsyttää enemmän.

Jenkkilän sisäisillä lennoilla tykästyin etenkin JetBlue yhtiöön jossa ei turhia portilla mietitty. Kabiini siivottiin jo ennen laskua ja maassa väki vaihtui todella nopeasti. Jokaisella paikalla oli oma tv ruutu jossa pyöri muutama kymmenen tv kanavaa tauotta. Yleensä ohjelmia tulikin tuijotettua siitä kun penkkiin istui aina siihen asti kun portilla alkaa kiireisimpien jono valua kohti ovea omalta kohdalta. Huonona puolena sitten iltaa kohti koko ajan pahenevat viivästykset kun salamavaihdot eivät aina menneet nappiin. AA:lla ja Unitedilla lensin pari kertaa ykkösluokassa, joka ei noilla maan sisäisillä lennoilla ole todellakaan kovin hohdokas. Isompi istuin toki, mutta tarjoilu oli yleensä joko juustohampurilainen tai salaatti.

Kun tuo one worldin kortti löytyy niin euroopassa tulee kannatettua lähinnä Finnairia, BA:ta ja muita liittouman yhtiöitä. Finnairin etuna on kohtalaisen siistit ja yleensä ehjät koneet. Tarjoilu sitten toki on vähän mitä on. Kaikista suurin ärsytys on kuitenkin puoli tuntia ennen laskua valmisteltava kabiini. Esimerkiksi Lontooseen lennettäessä yleensä loppuu musiikin kuuntelu tai elokuvan katsominen ipadiltä pahimmillaan jo tuntia ennen laskua koska vyövalo syttyy ennen kuin jäädään kiertelemään odotuskuvioon. Sama lähestyminen BA:lla ja sähkölaitteet pitää sulkea lähestulkoon siinä vaiheessa kun kapteeni alkaa hapuilla laskutelineiden vipua, eli siinä vaiheessa kun kapteeni kuuluttaa kymmenen minuuttia laskuun.

Aasialaisista yhtiöistä on tullut käytettyä ainoastaan Air Chinaa Shanghaista Tokioon. Ei mielestäni eroa mitenkään länsimaisista vaihtoehdoista.

Loppukevennyksenä youtubesta löytynyt turvaohjeiden esittely aasialaisessa yhtiössä. "...smoking in the toilet will activate the smoke alarm. If you wish to smoke, please go outside the aircraft."  ;D

airasia awesome safety measures announcement (http://www.youtube.com/watch?v=3zcqkZfqePQ#ws)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jere - 11.01.2014 21:54
Maanantaina taasen 330:llä airbussilla Souliin, kyllä noissa matkaa tekee mielellään varsinkin jos oikean puoleisen kaistan taika ei petä...meinaa siis lentoemoon "tasoa" busineksessä  :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JiiJii - 11.01.2014 22:57

Eniten hitsasi muutaman vuoden takainen lomalento Phuketiin. Kone oli pikkuinen Boeing 757 johon oli saatu tungettua varmaan 250 matkustajaa. Lento on kuitenkin pitkä, olikohan Ahmadabadin välilaskuineen 13 tuntia, niin ei ihmisiä saisi ahdistaa moiseen "sillipurkkiin" koska alentaa jo ihmisarvoa.

Samoin hitsaa nämä kotimaan lennot. Lippujen hinnat hirmuiset ja jostain se Finnair kaivaa näitä 1/3 skaalan muovisia dominokeksejä yhden kappaleen per matkustaja  ;D Tämä sama pätee oikeastaan myös euroopan lentoihin. Nämä lennot ovat kestoltaan niin lyhyitä, että tuollaiset sillipurkkikoneetkin sietää. Näille Embraer koneille tosin pointsit väljistä tiloista.

No charter lentoja ei kyllä pitäisi lähteä vertailemaan reittilentojen kanssa lainkaan. Eikä se muutenkaan ole konetyypin vika jos siihen on penkkejä tungettu turhan ahtaasti, tosin kuten todettu niin 757 range ei myöskään riitä noin pitkille lennoille. Muuten kyllä näin 192 senttisenä pitää ihmetellä mikä ihmeen kansanhuvi on aina valittaa lentokoneiden tiloista, itse olen vain muutaman kerran kokenut tilat kertakaikkiaan liian ahtaiksi mutta sitä saa mitä tilaa (=halvin mahdollinen lomalento).
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 11.01.2014 23:18
Ei riitä 757 range tuolle matkalle ja siksi pitääkin Intiassa tankata ja vaihtaa miehistö. Ja juu, ei ole myöskään konetyypin vika, vaan lentoyhtiön vika.

Itse taas en ekonoomiluokassa ole huomannut suurtakaan eroa charterin ja reitin välillä, jos siis vain tiloista puhutaan. Euroopan lennoila bisneskään ei juuri lisää tilaa tuo, jos lainkaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 11.01.2014 23:23
Euroopan lennoila bisneskään ei juuri lisää tilaa tuo, jos lainkaan.

Mitä finskillä olen euroopan lentoja lentänyt, niin bisnes ei yleensä eroa economysta kuin väliverhon ja paremman tarjoilun verran ::)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 12.01.2014 00:01
Juuri noin ja kun bisnes on koneen etuosassa, niin tupakille pääsee minuutin ennen ekonoomeja.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: bgis - 12.01.2014 00:16
Itse lennän Balille usein harrastuksen perässä ja mukavammaksi reitiksi olen todennut Hel-Ams-Hkg-Dps. Helsingistä Amsterdamiin Finnairin siivin ja loppumatka Cathay Pacificillä. Jopa karjaluokassa on mukavat tilat. Suurin syy tuohon on tietenkin hinta. Tuon reitin saa noin 700e hintaan ku Finnairilla saa maksaa Hel-Sin-Dps noin 1000e. Muutaman kerran olen myös lentänyt Kuala Lumpurin kautta Malaysian Airlinesilla ja palvelu ja tilat ehkä hieman mukavammat vielä kun Cathayllä. Hinta kuitenkin ratkaisee. Pääosin lentokalustona Ams-Hkg A340 ja Hkg-Dps B747. Cathayllä usein elokuva tarjonta sellaista mitä suomessa on tullut elokuvateatteriin joten matka kuluu nopeasti. Hong Kongin kenttäkin mukavampi transit matkustajalle kuin Singapore.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: HatYai - 12.01.2014 01:59
Työnantajan politiikkana on käyttää SAS:n ja Star Alliancen lentoja aina kun se on mahdollista. Suomen sisäiset liittymälennot on Finnairilla, mutta usein lippu on ostettu esim Air Francen piikkiin. Useimmiten jatkolento Brasiliaan on Lufthansalla tai Air Francella ja paluulento TAM illa. Nuo kolme ovat kaikki kohtuullisia yhtiöitä, mutta SAS on Euroopan sisäisillä lennoilla tosi surkea !

Kaukoidän matkat Kiinaan ja Thaimaahan olen lentänyt toistaiseksi Finnairilla, helppoa ja kätevää mutta tuo viime marraskuun lakonuhkasekoilu sai miettimään muita vaihtoehtoisia reittejä. Paras vaihtoehto lienee Thai Airways Tukholmasta. Kiinan sisäisillä matkoilla olen lentänyt China Eastern ja China Southern Airwaysillä, molemmat yllättävän hyviä.

Pisin yhtämittainen lentoni oli väli Sao Paulo - Doha, se kesti noin 14.5 tuntia ja lennettiin Qatar Airwaysillä, palvelu oli hyvää ja leffat uusia :-) 
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: sheikki - 15.01.2014 08:08
Itse olen luonnollisesti keskittänyt mahdollisimman paljon lentoja Qatar Airwaysille ja nyt sieltä putkahtaakin Oneworldin korkein kortti. Palvelu on kyllä ollut pääosin erittäin hyvää ja varsinkin business luokassa ei ole kyllä ollut valittamista. Firman lennot lennetään aina turistissa matkustuspolitiikan vuoksi, oli lennon pituus 1h tai 16h. Vapaa-ajan lennoilla ollaan sitten lennelty business luokassa, varsinkin aasiaan koska business lennot sinne kohtuu hintaisia.

Aikoinaan kun tuli enemmän kierreltyä palloa niin tuli lenneltyä paljon eri yhtiöillä ja parhaimmat kokemukset jäi Cathaylta. Iranissa tullut lenneltyä vanhoilla kunnon Tupoleveilla ja se on kyllä jäänyt mieleen, eikä niin positiivisella tavalla.

Viimeisin matka tehtiin perheen kanssa Italiaan ja silloin käytettiin halpis yhtiötä nimeltään Pegasus. Operoi Turkista, ei valittamista, homma toimi jokseenkin mallikkaasti.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 24.01.2014 20:30
Käytiin Thaimaan lomalla Finnairin A340:llä. Siinä oli Comfort -luokassa (= reittilentojen business) huonommat istuimet, kuin parin edellisen vuoden A330 -lomareissuilla. Tässä A340:ssä istuin ei mennyt täysin makuuasentoon. A330:ssä meni. Finnair uusii nyt istuimet - saa nähdä ovatko ne samat kuin tuossa A330:ssä, vai paremmat.

Aika OK nuo molemmat on, mutta täysi makuuasento oli kyllä parempi, kun pituustilakin riitti oikein hyvin.

Tässä A340 (Marimekon Unikko -koristeltu kone kyseessä):

(https://lh5.googleusercontent.com/-dEv4yAb-RvM/UuKgeehRsHI/AAAAAAAAsdY/01ieqx8kRYw/s640/IMG_1792.JPG)

Ja tässä A330:

(https://lh3.googleusercontent.com/-3G8f3BUY2TA/UR5USZLDJpI/AAAAAAAAd1I/umH_SW56aKQ/s640/IMG_1161.JPG)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 24.01.2014 20:52
Työkaveri kävi juuri Teneriffalla Thomas Cookin koneella ja sanoi että se oli vielä pahempi sillipurkki kuin Finskin lomalennot, 180cm pitkällä miehellä oli ollut polvet tiiviisti etummaisen jakkaran selkänojassa kiinni :o
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 24.01.2014 21:01
Me olimme pojan kanssa TUI Fly Nordicin koneella (B737) Lanzarotella hiljattain, ja siinä oli aika hyvät tilat ja nahkapenkit. Thomas Cookilla en ole koskaan matkustanut.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jere - 28.01.2014 17:39
Norwegian ja wi-fi tekee matkanteosta selkeästi mukavampaa, tosin lomalento, niin tilojen kanssa ei ole hurraamista.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 29.09.2016 22:21
Työkaveri kävi juuri Teneriffalla Thomas Cookin koneella ja sanoi että se oli vielä pahempi sillipurkki kuin Finskin lomalennot, 180cm pitkällä miehellä oli ollut polvet tiiviisti etummaisen jakkaran selkänojassa kiinni :o

Voe per..le. Onneksi olen lyhyt. Vaimokandi oli ottanut matkat Puerto Ricoon (lentoajasta päätellen jonnekin välimerelle, ei hajuakaan missä moinen mesta on) ja justiin lennättävä yhtiö tuo Thomas Cook. No, onneksi olen pieni mies, kai minä tuon kestän.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Penguin - 29.09.2016 23:51
Finnairilla on vissiin joku kampanja, jossa pyrkivät ryssimään kaiken pahemmin kuin VR. Sen lisäksi että nuo Englannin-lennot ovat jatkuvasti myöhässä enemmän ja enemmän, niin olisiko vielä Finavian suosiollisella avustuksella koneet pysäköidään Vantaalla jollain aivan käsittämättömällä logiikalla. Tänään tultiin Manchesteristä portille 27, joka on väärällä puolella passintarkastusta. Ei siis ulospääsyä putken kautta, vaan koneen takaa ulos ja bussiin. Bussi vei sitten yhdentoista aikaan illalla portille 37 eli niin kauas kuin vain viedä voi. Siellä kentällä ei ole tuohon aikaan mitään muuta kuin tyhjiä portteja, niin miksi ihmeessä tuon homma pitää olla tuollaista. Eikä tämä todellakaan ollut ensimmäinen kerta, vaan tämä on enemmänkin se normi. Yleensä tosin pysäköidään johonkin Seutulan korpeen ja sieltä ajellaan toiselle puolelle kenttää terminaalille, mutta tietty portille 37.

Positiivista kuitenkin se, että lähdettiin Manchesteristä yli liki kolmevarttia myöhässä ja Vantaalla oltiin vain 10 min myöhässä. Eri lentokentistä voisi kyllä kirjoittaa juttua vaikka kuinka. Niillä on kaikilla oma perusluonteensa ja joskus ei tiedä itkisikö vai nauraisiko niitä touhuja. Kyllä pyörä on keksittävä moneen kertaan uusiksi.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kennedy - 30.09.2016 01:00
Jenkkien päässä BA:n laitteet tilttas puolessa välissä boardingia ja joutuvat ne boottaa.
Me tultiin Heatrowlle la. aamusta.. ensin pyörittiin ilmassa paskarinkiä. Kuulemma normaalia siihen aikaan.
Finskin jatkolento oli hyvällä mallilla ja kapteeni sanoon, että päästään ehkä 10min etuajassa lähtee.. no hetken päästä se oli 10min myöhässä kuulutus.
Sitten kun päästiin kiitoradalle jonotettiin lisää. Lopulta 40min alkuperäisen lähtöajan jälkeen päästiin kiihdyttämään jo kiitoradalla.
Perillä oltiin reilu puolituntia myöhässä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 30.09.2016 02:53
Jostakin kumman syystä mimun kohdalleni osuu air baltic, norwegian , ukraine international airlines, turkish airlines jne... finskillä viimeksi lentänyt helmikuussa.  Pirkkamatkat  :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Cyclic Stig - 30.09.2016 02:55
Me tultiin Heatrowlle la. aamusta.. ensin pyörittiin ilmassa paskarinkiä. Kuulemma normaalia siihen aikaan.
Heathrow:n ongelma on ihan selkeästi kapasiteetin puute ruuhka-aikaan. Siksi siitä uudesta kiitotiestä on tapeltu varmaan 20 vuotta. Lentsikat ei ole mitään autoja joita voi parkkeerata liikennevaloihin metrin välein ruuhka-aikaan... Menetelmiä on optimoitu mutta jossain kohdin tulee raja vastaan. Kiitotiellä ei voi olla kahta lenskaria kerrallaan. Ei NATS:n vika.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: MMV - 30.09.2016 07:38
Jaa'a, seuraava lento on KLM:llä ja en muista koskaan tuolla lentäneeni. Saapa nähdä millainen sillipurkki tuo on...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 30.09.2016 13:07
Ylihuomenna taas tuohon kyytiin...

(https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQbAmiXN8yKUhWegsvUMMKQ-JZNazLD5Pk5WhrtoPFXACbBtN5pQ)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: tomppa - 30.09.2016 19:01
Jaa'a, seuraava lento on KLM:llä ja en muista koskaan tuolla lentäneeni. Saapa nähdä millainen sillipurkki tuo on...
Mä olen jonkun lennon Kelmillä lentänyt. Euroopan sisäisessä liikenteessä olevat kapearunkokoneet ovat ihan peruskamaa ja palvelu ihan hyvää. Kaukoliikenteestä mulla on kokemusta sekä B777 että A330 koneista. Bojossa istuinkonffaus oli aivan liian tiukka, mutta bussissa viihdyin oikein hyvin. 
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Topias - 22.11.2016 16:52
huomenna pitäisi palata napolista helsinkiin, mutta pirun lufttwaffe lakkoilee ja lennot peruutettu. niiden sivut ja linjat nurin, mutta onneksi poikettiin kentällä, jossa heillä yksi tiski auki, eikä jonoa. onneksi huomiseksi saatiin buukattua alitalia roomaan ja finski helsinkiin. tunti tuohon tuhraantui ja 45e takseihin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 27.12.2016 17:29
Työkaveri kävi juuri Teneriffalla Thomas Cookin koneella ja sanoi että se oli vielä pahempi sillipurkki kuin Finskin lomalennot, 180cm pitkällä miehellä oli ollut polvet tiiviisti etummaisen jakkaran selkänojassa kiinni :o

Jaa niin, voin vahvistaa tämän pääosin. Ei pahempi kuin finski mutta samaa surkeaa tasoa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JiiJii71 - 27.12.2016 18:38
Jaa niin, voin vahvistaa tämän pääosin. Ei pahempi kuin finski mutta samaa surkeaa tasoa.

Tui lennättää meidän Kiljusten Herrasväen Kanarialle Thomas Cookin siivin. Mielenkiinnolla jo odotan koko lentoreissua, erityisesti tuon pikku elohopean kannalta... :(
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Penguin - 27.12.2016 19:55
Mulla ei kyllä hermo kestäis sitä menoa mitä on kavereilta kuullut lomalentojen olevan, kun ihan tavallinen Norwegianin Lontoon lentokin riitti. Oli ensimmäinen, ainut ja viimeinen kerta kun sellaisessa sikaosastossa matkustan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 27.12.2016 20:13
Noiden peruskanarian matkojen osalta ei selvinne edes rahalla tuosta kidutuksesta muuliosastolla. Aasian lennoilla, ainakin osalla jos ei käytä matkatoimistojen pakettimatkoja, on mahdollista latoa lisää euroja ja saada liki relevantti matkustusmukavuus. Ainakaan tuossa Cookin karjavankkurissa jolla lensimme, ei ollut tilavampia paikkoja. Vain suomalaisia budjettimatkailijoita karsinoissaan.

Käytäväpaikka ainoa siedettävä, kun pääsee edes kuselle kun pystyy ennakoimaan vankkurien ja massojen liikkeet.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Trollsten - 27.12.2016 20:16
Mä oon kerran Cookin lomalennolla matkustanut ja ihan siedettävä kun maksoi sen reilun kympin ekstraa, että sai valita paikkansa ja istuin varauloskäynnin kohdalla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: partasuti - 27.12.2016 21:25
Mulla ei kyllä hermo kestäis sitä menoa mitä on kavereilta kuullut lomalentojen olevan, kun ihan tavallinen Norwegianin Lontoon lentokin riitti. Oli ensimmäinen, ainut ja viimeinen kerta kun sellaisessa sikaosastossa matkustan.

Lomalennot ovat varmaan erikseen, mutta tavalliset Norwegianin reittilennot joilla olen ollut, ovat olleet ihan hyviä. En kauheasti keksi parannettavaakaan niillä hinnalla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Eppu H - 28.12.2016 11:20
On käyty nyt kahtena peräkkäisenä keväänä Madeiralla Primera Airin lennoilla. Sattui sama kone molemmille reissuille. Boeing 737-700 (YL-PSG). Tilaahan tuollaisessa koneessa ei tietenkään paljoa ole mutta kun ei kovin isoja olla on matkustaminen ollut ihan siedettävää. Aikatauluissa pysyttiin hyvin ja ruoka oli aivan syötävää. Kun vielä kanssamatkustajat olivat fiksua porukkaa niin eipä voi valittaa oikein mistään. Kova hinku olisi lähteä taas ensi keväänä. Madeira on juuri meille sopiva lomapaikka. :)
Otsikko: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Marko_K - 01.03.2017 15:59
Positiivinen kokemus itselleni uudesta tuttavuudesta eli Air Berlinistä. Berliinin kautta vaihtaen Miamiin, toimi erittäin hyvin. Ymmärtääkseni kuuluu halpayhtiöiden kategoriaan, mutta erityisesti Atlantin ylityksessä sitä ei huomannut mistään -- uusi siisti A330, hyvät viihdesysteemit, erittäin ystävällinen ja toimiva palvelu, eikä lisämaksuja nyhdetty vaan "kaikki" sisältyi lennon hintaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 01.04.2017 17:38
Balin reissulla tuli kokemuksia kolmesta lentoyhtiöstä, joista 2 uusia tuttavuuksia:

Finnairin A 350:llä mennessä Hong Kongiin ja palatessa Singaporesta. Hyvää kokemusta varmasti auttoi että oltiin varattu extra jalkatilapaikat lisämaksusta. Melu vaan ihmetytti. Tosin paikat oli varauloskäynnin vieressä siiven takana. Puhelimen sovelluksella mittasin 74 db  ::) Vastamelukuulokkeista oli kyllä hyötyä. Yksi vessoista oli pois pelistä sen johdosta ettei oven lukitus toiminut. Tämä luonnollisesti aiheutti ylimääräistä liikehdintää matkustajissa. En voi ymmärtää miksei tätä laitettu kuntoon jo Singaporessa kun asia oli miehistöllä tiedossa edellisen miehistön oveen jättämän viestin perusteella? Muuten kyllä asiallista menoa.

Hong Kongista mentiin Denpasariin Hong Kong Airlinesin laajarunko Airbussilla. Hiukan vanhempaa kalustoa mutta kaikkiaan ihan asiallista toimintaa.

Palatessa välin Denpasar - Singapore operoi Australialainen Jet Star Asia. Halpalentoyhtiö jonka ainakin tämä kapea runkoinen Airbus oli ainakin sisustukseltaan jo aika kulahtanut. Ihmetyttä herätti että niille jotka olivat menossa jatkolennolle jaettiin ruoka, muille ei mitään... Tosi reilua :) Saman mittaiselta 2,5 h varmaan tuntuu kaikilta? Ehkä tässä on jokin logikka, joka vaan ei aukea minulle?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jetstar - 01.04.2017 17:54
2019 on myös mahdollista matkustaa IKEAN:n siivin maailmalle halpalentoyhtiötyyliin FLIKEA lentoyhtiöllä  8)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Xmasa - 01.04.2017 17:57
En voi ymmärtää miksei tätä laitettu kuntoon jo Singaporessa
Siksi, koska korjaaminen ulkomailla on kallista ja varaosia ei välttämättä ole edes saatavilla. Tuollaiset viat korjataan yleensä kotikentällä. Tilanne on sitten eri, jos vika vaikuttaa oikeasti lentämiseen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 01.04.2017 19:36
Siksi, koska korjaaminen ulkomailla on kallista ja varaosia ei välttämättä ole edes saatavilla. Tuollaiset viat korjataan yleensä kotikentällä. Tilanne on sitten eri, jos vika vaikuttaa oikeasti lentämiseen.

Tämä kävi mielessä, mutta tunnin tai kahden korjaustyöllä saataisiin lisättyä oleellisesti matkustajien mukavuutta ja sitä kautta kyseessä on myös yhtiön brandi. En tiedä lukkomekanismin osista, mutta kyseessä on yksi yleisimmistä konetyypeistä ja Singaporen kenttä on aika iso ja huolletaan varmasti paljon koneita. Periaatteessa työ tuolla tuskin kaliimpaa on kuin Suomessakaan? Ennemmin haluaisin uskoa kommunikaatio katkokseen, ettei asiaa ole saatettu ajoissa oikealle taholle tietoon?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 01.04.2017 20:56
Finnairin A 350:llä mennessä Hong Kongiin ja palatessa Singaporesta. Hyvää kokemusta varmasti auttoi että oltiin varattu extra jalkatilapaikat lisämaksusta. Melu vaan ihmetytti. Tosin paikat oli varauloskäynnin vieressä siiven takana. Puhelimen sovelluksella mittasin 74 db  ::) Vastamelukuulokkeista oli kyllä hyötyä.

Minä kyllä pidin tuota 350:stä hiljaisena koneena, paikat oli muutaman rivin bisneksen takana.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 01.04.2017 22:18
Minä kyllä pidin tuota 350:stä hiljaisena koneena, paikat oli muutaman rivin bisneksen takana.

Taitaa olla paikkojen sijainnilla iso merkitys. Nuo meidät paikat olivat lähimpänä moottoreita kuin voi olla. Ja ilmeisesti moottorin etupuolellla olevat paikat ovat aina hiljaisempia kuin takapuolella olevat(?)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 01.04.2017 22:30
Taitaa olla paikkojen sijainnilla iso merkitys. Nuo meidät paikat olivat lähimpänä moottoreita kuin voi olla. Ja ilmeisesti moottorin etupuolellla olevat paikat ovat aina hiljaisempia kuin takapuolella olevat(?)

Juu kyllä ne heti moottorin takana olevat paikat on yleensä aina äänekkäimpiä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 01.04.2017 23:02
Juu kyllä ne heti moottorin takana olevat paikat on yleensä aina äänekkäimpiä.

Silti en vaihtaisi... kuin korkeintaan jos tarjottaisiin samalla hintaa busineksestä. Tuo extra jalka tila varauloskäynnin kohdalla on 9-12 h lennolla sellaista luxusta että sitä osaa arvostaa. 8)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Keke78 - 01.04.2017 23:08
Siis mikäänhän ei vedä veroja vanhalle kunnon ATR72 koneelle.

Siis sille vanhalle kunnon Flyben potkurihirviölle jonka runko on tyyliin 2m leveä sisältäen kaksi kahden isuimen penkkiriviä + käytävän. Ei ole viihdejärjestelmiä eikä tarjoilua, toisaalta eipä siinä melussa mitään voisi edes tilata jos ei osaa viittomakieltä.

Me länkkärit lihotaan kuin siat mutta samaan aikaan koneitten istumapaikat / istuimet pienenevät kokoajan.

No se on se hinta mikä on maksettava siitä että nykyään pääsee muutaman päivän palkalla toiselle puolelle maapalloa. Ennenvanhaa Oulu-Helsinki lentoon meni puolen kuun palkka.
 
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 02.04.2017 11:32
Onko kukaan matkustanut TUIn reissulla Thomsonin charterin premium class -luokassa ? Kannattaisiko siitä maksaa Meksikon reissulla +1850 eur ekstraa kolmen hengen osalta ?

Kyseessä ei ole mikään bisnesluokka, vaan nettikuvien mukaan Dreamlinerista on jätetty yksi istuin pois per rivi ja vaihdettu sitten aavistuksen leveämmät penkit isommalla jalkatilalla + tarjoilu sis. hintaan. Economyssä on 8 istuinta per rivi ja premium luokassa 7 kpl.

Tämä googlettamalla hakemani kuva on olettaakseni Thomsonin B787:n premium class -luokasta:

(http://image.airlineratings.com/articles/PermiumEconomy1-small.jpg)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vice - 02.04.2017 12:31
Just ton näköisessä en oo lentänyt. Mutta "vanhemman" näköisissä TUI premiumeissa oon lentänyt. Pitkillä lennoilla lisä jalkatila, mukavuus, elokuvat ja tarjoilu on kyllä saanut valitsemaan premiumin. Tullu otettua 6krt. Oma lähtöselvitys ja lounge Stadin päässä kivoja extroja.

Paras omalla kohdalla oli aikanaan, kun yhden kauden TUI sai Suomessa 2krs jumbon käyttöön. Siellä oli mukava lentää Thaikkuihin. Tämä on käsittääkseni ainut vuosi, kun TUI jumbolla lensivät Suomesta Thaikkuihin... Taisi olla silloin alaikäräjä 16v yläkertaan.

Itse en pitkistä lennoista nauti siksi pieni extra lennolle on ihan jees.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kaapo - 02.04.2017 12:39
Itse en tuollaista lisähintaa maksasisi vaan kärsisin sikaosaltolla.... tietysti jos tilillä alimmaiset homehtuu niin sitten.

TUI charter lennot kanarialle:
Kanarian lento tänävuonna takana ja normipaikoistakin meni maksu kun halusin varmistaa, että saa 3 vierekkäistä paikkaa.... olikohan 15e/suunta/henk. eli +90e reissun hintaan. Ei nyt paha, mutta lisäkuluja kuitenkin kun ruokakin koneeseen tilattava ennakkoon, joka tosin oli ihan OK laatua vs. finski esim.
Varauloskäyntipaikat olisi ollut luokkaa 40-50e/henk/suunta

Palvelu tuolla TUI:n lomalennolla erittäin hyvä ja uusi kone.
Lisäksi solidaarista porukkaa kun kukaan ei näyttänyt penkkiä vetävän makuuasentoon... mutta 6h toki avian eri kuin 10h+
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Trollsten - 03.04.2017 16:06
Aamulla tuli pitkästä aikaa lennettyä Embraer 190:llä. Tuo on kyllä aivan mukava kone eikä pienelle Airbussille juurikaan häviä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 03.04.2017 17:15
Olen viime aikoina reissannut pääasiassa Suomesta kohti länttä työn johdosta, UK ja USA pääasiassa, satunnaisesti viime vuonna myös Aasiaan (Kiina&Korea). Matkustuspolitiikka luonnollisesti economy tai ei mitään, mutta kerätyt mailit toki helpottavat asiointia tiskillä ja portilla sekä loungeissa. Olen suosinut One World-allianssia, oikeastaan lyhimpien lentojen, hyvien yhteyksien ja lyhyiden vaihtoaikojen ansiosta.

Mielestäni BA:n miehistö on rempseää ja useimmiten huumorintajuista, ja viihdetarjonta miellyttää itseäni. Ne kerrat kun pääsee korottamaan matkustusluokkaansa businekseen mannertenvälisillä lennoilla, on olo leppoisaa eikä tule ikävä ykkösluokkaa. Euroopan sisäisillä lennoilla oikeastaan sama missä istuu, lyhyitä lentoja kun ovat ja oman 180cm varren saa mahdutettua kepeästi lähes joka tilaan. Halpalentoyhtiöt kierrän useimmiten kaukaa, kun reissaa 100 päivää vuodessa, joskus esimerkiksi tulee vahingossa pakattua ruumaan menevä laukku ajattelemattomuuksissaan ja silloin halpiksilla napsahtaisi messevä lisälasku, "korttilaisena" unohdus kostautuu vain kohdekentän odotusaikana.

Mielestäni Finnairin palvelu on mainettaan parempi. Useimmilla lentoyhtiöillä, joilla olen lentänyt, on ollut henkilökunnassa välillä joku, jolle on sattunut huono työpäivä. Pitäisin Finnairin (oletettavasti) turvallista kalustoa palvelua tärkeämpänä kriteerinä loppupeleissä - tällainen näkemys paljon penkkiä kuluttavalta.

Yksi asia, mitä olen vältellyt, on American Airlines 757 välillä Manchester-Boston (musitaakseni). Yksinkertaisesti liian pieni kone pohjoisen suihkuvirtaukseen, melkoista heittelyä.

A380 on miellyttävä kone lentää sikaosastollakin, kaksi kertaa käynyt LH München-Houston välin. Alakerrassa siiven kohdalla ikkunasta näkee ulos kun rullataan maassa, mutta kun siipi saa nostetta alleen niin eipä enää tarvitse katsella sivulle, kärki nousee noin 3m :) Alakerrassa ikkunapaikka on hyvä, seinä kaartuu vielä istuimesta poispäin joten tilaa on (suhteellisesti).

A350 on jäänyt mieleen A330/A340 koneisiin verrattuna hiljaisena juhtana. Valojen ja ilmanvaihdon merkitystä en ole kokenut subjektiivisesti niin merkittävänä asiana, mutta hiljainen on. Istunut sekä siiven takana että edessä.

Cathaytä käyttäessä osunut vain vanhimmat koneyksilöt käyttöön, HKG-LHR edellisen kerran A330, rivi 52, oma näyttö pimeänä, täysi kone - ei mahdollisuutta vaihtaa :) Mutta palveleva emo oli kyllä a-luokkaa (ulkoisesti ja sisäisesti)

Amerikan sisäiset lennot pääasissa kuraa, yllättävän pitkiä ja heikosti viihdettä jollei maksa wifistä. Lisäksi vierustoverina on enemmän kuin usein vähän enemmän elopainoa kerännyt toveri leveine harteineen  8)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 03.04.2017 20:18
A350 on jäänyt mieleen A330/A340 koneisiin verrattuna hiljaisena juhtana.

Mutta markkinoitu ja myytykin nettiyhteys konesta ulos ei ainakaan HKI- Shanghai välillä toiminut.
Koneen verkon tabletti kyllä löysi, mutta se pidemmälle ei henkilökunnankaan avustuksella - joka oli kyllä yhtä tyhjän kanssa - päässyt. Kokeiltu kahdella ei laitteellakin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 04.04.2017 00:07
Mutta markkinoitu ja myytykin nettiyhteys konesta ulos ei ainakaan HKI- Shanghai välillä toiminut.
Koneen verkon tabletti kyllä löysi, mutta se pidemmälle ei henkilökunnankaan avustuksella - joka oli kyllä yhtä tyhjän kanssa - päässyt. Kokeiltu kahdella ei laitteellakin.

Sama homma. Ilmoittivat kyllä ettei Kiinan ilmatilassa toimi lainkaan, ei toiminut kyllä koko aikana.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 04.04.2017 08:17
Sama homma. Ilmoittivat kyllä ettei Kiinan ilmatilassa toimi lainkaan, ei toiminut kyllä koko aikana.

Kas, siitä ei maininneet mitään, mutta kun testailin yhteyttä oltiin Venäjän päällä, eli ei siitäkään kiinni.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 04.04.2017 08:33
Helsinki-Bryssel välillä tuo yhteys pelasi kyllä mainiosti, mutta ilmeisesti nämä ei ole kovin luotettavia yhteyksiä kun useammallakin on ollut ongelmia sen kanssa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Mika_M - 04.04.2017 09:36
Air France näytti sen verran vahvaa asiakaspalvelua edellisen reissun kotimatkalla, ettei tarvitse enää palvelujaan käyttää.

Lento oli Miami - Pariisi - Helsinki, Air Francelta hankittu joskin niin että Pariisi - Helsinki Finnairin operoimana. Alunperin välilasku piti olla Amsterdamissa mutta kyseinen reitti ei sitten onnistunutkaan syystä X, en muista mikä se oli mutta Air France tämän ilmoitti.

No tuossa uudessa reitissä oli vaihtoaika Pariisissa kovin lyhyt, tunnin luokkaa. Tästä esitettiin epäilys lentoyhtiölle että mitenkähän tuohon ehtii, vakuuttivat että kyllä ehtii ja lähtevä kone sitten odottaa kyllä jos ei muuten.  ;D

Miami - Pariisi laskeutui 20 min myöhässä jolloin ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä Finnairin kyytiin. Epäilen, että tehtävä olisi ollut mahdoton vaikka olisi ollut ajallaankin, niin pitkä ja vaiherikas matka oli porttien välillä. Myöhästymisen jälkeen seurasi kilometreittäin kävelyä ympäri lentokenttää, jokaisella tiskillä kohauteltiin vain olkia ja ohjattiin seuraavalle. Viimeisellä yritettiin ohjata takaisin sitä edelliselle, mutta alettiin sitten hoitaa asiaa kun jokseenkin väsyneenä ja kyllästyneenä kerrottiin että siellä(kin) on jo oltu ja sieltä ohjattiin tänne. Asiakaspalvelun taso noin nolla, kukaan ei millään tavalla pahoitellut tilannetta tai osoittanut ylipäänsäkään mitään mielenkiintoa asian hoitamiseen.

Päästiin onneksi seuraavalle Finnairin lennolle joka lähti muutaman tunnin päästä. Laukut toki saatiin vasta kolme päivää myöhemmin kotiin. Air France on sitä mieltä että myöhästyminen johtuu syistä joihin he eivät voineet vaikuttaa. Laitettiin nyt sitten ihan periaatteesta asia vielä AirHelpin hoidettavaksi, siellä oltiin ainakin alustavasti sitä mieltä että jotain korvauksia kuuluisi saada.

Onko tuosta AirHelpistä kokemuksia kellään? Ei tässä ainakaan mitään hävittävää ole, koska itse en jaksanut alkaa enempää Air Francen kanssa vääntämään ja tuo palvelukaan ei mitään maksa, jollei korvauksia tule.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 23.06.2017 11:23
Talvilomareissun A350 -lennolle voisi nyt varata bisnesluokan istumapaikan. Onko foorumilaisilla kokemusta Finnairin A350:n bisneksestä - onko jokin rivi muita parempi ? Meillä on varaus tehty Finnairin toimesta eturiviin, joka lienee istuimiltaan ja tiloiltaan identtinen muiden rivien kanssa? Vessarallikaan ei ole bisneksessä aiemmin haitannut - sen suhteenhan tuo eka rivi voisi olla ikävä economyssä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 23.06.2017 11:38
Talvilomareissun A350 -lennolle voisi nyt varata bisnesluokan istumapaikan. Onko foorumilaisilla kokemusta Finnairin A350:n bisneksestä - onko jokin rivi muita parempi ? Meillä on varaus tehty Finnairin toimesta eturiviin, joka lienee istuimiltaan ja tiloiltaan identtinen muiden rivien kanssa? Vessarallikaan ei ole bisneksessä aiemmin haitannut - sen suhteenhan tuo eka rivi voisi olla ikävä economyssä.

Kaikki istuimet on samanlaisia settejä, ei niissä ole muuta eroa kuin että keskellä konetta noita on kaksi vierekkäin, joten toisen eväät näkyy silmäkulmassa ja jos toinen nostaa jalat ylös niin varpaat tulee näkökenttään :) Jos tuo ei haittaa niin ihan sama mistä ottaa paikat.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 23.06.2017 11:42
Kaikki istuimet on samanlaisia settejä, ei niissä ole muuta eroa kuin että keskellä konetta noita on kaksi vierekkäin, joten toisen eväät näkyy silmäkulmassa ja jos toinen nostaa jalat ylös niin varpaat tulee näkökenttään :) Jos tuo ei haittaa niin ihan sama mistä ottaa paikat.

OK, näin minä tuon kuvista tulkitsinkin. Pitänee ottaa pojalle (7v) ja avopuolisolle vierekkäiset keskipaikat ja itselle yksinäinen ikkunapaikka.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Paha71 - 18.09.2017 19:21
Talvilomareissun A350 -lennolle voisi nyt varata bisnesluokan istumapaikan. Onko foorumilaisilla kokemusta Finnairin A350:n bisneksestä - onko jokin rivi muita parempi ? Meillä on varaus tehty Finnairin toimesta eturiviin, joka lienee istuimiltaan ja tiloiltaan identtinen muiden rivien kanssa?

Rouvan kanssa lennämme joulukuun alkupuolella HEL-KBV-HEL Finnairin A350:llä ( viikon matka ), ja menolennolle ostimme Business Class-matkustusluokan istuimet ja palvelut; juurikin eturivistä ja vierekkäiset keskipaikat. Varmaankin ehdin kirjoitella kokemuksia ennenkuin sinun perheesi matka koittaa.  :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: HAL9000 - 19.09.2017 12:43
Nuorempana tuli lähes viikottain lennettyä Helsinki - Tukholma ja päinvastoin väli SAS:lla ja busineksessä aina. Kauheella kiireellä piti vetää lämmin sapuska, pikku pullo vinkkua ja se snadi konu pullo kahvin kanssa.

Nyt tuo sama väli tehdään useimmiten Norskilla, avainsanana "halpa". En muuten muista koska olisin viimeksi lentänyt Finnairilla niin että kone ei olisi lähdössä vähintään tuntia myöhässä...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 19.09.2017 14:25
Lensin vuosi sitten 2 kertaa kesän aikana Helsingistä Pekingiin Finnairin A350 business-luokassa ja näin noin 70 lentoa vuodessa lentävänä voi sanoa, että palvelu, ruoka ja juomat ovat huippuluokkaa.

Kannattaa ottaa paikat mahdollisimman edestä. Valitettavasti Finnairin istuinkonfiguraatiosta johtuen matkustusmukavuus ei ole paras mahdollinen verrattuna kilpailijoiden laajarunkojen business-tuoleihin, vaan penkki tuntuu hieman "ahtaalta" 180cm lihaksikkaan/tukevan miehen ruumiille.

Mutta ei todellakaan voi valittaa lentämisestä Finskinkään A350 business-luokassa, vaan matkustusmukavuus ja palvelu ovat aivan toisella planeetalla turistiluokkaan verrattuna. Varmasti vähemmän busineksissa mannertenvälisiä lentoja lentäneelle todellinen luksuskokemus ja lomamatka alkaa aivan toisella fiiliksellä :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Paha71 - 19.09.2017 18:22
Varmasti vähemmän busineksissa mannertenvälisiä lentoja lentäneelle todellinen luksuskokemus ja lomamatka alkaa aivan toisella fiiliksellä :)

Tätä mekin vaimoni kanssa haemme.  :)  Vielä kun on yölento, niin täysin makuuasentoon säädettävä istuin auttanee nukkumaan laadukkaammin.

Kiitos, kun jaoit kokemuksia!
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 12.10.2017 19:27
Meillä on poikani (7v) kanssa huomenna Finnairin lento Bangkokiin syyslomalle. Tein aamulla check innin, ja jo siinä Finnair ilmoitti ylibuukkauksesta ja kyseli halukkuutta uudelleenreititykseen. En halunnut tuota, ja päivällä tuli sähköposti ja SMS, jossa tarjottiin 2 x 500 eur lahjakorttia, jos suostumme muuttamaan reittiä välilaskulliseen. En tuota lahjakorttia nyt halua, ja yritetään päästä matkaan alkuperäisen varauksen mukaan. Kohteena on Bangkokin jälkeen Cha-Am, jonne on varattu privaattikuljetus www.thaihappytaxi.com (http://www.thaihappytaxi.com) -palvelusta. Päästään sentään ekaa kertaa A350-900 -lennolle - economyssä tosin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 16.10.2017 19:31
Lennettiin tänään tänne Pafokselle kummajaisella nimeltään Primera Air. Kone oli ikäloppu Boeing 727-800.

Koko henkilökunta oli eri kansallisuutta. Palvelu oli kyllä ok mutta hirveä luuska tuo kone. Ehta paalikamaa. Ei alkeellisintakaan viihdesysteemiä, ahdas kuin mikä. Ilmassa kyllä pysyi.

Lyhyt lento niin ei nyt kiukuttanut.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jetstar - 16.10.2017 19:40
Lennettiin tänään tänne Pafokselle kummajaisella nimeltään Primera Air. Kone oli ikäloppu Boeing 727-800.

727-800  siis mikä konetyyppi kyseessä?  :-\
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 16.10.2017 19:47
No siis tuo taivaiden bussi, Boeing 727. Noitahan on ihan pilvin pimein.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Paha71 - 16.10.2017 19:56
Mää näistä mittää tiiä, mutta kaikkitietävä wikipeedia kertoo Primera Airin kaluston koostuvan Boeing 737 seiska- ja kasisatasista.  :-X  Ei siis seitenkaksseiskoja.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: focceristi - 16.10.2017 19:59
Numero sinne tai tänne)) 727 on kolmimoottorinen ja valmistus loppui 1984. Tosi vanhalla koneella olette menneet! 737-800 varmaan tarkoitit..2moottoria siivissä..1/puoli)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jetstar - 17.10.2017 09:43
No siis tuo taivaiden bussi, Boeing 727. Noitahan on ihan pilvin pimein.

Tarkoittanet kaiketi tosiaan Boeingin 737-800 mallia joilla joita Primeralla pax versioina lienee useampi. Hieno kokemus olisi päästä todellisen Classic Airlinerin Boeing 727 kyytiin. Niitä ei vain enää kovin montaa ole käytössä muuta kuin VIP jetteinä ja Cargo versioina jokunen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 17.10.2017 10:41
Joo, kyllä. Numeron heitti ja se pikkuinen 737-800 kyseessä. Kiitos oikaisusta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 17.10.2017 11:07
Air France näytti sen verran vahvaa asiakaspalvelua edellisen reissun kotimatkalla, ettei tarvitse enää palvelujaan käyttää.

Lento oli Miami - Pariisi - Helsinki, Air Francelta hankittu joskin niin että Pariisi - Helsinki Finnairin operoimana. Alunperin välilasku piti olla Amsterdamissa mutta kyseinen reitti ei sitten onnistunutkaan syystä X, en muista mikä se oli mutta Air France tämän ilmoitti.

No tuossa uudessa reitissä oli vaihtoaika Pariisissa kovin lyhyt, tunnin luokkaa. Tästä esitettiin epäilys lentoyhtiölle että mitenkähän tuohon ehtii, vakuuttivat että kyllä ehtii ja lähtevä kone sitten odottaa kyllä jos ei muuten.  ;D

Miami - Pariisi laskeutui 20 min myöhässä jolloin ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä Finnairin kyytiin. Epäilen, että tehtävä olisi ollut mahdoton vaikka olisi ollut ajallaankin, niin pitkä ja vaiherikas matka oli porttien välillä. Myöhästymisen jälkeen seurasi kilometreittäin kävelyä ympäri lentokenttää, jokaisella tiskillä kohauteltiin vain olkia ja ohjattiin seuraavalle. Viimeisellä yritettiin ohjata takaisin sitä edelliselle, mutta alettiin sitten hoitaa asiaa kun jokseenkin väsyneenä ja kyllästyneenä kerrottiin että siellä(kin) on jo oltu ja sieltä ohjattiin tänne. Asiakaspalvelun taso noin nolla, kukaan ei millään tavalla pahoitellut tilannetta tai osoittanut ylipäänsäkään mitään mielenkiintoa asian hoitamiseen.

Päästiin onneksi seuraavalle Finnairin lennolle joka lähti muutaman tunnin päästä. Laukut toki saatiin vasta kolme päivää myöhemmin kotiin. Air France on sitä mieltä että myöhästyminen johtuu syistä joihin he eivät voineet vaikuttaa. Laitettiin nyt sitten ihan periaatteesta asia vielä AirHelpin hoidettavaksi, siellä oltiin ainakin alustavasti sitä mieltä että jotain korvauksia kuuluisi saada.

Onko tuosta AirHelpistä kokemuksia kellään? Ei tässä ainakaan mitään hävittävää ole, koska itse en jaksanut alkaa enempää Air Francen kanssa vääntämään ja tuo palvelukaan ei mitään maksa, jollei korvauksia tule.

Tuliko tästä myöhästymisestä jotain kompensaatiota?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Mika_M - 17.10.2017 11:25
Tuliko tästä myöhästymisestä jotain kompensaatiota?

Ei tullut. Viivästymisen virallinen syy oli lennonjohdon rajoituksissa, joihin lentoyhtiö ei voinut vaikuttaa. Tosin kuten sanoin, etenimme vaihtokentällä portilta toiselle niin nopeasti kuin mitenkään mahdollista ja aikaa meni silti niin paljon, että edes koneen laskeutuessa ajallaan emme olisi ehtineet seuraavaan. Etuajassa laskeutumalla olisi onnistunut.

Paska maku jäi, mutta minkäs teet.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 17.10.2017 11:40
Ei tullut. Viivästymisen virallinen syy oli lennonjohdon rajoituksissa, joihin lentoyhtiö ei voinut vaikuttaa. Tosin kuten sanoin, etenimme vaihtokentällä portilta toiselle niin nopeasti kuin mitenkään mahdollista ja aikaa meni silti niin paljon, että edes koneen laskeutuessa ajallaan emme olisi ehtineet seuraavaan. Etuajassa laskeutumalla olisi onnistunut.

Paska maku jäi, mutta minkäs teet.

Juu sellaista se on usein. Ihmettelin noita isoille kentille jopa allekin tunnin vaihdolla myytäviä lentoja - aika suuri on todennäköisyys että joko laukut tai itse ei kerkeä sille tarkoitetulle lennolle. Joillakin kentillä minimi vaihtoaika on niinkin pieni kuin 45 minuuttia. Itse olen konservatiivinen noissa ja pyrin bookkaamaan minimissään 2 h vaihdoilla.

Ja lentoyhtiöt on hyviä käyttämään noita heistä riippumattomia syitä jolloin korvauksia ei tarvitse maksaa... Toisaalta hyvä niin että osa syistä on määritetty sellaisiksi ettei korvauksia makseta, muutoin voisi joskus tulla mieleen kiirehtiä jopa turvallisuuden kustannuksella?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 27.10.2017 07:16
Eilen ensimmäinen lento Boeing 787:llä eli niin sanotulla Dreamlinerillä. Lento oli Etihad Airways ja AUH - HKT eli sellainen 6h+ pyrähdys.

Koneessa huomaa kyllä että on uudempaa suunnittelua kuin esim 777. Melko hiljainen, hyvät penkit (nämä tietenkin riippuu yhtiöstä), hyvä viihdesysteemi, isot ikkunat joissa sähköinen tummennus joka korvaa alaslaskettavat kaihtimet sekä hienot keittiöt ja WC:t. Huonona puolena tuossa oli todella lyhyt istuinosa penkissä mutta toisaalta selkänojassa oli mukavasti säätövaraa.Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: dingdongpingpong - 27.10.2017 07:41
Juu sellaista se on usein. Ihmettelin noita isoille kentille jopa allekin tunnin vaihdolla myytäviä lentoja - aika suuri on todennäköisyys että joko laukut tai itse ei kerkeä sille tarkoitetulle lennolle. Joillakin kentillä minimi vaihtoaika on niinkin pieni kuin 45 minuuttia. Itse olen konservatiivinen noissa ja pyrin bookkaamaan minimissään 2 h vaihdoilla.

Pari kin kertaa ollaan kaverin kanssa lomareissuilla ”myöhästytty” vaihdossa (just tollanen 1h aikaa max) vaikka ollut vain käsimatkatavarat mukana....ruvennut siinä vaihtopaikassa kiinnostamaan kyseinen maa niin yksissä tuumin päätetty jäädä katselemaan paikkoja...kerran ei päästy koko pääkohteeseen vaan keikuttiin kolmessa eri maassa baarista toiseen...

Lauda yhtiön koneet on olleet minusta parasta matkustamista lentokoneilla, pieniä ja hyvin varusteltuja sekä mukavia penkkien jne osalta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 27.10.2017 08:36
Pari kin kertaa ollaan kaverin kanssa lomareissuilla ”myöhästytty” vaihdossa (just tollanen 1h aikaa max) vaikka ollut vain käsimatkatavarat mukana....ruvennut siinä vaihtopaikassa kiinnostamaan kyseinen maa niin yksissä tuumin päätetty jäädä katselemaan paikkoja...kerran ei päästy koko pääkohteeseen vaan keikuttiin kolmessa eri maassa baarista toiseen...

Lauda yhtiön koneet on olleet minusta parasta matkustamista lentokoneilla, pieniä ja hyvin varusteltuja sekä mukavia penkkien jne osalta.

Hyvä taktiikka lomailuun, jos jokin paikka alkaa tuntua hyvältä niin sinnehän on hieno jäädä! Muutenkin matkailussa pitäisi nauttia hetkestä, jopa niistä sekoiluista lentokentillä eikä tressata turhia. Toki jos on muutama huutava lapsi matkassa niin tilanne hieman eri.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 27.10.2017 19:00
Pari tuntia sitten saavuttu ilmojen limousinella.
CRJ-100/200.
(https://en.belavia.by/webroot/delivery/images/100-200.png)

Ei mahdu keskimittainen ja sopusuhtainen suoralla selällä kävelemään käytävää pitkin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Trollsten - 27.10.2017 19:11
Tuo nousee silleen mukavan vihaisesti.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 28.10.2017 03:02
Ehkä se pikkukinnerissä tuntuu äkäisemmältä, ihan niin kuin autojenkin suhteen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: dingdongpingpong - 31.10.2017 21:10
[url]https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005429526.html[/url] ([url]https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005429526.html[/url])

Kannattaakohan kohta alkaa laihduttamaan ennen etelänmatkaa :D


Enemmän minua pelottaa tuo kerosiinin optimointi...mieluusti tietäisin että tankit on täynnä ennen lähtöä jos vaikka kierrellään lentokenttää odottelemassa päätepisteessä tunti tai pari...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 27.11.2017 15:29
Täällä Köpiksen kentällä odottelen. Syy tosi omituinen eli kulkusilta koneeseen oli "nyrjähtänyt" ja kaatunut A380:n kylkeen. Oltiin jo koneessa sisällä ja sitten määrättiin ulos. Aika-arvio on 30 min (ainakin) ja 1,2 tai 3 tuntia. Eli mennee sitten se ehkä 12 tuntia  8) Kai se pitää tarkistaa se konekin tuommoisen jälkeen ja nosturiakaan eivät ole vielä saaneet hommattua.

Aika outoa koska CPH:n 380 pääty on ihan uusi osa ja luulisi että Tanskalaisetkin osaisi moisen sillan tehdä siten ettei se kaadu konetta vasten.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jysky - 27.11.2017 15:38
Turkissa kerran kaatoivat sellasen rappuauton koneen viereen. Ei puolta tuntia mennyt kun oli taas pystyssä ja toiminnassa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 27.11.2017 16:34
Turkissa kerran kaatoivat sellasen rappuauton koneen viereen. Ei puolta tuntia mennyt kun oli taas pystyssä ja toiminnassa.

Juu tässä taitaa mennä vähän kauemmin, ne rappuautot ei sentään lennä. Ihan hyvä että tarkistavat koneen suhteellisen tarkasti kun se putki kuitenkin kolahti siihen koneeseen aika voimalla.

Ja 600 EUR odottaa jos delay enemmän kuin 3 h. Nyt toistaiseksi noin 1,5h vasta myöhässä mutta kapteenikin on samassa loungessa että ei tästä varmaan ihan heti lähdetäkään.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 27.11.2017 17:11
Muutamia mannertenvälisiä olen istunut 787:ssa, hinta edellä joten aina ostettuna economy liput. Toki nykyinen status one world alliansissa antaa etuja - American Airlines ilmainen korotus "Economy Extraan" eli enemmän jalkatilaa ja pidempi istuinosa nimenomaan tuossa 787:ssa ainakin. Moni perus sikaosaston penkin istuinosa on tosiaan todella lyhyt, siksi en ota exit-rivien paikkojakaan kun niissä on alettu vaihtamaan penkkejä vielä lyhyemmän istuinosan omaaviin, jotta jalkatilaa on nimellisesti enemmän / lain vaatimat sentit.

Edellinen maratooni 787:lla oli Shanghai-Chicago vähän alle 14 tuntia. Leveyssuunnassa oli hyvin tilaa kun istuin ikkunapaikalla ja keskipaikka vieressä oli tyhjä. Muutenhan nuo Main Cabin Extra paikat ovat yhtä leveitä ainakin AA:lla kuin economy paikat. Hieno kone muuten, moderni viihdejärjestelmä, ja tuntuu lentävän hienosti. Siivet tekevät visuaalisesti "töitä" turbulenttisessa kelissä mutta kabiiniin liike ei juuri tunnu. Ilmastoinnin toimivuudesta tai valaistuksen vaikutuksesta aikaerorasitukseen on vaikea sanoa onko Boeing vai Airbus edellä, vai onko tuolla A350 valaistuksella vaikutusta siihen. Kun mm. tämä edellinen 787 kokemus oli osa matkaa Helsinki-Shanghai-Chicago-Kolumbus-New York-Helsinki 6 päivän sisällä palavereineen ja illanviettoineen asiakkaiden kanssa, niin oma sisäinen kello oli jo niin sekaisin, ettei ollut enää väliä mitkä revontulet lentokoneen sisällä loimotti  :D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 27.11.2017 20:40
Onko foorumilaisilla kokemusta TUI Flyn Charter -lentojen Premium -luokasta Boeing 787 Dreamlinerissa? Meillä on talvilomareissu varattu Thaimaahan tuollaiseen. Kuvista katsellen istuimia on vain 1 per rivi vähemmän kuin economyssä, joten kovin kummoinen tuo ei liene.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 05.02.2018 12:12
Tuossa parisen viikkoa sitten oli lento Emiratesin ihka uudella Airbus 380:llä business-luokassa. Hieno oli, istuin sinällään aika sama kuin ennenkin eli pienelle minulle riittävä sänkynäkin mutta suht uutena siinä sivussa oma pikku minibaari jossa juomia ja sitten muutama askel taaksepäin lounge / baari. Tuo lounge tuo mukavaa vaihtelua pitkille lennoille kun voi käydä siellä istuskelemassa ja syömässä pikkusuolaisia ja juttelemassa vaikkapa lentoemojen kanssa. Vanhassakin versiossa 380:a oli tuo baari mutta nyt siinä oli uutena sivussa pöydät joissa voi istua ja ihmetellä pidempäänkin. Turvavyötkin niissä oli jos on kuoppaista kyytiä.

Lento oli lyhyehkö eli taisi olla 6h30min luokkaa mutta ei olisi hieman pidempikään varmaan suurempaa tuskaa tuottanut.

Muutama kuva ko lennolta linkin takana.

https://drive.google.com/open?id=1Vz3O1E9j91f4LaY4U3ZOtm2SxVLXaSyb (https://drive.google.com/open?id=1Vz3O1E9j91f4LaY4U3ZOtm2SxVLXaSyb)

Emiratesin A380 sivu: https://www.emirates.com/ae/english/experience/our-fleet/a380.aspx (https://www.emirates.com/ae/english/experience/our-fleet/a380.aspx)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: MMV - 05.02.2018 12:17
Eipä tartte tällaisen normipulliaisen paljon business-luokasta haaveilla, vaikka lentomaileja jonkin verran vuodessa tuleekin. Käytännössä mennään halvimmalla ja ostetaan se kuivahko sämpylä vitosella, jos jotain aikoo syödäkin lennolla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kennedy - 05.02.2018 13:42
Onko muuten miten kokemuksia Aeroflot käytöstä? Moskovan kautta on todella paljon lentoja Japaniin ja huomattavasti halvemmalla kuin muilla yhtiöillä mitä tuossa katseltiin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: enkero - 05.02.2018 14:29
Onko muuten miten kokemuksia Aeroflot käytöstä? Moskovan kautta on todella paljon lentoja Japaniin ja huomattavasti halvemmalla kuin muilla yhtiöillä mitä tuossa katseltiin.

Ainoastaan kokemusta mainonnasta - piti kyllä ravistella päätä hetki kun tuon näki:
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 05.02.2018 15:27
Eipä tartte tällaisen normipulliaisen paljon business-luokasta haaveilla, vaikka lentomaileja jonkin verran vuodessa tuleekin. Käytännössä mennään halvimmalla ja ostetaan se kuivahko sämpylä vitosella, jos jotain aikoo syödäkin lennolla.

Juu normipulliaiseksi itsenikin lasken, tässä oli eräänlaisesta erikoistapauksesta kyse. Toki takaisinkin päin tuli sitten tuuria ilmaisen upgraden muodossa STO-DXB välille mutta ihan normaaliin 777:n bisnekseen. Pääosa omista lennoistani on economyssä ja väliä Dubai - x-maa Afrikassa. x vaihtelee sitten aika paljon. Noista tulleita maileja sitten tulee joskus käytettyä upgradeihin kun on ikäviä yölentoja yms.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jaska - 05.02.2018 15:47
Onko muuten miten kokemuksia Aeroflot käytöstä? Moskovan kautta on todella paljon lentoja Japaniin ja huomattavasti halvemmalla kuin muilla yhtiöillä mitä tuossa katseltiin.

Kerran lensin Moskovasta kotiin, vaikka lippu olikin Finskin nimissä. Aika jännä meininki, laskeutumisen alkaessa kuulin lentoemännän karjuvan minulle "SWITCH OFF!!!", kun katselin leffaa lentotilassa. Eväänä Itä-eurooppalainen ruisleipä, jonka päällä suht jännä makkarasiivu.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Jaska - 05.02.2018 17:23
Lisätään vielä edelliseen. Mikäli hinta on kohdallaan en näe syytä vältellä Aeroflotia. Lennolle mukaan omat viihteet ja pidemmille lennoille ehkä eväitäkin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 05.02.2018 20:39
Upealta näyttää tuo kuularan raportoima Emiratesin business. Me olemme ostaneet lomareissujen lentoja Finnairin business -tarjouksista useana vuotena. Sitä ei toki tuohon Emiratesiin voi verrata, mutta on siinä iso ero economyyn pitkillä lennoilla. Thaimaan lentoja (meno-paluu) on bisneksessä saanut tarjouksista 1400-1500 eur paikkeilla, kun economy on maksanut 600-700 eur. Aurinkomatkat veloittivat meidän viimeisimmällä Meksikon lomalla "high season" lisänä + 500 eur/henkilö/suunta lisähinnan bisneksestä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 05.02.2018 21:21
Meillä on vanhempi tytär hullaantunut tutkimaan lentokoneita- ja yhtiöitä. Kännyllään seuraa Flight Radaria ja raportoi toki jokaisen yli lentäneen koneen mallin, lentoyhtiön yms. radarista saatavan tiedon. Tänään oli kotiin tallustellessaan bongannut kuulemma Japan Airin ja FedExin.

Ehdoton suosikki on tietenkin Emirates ja Airbus A380. Esittelee YouTubesta videoita joissa lennetään 10000,00 eur / h taksalla luokassa jossa on omat kylpytilat ja sellainen ikään kuin hotellihuone. Aihetta ei helpota että minun kaverin tytär on emona ko. yhtiöllä ja kun sen kuuli, pitäisi kuulemma seuraavalle lomalle lentää moisella. No, eipä ole likvidiä maksaa mutta unelmia pitää olla.

Saas nähdä kuinka pitkälle tuo vöyhötys jaksaa kantaa, muutama vuosi sitä on jo jatkunut. Äitinsä on luvannut purkkariluvat ja koulutuksen maksaa ehti kun vaadittu 15 v tulee täyteen ja tyttökin sitä mieltä on, että isona tulee lentokapteeni. Lapsuuden unelmia, toki hienoa jos jaksaa kantaa.

Juuri äsken sanoi että hän lonkalta kirjoittaa yli 30 lentoyhtiötä ulkomuistista ja 37 se veti  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: nokivasara - 05.02.2018 21:22
Onko muuten miten kokemuksia Aeroflot käytöstä? Moskovan kautta on todella paljon lentoja Japaniin ja huomattavasti halvemmalla kuin muilla yhtiöillä mitä tuossa katseltiin.
Finnairin kyydissä kävin vastikään Tokiossa.. taisi olla alkaen 600e lennot.. kilometrihinta varsin halpa. Tarjoilu pelasi hyvin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 05.02.2018 21:24
Samoilla Airbusseilla ja Boengeilla kai tuo Aeroflotti lentää kuin muutkin. Liekkö enää niitä pommikoneesta muutettuja Tupoleveja taivaalla nähdään?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 05.02.2018 21:34
Samoilla Airbusseilla ja Boengeilla kai tuo Aeroflotti lentää kuin muutkin. Liekkö enää niitä pommikoneesta muutettuja Tupoleveja taivaalla nähdään?


On niillä Sukhoin Superjettejä, toki se on moderni kone mutta kuitenkin melko eksoottinen.

In January 2015, Aeroflot and Sukhoi Civil Aircraft (SCAC) came to an agreement for a major delivery of new Russian Sukhoi SuperJet-100 aircraft. Aeroflot will receive 20 SSJ-100s in addition to an order for 30 aircraft, which is already being implemented.

37 taitaa olla laivastossa tällä hetkellä Sukhoita. Lähteenä: https://www.aeroflot.ru/xx-en/flight/plane_park (https://www.aeroflot.ru/xx-en/flight/plane_park)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 05.02.2018 21:36
Samoilla Airbusseilla ja Boengeilla kai tuo Aeroflotti lentää kuin muutkin. Liekkö enää niitä pommikoneesta muutettuja Tupoleveja taivaalla nähdään?

Ja pikkusia Sukhoita.

Sukulaiset oli aikoinaan Neuvostoliitossa töissä ja heiltä on saanut kuulla monenmoista tarinaa noista Tupolev-ajoista. Thaimaan lennolla kun oli ykkösluokassa kutsunut lentoemoa paikalle, niin aina oli tullut tarjottimella annos vodkaa ja vasta sen jälkeen tiedustelu mitä haluaa ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 05.02.2018 21:40
Minua ei tuollainen Sukhoi ahdistaisi yhtään matkustaa, pysyy niillä ilmassa paljon karmivampia sotakoneita niin miksi ei pysyisi joku siviilihärpäke joka käy tyhjäkäyntia vs. edellisiin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 05.02.2018 21:40
Yllättävän pieni on Aeroflotin konekanta. Kuvittelin sen olevan hurjasti isompi. Koskaan en ole heidän koneillaan lentänyt, eikä ole isommin kiinnostustakaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 05.02.2018 21:41
Upealta näyttää tuo kuularan raportoima Emiratesin business. Me olemme ostaneet lomareissujen lentoja Finnairin business -tarjouksista useana vuotena. Sitä ei toki tuohon Emiratesiin voi verrata, mutta on siinä iso ero economyyn pitkillä lennoilla. Thaimaan lentoja (meno-paluu) on bisneksessä saanut tarjouksista 1400-1500 eur paikkeilla, kun economy on maksanut 600-700 eur. Aurinkomatkat veloittivat meidän viimeisimmällä Meksikon lomalla "high season" lisänä + 500 eur/henkilö/suunta lisähinnan bisneksestä.

Kyllä se pitkillä (itse lasken tähän 8+ tunnin lennot) on todella suuri etu tuo isompi tila. Emiratesilla hintaero on suurempi kuin tuo noin tuplahinta Finnairilla. Testinä hain Dubai - Phuket - Dubai. Economyssä 716 EUR ja business 2345 EUR. Paalukeisareiden ykkösluokka sitten 3478 EUR. Itse en lomille kyllä maksaisi, ehkä maileilla voisi korotella silloin tällöin kun tilanne sen sallii. Minun lomalennot onkin kyllä yleensä aika lyhyitä eli max 6-8 tuntia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 05.02.2018 21:45
Ja pikkusia Sukhoita.

Sukulaiset oli aikoinaan Neuvostoliitossa töissä ja heiltä on saanut kuulla monenmoista tarinaa noista Tupolev-ajoista. Thaimaan lennolla kun oli ykkösluokassa kutsunut lentoemoa paikalle, niin aina oli tullut tarjottimella annos vodkaa ja vasta sen jälkeen tiedustelu mitä haluaa ;D

Sinshaimin (en tiedä miten se kirjoitetaan ja en jaksa guuglata) teknisessä museossa Saksassa pääsee tuollaiseen TU-144 koneeseen sisälle sekä toki viereiseen Concordeen. Kun noissa molemmissa käy, ja kun niiden ulkoasua tarkastelee, niin kovin en olisi halukas ollut Tupolevin kyytiin noina aikoina. Nyt on toki nyt. Siis aivan kamala härpäke tuo Tupo, en voi käsittää lensikö neukut tosiaan tuollaisella romulla kaupallisia lentoja?!?!?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 05.02.2018 21:56
Ja pikkusia Sukhoita.

Sukulaiset oli aikoinaan Neuvostoliitossa töissä ja heiltä on saanut kuulla monenmoista tarinaa noista Tupolev-ajoista. Thaimaan lennolla kun oli ykkösluokassa kutsunut lentoemoa paikalle, niin aina oli tullut tarjottimella annos vodkaa ja vasta sen jälkeen tiedustelu mitä haluaa ;D


Itse asuin Iranissa 2006 - 2009 ja uskaltaisin väittää että siellä oli mainittuna aikana maailman huonoin lentokonekanta. Paljon myös ex-soviet kalustoa ja aika huonolla huollolla. Itse silti lensin Tehran - Mashad - Tehran väliä aina kun se matka piti tehdä, jotkin kollegat valitsivat autokyydin joka kesti sen kymmenisen tuntia. Ja ihan varmasti oli vaarallisempi se autolla siirtyminen vaikka autoina olivatkin paikalliseen kantaan verrattuna suhteellisen turvalliset Peugeot Pars:it (https://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_Pars (https://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_Pars)). Lentokoneet olivat tuolloin Tupoleveja, mallina Tu-154 useimmiten. Jossain vaiheessa sitten piti lennellä Tehran - Yerevan väliä ja siinä sitten tuli mitta täyteen Tupoleveja ja kieltäydyin kunniasta ja lensin Dubain tms kautta välttääkseni noita koneita. Päätös oli oikea sillä Heinäkuussa 2009 kyseisen lentoyhtiön Tupolev sitten jysähti maahan. Viimeiset lennot kyseisellä reitillä ja koneella tein aiemmin samana vuonna. Hyvää noissa koneissa oli isot ikkunat, pehmeät penkit ja rento meininki.

Noista tarjoiluista. Kerran lensin Uzbekishtan Airwaysillä Riga - Tashkent reitin. Jostain syystä oli liikemiesluokan lento ja ajattelin että nyt eletään herroiksi. No kone oli tulossa USA:sta (siis välilaskullinen reitti New York - Riga - Tashkent) ja koneesssa oli jo ilmeisesti kulutus ollut melkoista koska pyytäessäni shamppanjaa sitä ei ollut, sama gin tonicin kanssa. No kysyin sitten lentoemolta että mitä on jolloin tuli hymy ja vastaus "votkaa". Ja sitä tuli sitten koko pullo pöytään ja olikohan yksi cola-tölkki. Tuohon aikaan Uzbekishtan Airways valitsi matkustamohenkilökunnan jonkinlaisella tosi-tv formaatilla ja henkilökunta oli kyllä ulkonäöllisesti oikein sopivaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 05.02.2018 22:04
Tuossa parisen viikkoa sitten oli lento Emiratesin ihka uudella Airbus 380:llä business-luokassa.

Kiitoksia mukavasta raportista. Olen itse lentänyt 2 kertaa A380:lla pidemmän yli 10h siivun ja toisella kertaa Luftwaffen lento Frankfurtista Johannesburgiin oli kunnolla ylibuukattu, en sen enempää tätä noteerannut tai katsellut nimiä taululta, että kuka ei pääse lennolle jne., kun mulla oli C-maksuluokan business-lippu työreissulla ja Star Alliacen kultakortti. Portilla sitten piippasi ja portti tulosti pienen kuitin, jossa oli oli uusi istumapaikka ja en edes sitäkään katsonut tarkemmin, kun aika usein paljon lentävällä näitä siirtoja ihan luokan sisälläkin tapahtuu, yleensä sinne verhon toiselle puolelle kylläkin. Sitten koitti se jymy-yllätys, kun koneessa henkilökunta katsoi lippua, että voi ohjata oikealle tuolille, huomasin itsekkin, että perhana siinähän lukee 1G First Class. Tämän jälkeen alkoi luultavasti paras lentokokemukseni, jonka olen kokenut/tulen kokemaan.

Olihan tuo A380:n ykkösluokka ihan uskomatonta, vaikka Luftwaffen ykkönen ei ole ihan Emiratesin ykkösluokkaa vastaava. Palvelu oli todella hyvää ja tarjottavat parasta mahdollista, vuosikertadomppaa, venäläistä aitoa kaviraaria, huippuhyvää kylmäsavulohta, karitsan karetta, jne. Tuoli oli oikeasti kunnon sänky ja ei tarvinnut itse peittoa laitella. Vessa oli suurempi, kuin meillä tässä rivarissa. Paluulento sitten "vain" business-luokassa ei tuntunut miltään, kun paljon lentelee muutenkin. Jäi reissulta käteenkin hyvä pieni toilettilaukku, jota käyttejen reissuilla, kun se on sopivan pieni ja laadukas.

Sitten kysymys, että maksaisinko tuosta lystistä, vaikka rahaa olisi käyttötilillä joka palkkapäivän jälkeen yhden lennon verran enemmän...tuskin, normaali business on "riittävän" hyvä mannertenvälisillä lennoilla, ainakin lentoyhtiöillä, joilla olen lennellyt. 3 viikon päästä on lennot HEL-LAX-HEL SAS:lla, jolla en ole vielä tehnyt yhtään mannertenvälistä lentoa. SAS:lla tulee vedettyä tässä euroopassa aika paljon (50-60 lentoa vuoteen, itseasissa 2 viikon päästä tulee taas 5 lentoa ennen Losin keikkaa).
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: nemos - 05.02.2018 22:05
Sinshaimin (en tiedä miten se kirjoitetaan ja en jaksa guuglata) teknisessä museossa Saksassa pääsee tuollaiseen TU-144 koneeseen sisälle sekä toki viereiseen Concordeen. Kun noissa molemmissa käy, ja kun niiden ulkoasua tarkastelee, niin kovin en olisi halukas ollut Tupolevin kyytiin noina aikoina. Nyt on toki nyt. Siis aivan kamala härpäke tuo Tupo, en voi käsittää lensikö neukut tosiaan tuollaisella romulla kaupallisia lentoja?!?!?

Tuo on totta, mutta on se Concordenkin hallintalaitteisto sellainen ettei voi kuin ihmetellä, miten ranskalainen on saanut tuon kaiken tekniikan pelaamaan luotettavasti.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 10.02.2018 21:38
Harmi kun en näköjään ollut ottanut Tupolevin ohjaamosta kuvia, mutta sellainen militaarisininen se oli, kuten neukkojen sotakoneet ovat aina olleet. Peltien sovituskaan ei ole ihan just..

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: focceristi - 10.02.2018 21:49
Kesällä 2005 olin Helsinki Vantaan kentällä lastailemassa noita eri konetyyppejä. Kaukaa katsottuna koneet upean linjakkaita ja siloisia. Mutta kun työhön kuului singahtaa sinne ruumaankin niin tuli huomioitua kaikenlaista..
Ette usko millaisia virityksiä popniiteillä)
Eikä ollut mitään Aeroflotin koneita..
Mutta ei siitä enempiä...täällähän on niitäkin jotka joskus lentävätkin noilla...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 10.02.2018 22:03
Siis kamalan roisia työtähän nuo on kaikki kun lähempää pällistelee, moni kakku päältä kaunis.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: focceristi - 10.02.2018 22:08
On, on. Mutta offarina...onneks Peeveli ei puuhaile noiden kanssa)
Siis kaukaa katsoen luulisi jotta yhdestä pellistä muokattu...
Totuus toinen kun näkee läheltä...mutta hyvinhän nuo pelittää ja ilmassa pysyy!
Kummallista...800-900 nopeudella painavat ja ei pellit lerpata! Hyviä popniittiä nykyään..
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Makkis - 10.02.2018 22:13
Kummallista...800-900 nopeudella painavat ja ei pellit lerpata! Hyviä popniittiä nykyään..

Siihen kai se osien "noin" sovitus perustuukin, koska tuossa vauhdissa kun lasketaan ilmakuoppaan ja koko hökötys tippuu laakista jopa useita kymmeniä metrejä alas tai ponnahtaa ylös, niin melkoista paukkuahan siinä popniitit saa. Siiven toimintaa kun seuraa niin aika ihmeeltä siellä sisällä tuntuu kuinka paljon sekin myötää ylös/alas suunnassa kun hieman turbulenssia pukkaa.

Jos ei myötäisi, niin hajoaisihan se koko katiska.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Keke78 - 10.02.2018 22:13
Kesällä 2005 olin Helsinki Vantaan kentällä lastailemassa noita eri konetyyppejä. Kaukaa katsottuna koneet upean linjakkaita ja siloisia. Mutta kun työhön kuului singahtaa sinne ruumaankin niin tuli huomioitua kaikenlaista..
Ette usko millaisia virityksiä popniiteillä)
Eikä ollut mitään Aeroflotin koneita..
Mutta ei siitä enempiä...täällähän on niitäkin jotka joskus lentävätkin noilla...

Onhan perus Airbussissakin edelleen aikapaljon ristikantaruuveja esim. siivissä joita ei tasan varmasti saa haluttuun momenttiin kantaa rikkomatta.

Tai siis ainakin vanhoissa airbus koneissa on, en tiiä uusista.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: focceristi - 10.02.2018 22:26
Joo..en muista oliko pyöristyneitä kantoja)
Mutta kuitenkin yritän välttää Bojoilla lentämistä. Bussit ihan ok)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 27.02.2018 12:52
Air Asia:lla on kyllä paras hinta/laatusuhde. Ollaan lennetty nyt Malesiassa kahdesti paikallinen lento tuolla ja kaikki toimii mainiosti. Koneet uusia Airbusseja ja tunnin lennon hinta kahdelta matkalaukkujen kanssa on noin 50€.
Otsikko: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 26.03.2018 13:59
Menee kuun lopussa lentomailien keruukausi umpeen niin tsekkasin tilanteen. Eipä näköjään tarvitse enää haaveilla olevansa ravintoketjun huipulla loungejonossa

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180326/546c4772c3cb0f6c01d42ee77455aebd.jpg)

Siinä saa kyllä kuluttaa business luokan penkkiä Helsingin ja kaukoidän välillä ihan kohtuu ahkerasti, että pääsee tuohon Lumoon kiinni :-O
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 26.03.2018 14:23
450 000 pistettä tai 150 lentoa, siinä saa tosiaan tunnin jos toisenkin istua koneessa ja ihmetellä lentokenttiä :-X Onkohan platinum-jäseniä kertynyt liikaa kun ovat uuden tason tuoneet siihen yläpuolelle, silver-tason eduthan leikattiin jo aiemmin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 26.03.2018 14:26
Yksi säästämisen keino tuo Lumo. Saadaan ravintoketjun yläpää vielä kapeammaksi ja ”turisti” platinalaisten palvelua voidaan laskea. Ennen platina oli kuitenkin platina henkilökunnan silmissä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kaapo - 26.03.2018 14:40
150 lentoa esim. jollekkin EU parlamentikolle, joka viikonloppuisin käy vaikkapa Oulussa kotona ja lentää lennot Finskillä ole ei mikään mahdoton juttu kun tulee kai jokunen "työreissu" vielä lisäksi silloin tällöin.
pelkät viikonloppulennot viikossa tekee vaihdolla helsingissä 4 lentoa  eli 38 kotiresissua riittää

Onko sitten tuo Platina kortti hieno saavutus siitä en nyt tiedä... joillekkin on

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: MMV - 26.03.2018 14:48
En ole koskaan osannut sitoutua mihinkään lentoyhtiöön ja siksi, vaikka vuodessa reilusti toistakymmentä lentoa (joka sinänsä on vähän), niin pistettäkään ei ole kertynyt. Tulee valittua yleensä seuraavien speksien mukaan: 1. Hinta 2. Suora lento 3. Lentoajat.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 26.03.2018 14:55
450 000 pistettä tai 150 lentoa, siinä saa tosiaan tunnin jos toisenkin istua koneessa ja ihmetellä lentokenttiä :-X Onkohan platinum-jäseniä kertynyt liikaa kun ovat uuden tason tuoneet siihen yläpuolelle, silver-tason eduthan leikattiin jo aiemmin.

Empriisisen arvion mukaan kaukolennoilla on yleensä ~10-15 platinalaista, euroopan lennoilla 1-5. Ja Helsinki-Oulu aamu kuuden tai puolenyön lennoilla sitten noin puolet :D (itselläkin jäisi platina haaveeksi ilman tuota Suomen sisäistä siirtymää)

Muilla lentoyhtiöillähän noita todellisia kultapossukerhoja on ollut jo aiemmin. Esim AA:lla on concierge key, johon ei taida olla edes julkaistu mitään pistekertymiä. Parilla kolleegalla on tuo CK status ja veikkaan että siihen pääsemiseen on perusvaatimusten päälle käytetään vielä kertoimena pärstäkerrointa tai käyntikortin titteliä?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: toukopouko - 04.06.2018 20:00
Jos ostan lentoliput (Light) Finnairin lennolle esim Supersaverin tms kautta, niin pystynkö kuitenkin Finnairin kautta lisäämään matkalaukut? Kysyn siksi että Supersaverin kautta on liput halvat, mutta matkalaukut olisi 140€ lisää kun taas Finnairin kautta ostettuihin lippuihin matkalaukut Light lippuun lisättynä ovat 80eur. Erikoista tuo hinnoittelu, kun käsittääkseni jopa vasta kentällä maksetut laukutkin tulevat halvemmaksi kuin tuo 140€.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ePa - 04.06.2018 21:01
Empriisisen arvion mukaan kaukolennoilla on yleensä ~10-15 platinalaista, euroopan lennoilla 1-5. Ja Helsinki-Oulu aamu kuuden tai puolenyön lennoilla sitten noin puolet :D

Tässä nyt kovasti näyttää, että tuo kultapossukerhokortti tulee lompakkoon ennen kuin lumi on seuraavan kerran maassa jos homma jatkuu samanlaisena.

Eihän tuohon tarvi kuin kerran kuussa käydä jossaki.

Platinaan joutuu jo vähän yrittämään, mutta jätän sen toistaiseksi tekemättä, kun kotona menee vaikeaksi muuten.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 06.06.2018 16:22
Eihän tuohon tarvi kuin kerran kuussa käydä jossaki.

Platinaan joutuu jo vähän yrittämään, mutta jätän sen toistaiseksi tekemättä, kun kotona menee vaikeaksi muuten.


Eihän sole ku reissata...

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180606/6e0292cc68a530290ac312987fad6ef4.png)

...jossain vaiheessa ne alkaa kotonakin sitten hoputtamaan tien päälle
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ePa - 06.06.2018 17:19
Ja jossai vaiheessa sanoo ettei tartte tullakaa takasi. En pärjää sun reissuille enkä haluakaan.

Taitaa tässä tulla LHR tutuksi ennemmin tai myöhemmi.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180606/0ea4cef89c0fc7154b568e8f7c5f84de.png)

Näillä näkymi joka kolmas viikko sinne ja takasi.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 08.06.2018 21:17
Pikkupoikamme lähti sitten ekaa kertaa yksin Chongqingiin, Kiinaan Finnairilla. Sattui ikävästi tämän päivän lento olemaan reilut 3 tuntia myöhässä ja lähti 21:03 (aikataulu oli 17:40), mutta kuluihan se aika, kun antoivat 8 eur ruokakupungin ja Burger King on kentällä  ;D.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Pekka T - 08.06.2018 21:36
Pikkupoikamme lähti sitten ekaa kertaa yksin Chongqingiin, Kiinaan Finnairilla. Sattui ikävästi tämän päivän lento olemaan reilut 3 tuntia myöhässä ja lähti 21:03 (aikataulu oli 17:40), mutta kuluihan se aika, kun antoivat 8 eur ruokakupungin ja Burger King on kentällä  ;D.

Taisi isääkin nyt vähän jännittää.  :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 08.06.2018 23:29
Taisi isääkin nyt vähän jännittää.  :)

Kyllä vaan jännitti ja jännittää edelleen, ja nyt flightradar24.com -sivulta seuraan pojan lentoa. Pappa on vastassa, ja laitettiin infoa myöhästymisestä, mutta näköjään tuo Chongqing -kenttä myös on ajan tasalla oman tiedottamisen kanssa ennustaen Finnairin saapumista ihan oikein.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Pekka T - 08.06.2018 23:46
Kyllä vaan jännitti ja jännittää edelleen, ja nyt flightradar24.com -sivulta seuraan pojan lentoa. Pappa on vastassa, ja laitettiin infoa myöhästymisestä, mutta näköjään tuo Chongqing -kenttä myös on ajan tasalla oman tiedottamisen kanssa ennustaen Finnairin saapumista ihan oikein.

Kyllä, se on tietenkin aivan luonnollista. Henkilökunta pitää varmasti pojasta huolta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: GTA1 - 09.06.2018 16:50
Tähän kävin tänään kyselemässä takaovelta vinkkiä miten lipun saisi hankittua. Pitäisi kuulemma netistä etukäteen varata ja liittyä vissiin vielä yhdistykseenkin.  Todo listalle taitaa mennä.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180609/740b7570e599fe5d76bf6532d47ba8ec.heic)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180609/248a4c55e26384562da8413cdfc76eff.heic)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180609/11f7a2c6566c2d0902151cbcfa05ff7b.heic)


Sent from my iPad using Tapatalk
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: -P- - 09.06.2018 17:03
^On se vaan upea ilmestys
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 15.06.2018 16:48
Onko täällä jollakin kokemuksia maileilla upgradesta saman lento-alliancen sisällä. Eli esimerkiksi Unitedin lipun upgrade SAS:n eurobonus-pisteillä? Kokeilin soittaa eurobonus-palvelunumeroon ja siellä ei ainakaan tyttö ollut kovinkaan ajantasalla, vaan väitti, ettei sinun lippuluokalla ole mahdollista, että pitää olla Y tai B. Noh koitin selittää, että mulla on D (business) ja haluaisin nostaa sen firstiin. Sen tiedän, ettei kentältä saa enää upgradea kuin omalta yhtiöltä, rahalla tai jos kone on ylibuukattu. Olin kuitenkin siinä uskossa, että etukäteen tilaamalla upgrade onnistuisi alliancen sisällä?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 17.06.2018 21:27
Itse itselleni vastaten liittyen tuohon upgreidaukseen, Unitedin C -ja D-maksuluokkien lennot voi nostaa Unitedin Firstiin SAS:n maileilla. Selvitin siis itse tämän ja jätin päivittämättä ihan tuon paskan asiakaspalvelun takia perjantaina. Hinta esim. Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä 50 000 SAS:n pistettä suunta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 03.08.2018 16:58
Löytyisiköhän tälle mutulle joku fakta tukemaan tunnetta: B737 (esim 800, myös MAX) lentoonlähtökiihdytys ei ole yhtään niin voimakas kuin A320. 737 lähtö tuntuu kestävän paljon kauemmin kuin A320 ja kiihtyvyys ei tunnu yhtä kovalta. Liekö moottorit mitoitettu Airbussissa lyhyemmille kentille tms. Jotkin lähdöt 737:lla tuntuvat kuin ei millään pääsisi ilmaan :D vai lasketaanko 737 lähdössä tarvittava työntövoima eri tavalla vaikka maksimi työntövoima olisikin painoihin suhteutettuna yhtä suuri kuin Airbussissa
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JWM - 03.08.2018 17:02
Löytyisiköhän tälle mutulle joku fakta tukemaan tunnetta: B737 (esim 800, myös MAX) lentoonlähtökiihdytys ei ole yhtään niin voimakas kuin A320. 737 lähtö tuntuu kestävän paljon kauemmin kuin A320 ja kiihtyvyys ei tunnu yhtä kovalta. Liekö moottorit mitoitettu Airbussissa lyhyemmille kentille tms. Jotkin lähdöt 737:lla tuntuvat kuin ei millään pääsisi ilmaan :D vai lasketaanko 737 lähdössä tarvittava työntövoima eri tavalla vaikka maksimi työntövoima olisikin painoihin suhteutettuna yhtä suuri kuin Airbussissa
Mitä lentoyhtiöitä tarkoitat tässä? Vai onko kyse yleisesti noist tyypeistä?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 03.08.2018 17:06
Mitä lentoyhtiöitä tarkoitat tässä? Vai onko kyse yleisesti noist tyypeistä?

Konetyypeistä yleisesti, istumista tulee monilla yhtiöillä joilla tuota kalustoa on, mutta eilen esimerkiksi vertailu saman yhtiön (American) sisällä B737 ja A320 samana päivänä
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juhosson - 03.08.2018 19:54
Löytyisiköhän tälle mutulle joku fakta tukemaan tunnetta: B737 (esim 800, myös MAX) lentoonlähtökiihdytys ei ole yhtään niin voimakas kuin A320. ... Jotkin lähdöt 737:lla tuntuvat kuin ei millään pääsisi ilmaan :D

Vähän samoja tuntemuksia on itselläkin ollut. Lensin taannoin Bergenistä Osloon SAS:n 737:lla. Lähtökiito Bergenissä tuntui venyvän ja venyvän ja kone tärisi, rämisi ja helisi siihen malliin, että taisin jo ristinmerkkejä tehdä. Vaikka olen takavuosina lentokoneita rassaillut eikä ilmailu ihan outoa minulle ole, niin alkoi melkein lentopelko iskemään. Minullekin on sellainen fiilis jäänyt, että kyllä Airbus lähtee vähän reippaammin eikä rämise niin hirveästi kuin Boeing. En ole kyllä jaksanut tutkia, onko noiden työntövoimassa suhteessa lentoonlähtöpainoon millaisia eroja.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ePa - 09.08.2018 00:36
Tätä on tullut jo odotettua hetken.

https://www.businesstraveller.com/business-travel/2018/07/19/finnair-launches-wifi-on-european-flights/ (https://www.businesstraveller.com/business-travel/2018/07/19/finnair-launches-wifi-on-european-flights/)

Tuota tuli tiistaina testattua ja siinä kai se toimi ilman mitään ihmetyksiä Lontoota kohti mennessä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Cyclic Stig - 09.08.2018 01:06
Löytyisiköhän tälle mutulle joku fakta tukemaan tunnetta: B737 (esim 800, myös MAX) lentoonlähtökiihdytys ei ole yhtään niin voimakas kuin A320. 737 lähtö tuntuu kestävän paljon kauemmin kuin A320 ja kiihtyvyys ei tunnu yhtä kovalta. Liekö moottorit mitoitettu Airbussissa lyhyemmille kentille tms. Jotkin lähdöt 737:lla tuntuvat kuin ei millään pääsisi ilmaan :D vai lasketaanko 737 lähdössä tarvittava työntövoima eri tavalla vaikka maksimi työntövoima olisikin painoihin suhteutettuna yhtä suuri kuin Airbussissa
Ei lasketa. Se lasketaan tismalleen samalla tavalla ja on riippuvainen aika monesta eri muuttujasta. Koneen lentoonlähtöpaino ja kiitotien pituus nyt noin aluksi... Tässä vaikuttaa mm. se, millä matkalla keskeytetty lentoonlähtö ennen V1:stä voidaan suorittaa. Joka sekin taas riippuu mm. edellä mainituista tekijöistä. Ja toisaalta paljonko se pulkka mittaa sitä rataa jos häiriö tulee V1:n jälkeen. Ja se itse V1:kin lasketaan tapauskohtaisesti. Kovin hankalaa LOL.

Nykyisin nuo asiat määrittää tietsikka joka eri muuttujien perusteella kertoo sen tehon jota lentoonlähdössä tulee käyttää. Ei enää niinkuin ennen vanhaan, että työnnetään kahvat tuliseinään ja katsotaan mitä tapahtuu. Sieltä ei ulosmitata yhtään sen enempää kuin tarvitsee, säästetään sillä polttoainetta ja moottoreita.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 09.08.2018 09:04
Tuota tuli tiistaina testattua ja siinä kai se toimi ilman mitään ihmetyksiä Lontoota kohti mennessä.

Viime vuonna Kiinaan Finnairin koneessa ei löytynyt millään nettiä koneen kautta vaikka piti olla. Toivottavasti systeemit on siitä parantuneet.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kt - 09.08.2018 09:40
Vähän samoja tuntemuksia on itselläkin ollut. Lensin taannoin Bergenistä Osloon SAS:n 737:lla. Lähtökiito Bergenissä tuntui venyvän ja venyvän ja kone tärisi, rämisi ja helisi siihen malliin, että taisin jo ristinmerkkejä tehdä. Vaikka olen takavuosina lentokoneita rassaillut eikä ilmailu ihan outoa minulle ole, niin alkoi melkein lentopelko iskemään. Minullekin on sellainen fiilis jäänyt, että kyllä Airbus lähtee vähän reippaammin eikä rämise niin hirveästi kuin Boeing. En ole kyllä jaksanut tutkia, onko noiden työntövoimassa suhteessa lentoonlähtöpainoon millaisia eroja.

Usein on tullut katsoltua rannekellon sekuntteja siitä, kun kapteeni avaa suihkumoottorin hanan,  siihen kun kone notkahtaa ilmaan. Arvot ovat vaihdelleet 32---37 sekunnin välillä koneista riippuen. Tuskan hiki alkaa kyllä nopeasti nousemaan, kun huomaa, että ollaan tuolla 37 sekunnin tuntumassa ja pyörien jyske vaan kuuluu....
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 09.08.2018 10:37
Ainakin muutamien netistä löytyvien speksien perusteella Airbusseissa tuntuisi olevan hieman enemmän löylyä kuin vastaavan kokoisessa Boeingissa. Toki oikea vertailu vaatisi faktat koneen lentoonlähtöpainoista ja tiedon onko kyseinen nousu lähdetty ns. ”urku auki” vai alempaa tehoasetusta käyttäen. Kuten Cyglic yllä kertoi, niin lähtönopeudet ja tehot ovat monen muuttujan summa johon vaikuttaa mm. Koneen paino, lämpötila, tuuli, kiitoradan kaltevuus, kiitoradan kitka (wet/dry). Kovin hankalaa on tehdä matkustajan pallilta vertailukelpoista studyä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 31.08.2018 00:33
Itse itselleni vastaten liittyen tuohon upgreidaukseen, Unitedin C -ja D-maksuluokkien lennot voi nostaa Unitedin Firstiin SAS:n maileilla. Selvitin siis itse tämän ja jätin päivittämättä ihan tuon paskan asiakaspalvelun takia perjantaina. Hinta esim. Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä 50 000 SAS:n pistettä suunta.

Ei toimi Upgradet Finnairin pisteillä eikä vouchereilla mihinkään muuhun kuin Finskin lentoon. Tuli vain hyvin ystävällinen vastaus, että katsotaan sitten uudestaan kun sinulla on Finnairin lento.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sopeutuja - 31.08.2018 02:31
Ainakin muutamien netistä löytyvien speksien perusteella Airbusseissa tuntuisi olevan hieman enemmän löylyä kuin vastaavan kokoisessa Boeingissa.


On huomioitava myös moottorien määrä. Kaksimoottorisen koneen täytyy toisen moottorin hajotessa pystyä lentämään ja myös jatkamaan nousua vain toisella moottorilla, mutta nelimoottorisella koneella on samassa tilanteessa käytössään kolme moottoria. Siksi nelimoottoriset ovat lussuja.

Esimerkiksi nelimoottorisen A340-200:n yhden moottorin teho on 151 kN, kun jonkin verran kevyemmällä kaksimoottorisella Boeing 787-10:llä se on 340 kN.

Siitä olen varma, että kolmimoottoriset hävisivät taloudellisuudessa sekä nelimoottorisille että kaksimoottorisille ja siksi katosivat. Nelimoottoristen ja kaksimoottoristen välisestä kilpailusta en ole aivan varma, mutta arvaan, että kaksimoottoriset voittavat taloudellisuudessa melkein kaikilla matkoilla.

Moottorit mitoitettaneen niin, että kone lentää mahdollisimman taloudellisesti mutta selviää kuitenkin hätätilanteista. En usko, että se on valmistajariippuvaista.

Kyllä nuo kaksimoottoriset tyhjänä varsin hyvin nousevat.

https://www.youtube.com/watch?v=FxmFfq3w8pM (https://www.youtube.com/watch?v=FxmFfq3w8pM)

Ylipainoinen nelimoottorinen nousee huonommin.

https://www.youtube.com/watch?v=ThoZNxy2JZk (https://www.youtube.com/watch?v=ThoZNxy2JZk)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: MMV - 31.08.2018 06:14
En ole koskaan aiemmin lentänyt WhizzAirilla, joten itse matkasta tai koneista ei ole vielä kokemusta. Ainakin varaussivut ja online-boardaus ovat syvältä...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 31.08.2018 09:56
Tein kesän aikana kaksi Kreetan matkaa parin viikon välein, joten oli helppo verrata matkojen lentokoneita. Ekan reissun kone oli Air Balticin Bombardier CS300 (joka nykyään onkin Airbus A220-300). Toisen matkan kone oli Finnairin A321.

https://www.airbus.com/aircraft/passenger-aircraft/a220-family/a220-300.html (https://www.airbus.com/aircraft/passenger-aircraft/a220-family/a220-300.html)

Tilaa tuossa Bombardierissa oli selkeästi mukavammin - istuin on hieman leveämpi, polvitila hieman pitempi ja matkatavaralaatikot reilusti tilavammat. Bombardier näyttää pieneltä (3 + 2 istuinta kapeammassa putkessa). Melutasossa en voinut havaita eroa, vaikka sitäkin mainostetaan. Matkustan ehdottomasti mieluummin tuolla CS300 / A220:llä.

(https://lh3.googleusercontent.com/UCi7JBwAxEXLcjK5Xp6XV6kYweHehRznFPOumKf-75G8cWzghiIbqBLkyTRfCQ_Z1uDSAoau3Fw6DptcIE-jKaB2VmMkSS3YfBL67cW4GQekQvhsUd5mmcBu1_e01Skzg3VxtWYagawlqqsg4Q9E7qZav8-0lfNqjabPi3KAuZ-jhpZ7Vt0r4avbVgmtCVY4NQYMUrWuVfhgvx1SW7Ht5ILSEnVeBOtx1nnboB88KeXKN3m0QkWLG_ZVAL2sCx4tFewTy_lFQDTbRxBFKbJLJi4nJJYqH6-CG2OSerbbT6-KMZunjUagAa1iq3ylyC-DXiVkRn5Xl_dvpYjqAAg121KwLTdO_N7y0tLFOqb-ZCLFVKp-Ci4qc0DhJIl3hvJMVBEfX5ECFHIFSYK7VrmVIMQkrgOLbF4dfejAoyj0-aQYg4KUgyGveKISzZW3LgC28fIthYdpYkptK34LqxYOpaPX2zNtLH1lzI0J9bCaIBb-kw36ayzx_poPrkbZLXXitYdG-YwKcuf3JJK3C0WU1vRmo6dLG8xn8OAOPiXlT1DdVDK_AKpjA11qn-a79B7Syn8SOGHtf2amtWgAXkdHKm4qO5W6bUgoV-Sn53ZgbYIECUYblkLAOKTHYKn3xioT=w1810-h1208-no)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 31.08.2018 10:21
En ole koskaan aiemmin lentänyt WhizzAirilla, joten itse matkasta tai koneista ei ole vielä kokemusta. Ainakin varaussivut ja online-boardaus ovat syvältä...

Ihan pätevä lentoyhtiö jos tarkoitit WizzAiria. Oikeastaan ainoa negatiivinen kokemus liittyy käsimatkatavaran kokoon. Sama laukku Turusta Gdanskiin oli ok käsimstkatavaraksi, mutta toisin päin ei kelvannutkaan. Tuli aika kallis käsimatkatavara. Eli ei kannata ottaa sellaista rajamailla olevaa laukkua. Ilmassa se ei ole sen kummallisempi kuin Finnairkaan. Itse koen, että Finskin palvelut ovat aika paskaa nykyään mitä tulee Euroopan lennoilla. Kaikki maksaa, vähän premiumia ja saat mustikkakeiton happaman näköiseltä lentoemolta. Ainoa etu oikeastaan käyttää finskiä on toi ruumalaukku. Ennemmin käyttäisin Turkish Airlinesiä tai muuta parempaa yhtiötä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 14.09.2018 08:48
Pari asiaa ihmetyttää. Millään ei ekalle reissulle saanut enää Finskin lippua, mutta AF:n kyllä. Eli ilmeisesti noille code share -lennoille paikkoja varataan myös muille yhtiöille. Jälkimmäisen reissun hoksasin, että Finski lentää Lontoo. - Helsinki väliä A350:llä. Hieman outo valinta  ???

(https://s8.postimg.cc/4ndlb3fmd/41_A890_E7-4_F04-402_E-845_D-0_B0048_D37_BC2.jpg)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 14.09.2018 08:54
Pari vuotta sitten lennettiin Helsinki-Bryssel väli 350:llä ja ompa joskus lentäneet Rovaniemellekin sillä, liittyy käsittääkseni lentäjien koulutukseen tms. tuo erikoinen konevalinta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 14.09.2018 09:25
Pari asiaa ihmetyttää. Millään ei ekalle reissulle saanut enää Finskin lippua, mutta AF:n kyllä. Eli ilmeisesti noille code share -lennoille paikkoja varataan myös muille yhtiöille.


Mikä vielä oudompaa, pari kuukautta sitten sain Italian lennot vajaa 200€ halvemmalla, kun ne ostettiin Finnairin Hollannin nettisivujen kautta (https://www.finnair.com/nl/gb/ (https://www.finnair.com/nl/gb/)), verrattuna hintaan Suomen nettisivuilla (https://www.finnair.com/fi/fi (https://www.finnair.com/fi/fi))

Jälkimmäisen reissun hoksasin, että Finski lentää Lontoo. - Helsinki väliä A350:llä. Hieman outo valinta  ???


Onhan nuo jotkut lentoyhtiöt lentäneet laajarunkokoneilla myös lyhyitä lentoja. Kyllä tuo A350 käy äkkiä järkeen kun se myydään päivästä toiseen täyteen.

Lisäksi tuo on iso markkinointikikka. Varsinkin oli silloin kun A350 oli kuuminta hottia ja Finnair otti sen ensimmäisenä käyttöön. Äkkiä loppuu sormet kesken kun laskee niitä business matkaajia jotka terminaalin ikkunasta näkivät ensimmäistä kertaa mustanaamion ja kun se oli finnairin väreissä niin kävivät katsomassa sopisiko tuo outo yhtiö jollekin legille, että pääsee kyseisen laitoksen kyytiin... 

Lensin pari viikkoa sitten Lontoo-Helsinki BA:n rupuisella A320:llä, olisi tuo ollut paljon mukavampi tulla 350:llä :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 14.09.2018 09:30
Pari vuotta sitten lennettiin Helsinki-Bryssel väli 350:llä ja ompa joskus lentäneet Rovaniemellekin sillä, liittyy käsittääkseni lentäjien koulutukseen tms. tuo erikoinen konevalinta.

Kaverin isä lentää noita ja kun hänelle ihmettelin silloin A350:n tullessa lennettyä Hki-Oulu väliä, niin kertoi että (matkustamohenkilökunnan...?) kelpoisuus noihin vehkeisiin syntyy lennettyjen legien, ei lennettyjen tuntien perusteella. Noita hyppyjä saa paljon enemmän kun sahaa lyhyttä väliä päivittäin, kuin että lentelee kaukoitään ja pitää parin päivän pakollisen shoppailutauon aina siellä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Trollsten - 14.09.2018 09:33
Vasta laivastoon tulleilla koneilla lentävät myös noita lyhyempiä pätkiä "sisäänajona". Työkaveri oli kerran päässyt HKI-Oulu A350:llä, joka oli ollut toisella lennollaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Mrk - 29.09.2018 01:19
Kävinpä Münchenissä juomassa kalj.. ..töissä. Mennen tullen Finskin A321, noh ei siinä mitään. Noissa oli intter netti testikäytössä ihan ilmaiseksi, kaikkea sitä maalaisjuntti saa kokea. Mennessä vähän pätki Suomenlahden yllä, sen jälkeen toimi koko ajan ja ihan nopsaan vieläpä. Takas tullessakin testailin vähän aikaa (oli luurin akku finaalissa). Kaikkea sitä onkin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Cyclic Stig - 29.09.2018 01:42
Vinski on vähän jälkijunassa tuossa intterweppi touhussa, jotain sata vuotta sitten, tai no ehkä viisi tai kuusi, oli jo tarjolla halpisvirma Norwegianin koneessa matkalla Lontoon kylästä Helsinki sitiin. Ilman lisämaksua. Vinairilla mietittiin tuolloin pääasiassa sitä, että tarjotaanko rahvaalle lennolla kahvia ja pullaa vai pelkästään kahvia. ::)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Mrk - 29.09.2018 01:57
Vinski on vähän jälkijunassa tuossa intterweppi touhussa, jotain sata vuotta sitten,

Juu niinhän tuo on. Tosin eipä tuo minun vähäisiä matkustamisiani hetkauta. Perseestä se koneessa istuminen on vaikka olis tanssitytöt ja balalaikat viihdyttämässä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 29.09.2018 07:35
Juu niinhän tuo on. Tosin eipä tuo minun vähäisiä matkustamisiani hetkauta. Perseestä se koneessa istuminen on vaikka olis tanssitytöt ja balalaikat viihdyttämässä.

Koneessa istuminen on ihan parasta, kerrankin vähän omaa aikaa näihin ruuhkavuosiin :) Harmittaa lähinnä kun nuo netit tulee lyhyillekin lennoille. Ei osaa olla lukematta sähköpostia.

Mutta kai tuo lentelystä pitäminen on totuttelukysymys, kun katsoin tuossa juuri, että puoleen vuoteen tullut 42 lentoa. Ja samaan syssyyn laskeskelin, että seuraavaat 6 viikkoa kerää noin 20 lentoa lisää
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: dingdongpingpong - 29.09.2018 07:54
Juu niinhän tuo on. Tosin eipä tuo minun vähäisiä matkustamisiani hetkauta. Perseestä se koneessa istuminen on vaikka olis tanssitytöt ja balalaikat viihdyttämässä.

Sama. Lentokone on minulle viimeinen vaihtoehto matkustamiseen, voi johtua kyllä XXXL koosta eli läskin määrästä luiden ympärillä. Inhoan niitä pieniä penkkejä joissa käsinojat hankaa kylkiä ja hartiat on vieruskaverin korvissa kiinni, jalkatiloja joissa polvet ottaa kiinni edessä olevan selkänojaan, käsinojasta ”taistelua” ja epämääräistä istuma-asentoa. Kyllä lentokoneita suunnittelee todelliset idiootit.

Aina saa nauraa sitä ”sikiö”-asentoa jos kone lähtee syöksyyn...kuinka helvetissä siihen asentoon taipuisi yli 120cm ihminen siinä välikössä ???

Ja heti sanotaan että onhan siellä busines puoli, on...mutta on olemassa myös S-mersujen autoluokka....
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kt - 29.09.2018 08:09
Juu niinhän tuo on. Tosin eipä tuo minun vähäisiä matkustamisiani hetkauta. Perseestä se koneessa istuminen on vaikka olis tanssitytöt ja balalaikat viihdyttämässä.

Joskus 80-luvulla työaikoina tuli lenneltyä enemmän. Matkareitin suunnittelu ja varailu tehtiin siihen aikoihin sihteerin toimesta matkatoimistoväen avustamana. Selityksenä tälle oli se, että saadaan hyvät alennusprosentit. Koskaan ei sitten selvinnyt, että kuka niitä alennusprosentteja sai.
Kerran sitten sattui paluumatkalla tilanne, jossa todettiin, että vaihtokentällä oli edessä 8 tunnin odotus. Odotusaikana tuli väistämättä mieleen selvittää, eikö etenemään pääsisi nopeammin. Olisihan sitä päässyt monellakin lennolla, mutta lompsaa olisi pitänyt raottaa.

Työpaikalle palatessa sitten piinapenkkiin asettui sihteerikkö, joka reitinvalintaa perustellessaan loihe lausumaan, että ainahan te kerrotte, miten milläkin lentokentällä oli "mukavaa ja hienoa"....

Tämän tapauksen jälkeen matkailijat alkoivaykin itse tekemään matkassuunnitelmansa ja onneksi netti tuli nopeasti asiaa helpottamaan.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 29.09.2018 12:06
Ahtaassa lentokoneessa matkustaminen on aivan syvältä. Olen kaksimetrinen, ja useimpien lentoyhtiöiden ja koneiden turistiluokat ovat minulle joko tuskallisia tai sietämättömiä. Olen joutunut ahtaan lentomatkailun seurauksena kerran jopa sairaalahoitoon.

Nykyään en läde mannertenvälisille lennoille ollenkaan, jos en pysty hankkimaan business- tai economy confort -luokan lentolippua. Lyhyemmille muutaman tunnin lennoille voin lähteä turistiluokassa, jos saatavilla on Exit-paikka tai vastaava, jossa jalkatilaa on riittävästi.

Finnairilla en enää useinkaan lennä Euroopan ja Lähi-Idän lentoja sen takia, että businessluokassa ei ole sen paremmin jalkatilaa kuin turistiluokassakaan, ja turistiluokan exit-paikat on usein jo myyty siinä vaiheessa kun minun pitäisi varata lentoja. Viime aikoina on tullut lennettyä Areoflotilla (hyvä business-luokka lyhyemmilläkin lennoilla) ja Qatar Airways:lla (hyvä lentoyhtiö kaikkiaan). Kohtapuoliin testaan FlyDubain businessluokan yölennolla (Boeing 737-800, istuin muuntuu ainakin periaatteessa 2 metrin makuupaikaksi). Syksyn aikana lennän ensimmäistä kertaa myös Air Ukraine:n businessluokassa (jännittävä kokemus odotettavissa).
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vollgas - 29.09.2018 12:24
American Expressin Travel Servicen kautta olen saanut upgreidauksia ykkösluokkaan pitkille lennoille.
Lentomatkustuksessakin on hohtoa kun illalla hammaspesun aikana penkkisi on muuttunut vuoteeksi puhtaine valkoisine lakanoineen... 8)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 29.09.2018 15:18
Lentomatkustuksessakin on hohtoa kun illalla hammaspesun aikana penkkisi on muuttunut vuoteeksi puhtaine valkoisine lakanoineen... 8)
Onhan se noinkin. Minä olen kuitenkin vaatimattomampi ja kaipaan 1) jalkatilaa, 2) jalkatilaa ja 3) jalkatilaa. Pitkillä lennoilla siitä saa monesti maksaa useita tuhansia euroja :(
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: HatYai - 29.09.2018 15:39
Mannertenvälisiä lentoja tulee minulla 12-13 vuosittain, tuohon jatkolennot Euroopassa ja paikanpäällä vielä lisäksi. Viimeksi lensin Atlantin yli Zurichista Swissairilla, heidän koneessaan oli kuliosastossakin aika hyvät jalkatilat ja tuolit, juiden istuinosa liukui eteenpäin hiukan , kun selkänojan kallisti lepoasentoon. Olivat muistaakseni Recaron valmistamat. Nukuin makeasti kahdeksan tunnin unet tuolla lennolla eikä selkä tullut kipeäksi lainkaan.
Työnantaja buukkaa kaikki työntekoon liittyvät lentoni ja heillä on sopimus SASsin kanssa, joten Star Alliancen yhtiöt ovat etusijalla. Yksityiset lentoni ostan taas melkein aina One Worldin lentoyhtiöiltä  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 16.10.2018 22:42
Erikoista sekoilua finskillä, https://www.iltalehti.fi/kotimaa/268631e7-d89a-4ab9-9d7c-be76920998c9_u0.shtml?fbclid=IwAR3nTWK6S_hR8sHFO2NrFdGeDfMpuECWzwK5KnxvvGyBJ2f7vyGeiSn-F2g (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/268631e7-d89a-4ab9-9d7c-be76920998c9_u0.shtml?fbclid=IwAR3nTWK6S_hR8sHFO2NrFdGeDfMpuECWzwK5KnxvvGyBJ2f7vyGeiSn-F2g)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 17.10.2018 07:35
Minä lennän nykyään Finnairilla vain silloin, jos vaihtoehtoa ei ole. Syynä on Finnairin huono korvauspolitiikka tapauksissa, joissa lento on myöhästynyt tai peruuntunut. Toinen syy on Finnairin business-luokka Euroopan ja Lähi-Idän lennoilla. Se on ihan yhtä epämukava kuin turistiluokka.

Huomasin, että Finnairin lentopisteet vanhenevat jos ei ole 18 kuukauteen lentänyt ko. yhtiön lennoilla. Aikaraja tulee kohta vastaan, ja minulla on melkein satatuhatta pistettä käyttämättä. Täytyykin tutkia, voisiko pisteet esimerkiksi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 17.10.2018 08:03
^Ainakin joskus pisteillä pystyi ostamaan myös yhteistyökumppaneiden tavaraa ja yhtenä mahdollisuuteena oli Nesteen bensalahajakortti. "Hyötysuhde" ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta helppo tapa käyttää pisteitä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 17.10.2018 08:16
Huomasin, että Finnairin lentopisteet vanhenevat jos ei ole 18 kuukauteen lentänyt ko. yhtiön lennoilla.


Eikö tuo hiljattain muuttunut - riittää kuin 18 kk sisällä on jokin pistetapahtuma niin pisteet säilyvät?

https://www.finnair.com/fi/fi/finnair-plus-renewals (https://www.finnair.com/fi/fi/finnair-plus-renewals)
31.3.2018 alkaen Finnair Plus -palkintopisteesi eivät vanhene – riippumatta siitä, milloin ne ansaitsit – kunhan sinulla on vähintään yksi pistetapahtuma 18 kuukauden välein.

Kahvikuppi kentällä esim riittäisi säilyttämään pisteet?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 17.10.2018 09:18
Huomasin, että Finnairin lentopisteet vanhenevat jos ei ole 18 kuukauteen lentänyt ko. yhtiön lennoilla. Aikaraja tulee kohta vastaan, ja minulla on melkein satatuhatta pistettä käyttämättä. Täytyykin tutkia, voisiko pisteet esimerkiksi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Itse olen joskus lahjoittanut pisteitä Lastenklinikan kummeille, lennättävät niillä lapsia hoitoihin. Nykyään olen ostanut pisteillä hotelliyöpymisiä, tuhannella pisteellä saa Sokoksesta yön viidelläkympillä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 02.11.2018 19:42
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/70c9a3ac-fb46-4426-a486-9e01f3f03965_u0.shtml (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/70c9a3ac-fb46-4426-a486-9e01f3f03965_u0.shtml)

Taas käry? Vähän liikaa sattunut nyt, kun varmaan murto-osa tulee ilmi...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 02.11.2018 20:01
[url]https://www.iltalehti.fi/kotimaa/70c9a3ac-fb46-4426-a486-9e01f3f03965_u0.shtml[/url] ([url]https://www.iltalehti.fi/kotimaa/70c9a3ac-fb46-4426-a486-9e01f3f03965_u0.shtml[/url])

Taas käry? Vähän liikaa sattunut nyt, kun varmaan murto-osa tulee ilmi...


Alkanut tuonkin ammattiryhmän hopeakehys rämettymään...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: batman14 - 10.12.2018 18:54
Tuli Abu Dhabin matkalla korkattua Finnairin A350. Mukava kone ja menomatkalla meillä oli viimeinen rivi turistiluokassa. Oli oikein mukavaa istua takana vähän ''omassa rauhassa''. Olihan tuo lento todella paljon mukavampi verrattuna viime vuoden kokemukseen Norwegianilla joka lensi Dubaihin pienellä 737-800 koneella.

Rahalla pitäisi vaan ostaa paikka Business luokkaan koska pahin kärsimys noissa koneissa on huutavat lapset. Tulomatkalla ei voinut muuta kuin nauraa kun samaan aikaan huutaa kurkkku suorana 5 lasta eri puolella konetta, ja hyvä että kuulee omat ajatuksensa. Eihän sille mitään mahda, mutta kiusallinen tilanne kaikille matkustajille.

Järkytyin myös miten paljon ihmiset voivat sotkea yhden lennon aikana. Lentoemännät kiertävät varmaan 5 kertaa lennon aikana roskisten kanssa ympäri konetta, mutta kun oltiin laskeuduttu niin osa rivistä olivat kuin ''pommin jäljiltä''. Luulisi, että ihmisillä olisi hiukan käytöstapoja eivätkä sikailisi tuolla tavoin. Lattialla oli kaikkea vauvan ruuista, kaljatölkkeihin. Mikä on niin vaikeaa antaa niitä roskia lentoemännille tai laittaa itse ne roskikseen?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 11.12.2018 08:01
On aika arpapeliä millaisen lennon saa, paras matkani tähän asti on kun tulin pari viikkoa sitten Japanista kotiin Finnairin A330-300 koneella joka vähän vanhempi versio tuosta 350 koneesta. Ostin Economy Comfort paikan ja siinä luokassa erittäin tyhjää, ei ketään vieressä/edessä/takana. Keskipenkeillä nukuttiin poikittainkin kun niin tyhjää. Muuten aika samanlainen kuin 350 mutta ehkä vähän meluisampi, tuli tarpeeseen ne vastamelukuulokkeet jotka saa Economy Comfort luokassa.

Ärsyttävin asia yleensä lennoilla on kuumuus. Muistan kun 350 koneella kävin Soulissa ei saanut yhtään nukuttua kuumuuden takia. 330 Nagoyaan oli viileämpi ja matka paljon mukavampi. Aina voi pukea tai käyttää huopaa jos kylmä, jos kuuma niin ei siiinä oikein alasti voi riisuutua. Siksi ihmettelen miksi niin monet lennot kuumia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Issuj - 11.12.2018 08:52
Itselläni äskettäin kokemus Finskin uudenkarheasta A350:stä Singapore-HKI. Tarjoilu toki finskimäiseen tapaan olematonta, karmeinta oli tuon koneen penkit ainakin turistipuolella.

Ohuet istuimet (ilmeisesti vedetty tappiin keveyden maximointi), joiden istuinosa oli jotenkin eteenpäin kallellaan. Ilman vyötä siitä olisi tipahtanut pois ja istuinvyö kiinnitettynäkin siinä tuntui silti valuvansa eteenpäin. Käytännössä tuon takia ei saanut millään edes puolihyvää nukkuma-asentoa, joten unet jäivät olemattomiksi ja muutoinkin oli epämukavin penkki, jolla tullut istuttua (pl.Finskin parin vuoden takainen lento Honkkareista, jolloin selkänoja oli jumittunut yläasentoonsa).

Samalla turneella verrokkina Qantasin A380, jossa ihan mukavat penkit, vaikka vanhempi kone olikin jo.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 11.12.2018 09:51
Korean Airin upouudet Bombardier koneet oli myös sellaisia että selkänoja erittäin ohut ja niissä selkäosa melkein eteenpäin kallellaan. Japani-Korea väliä tuli niillä lenneltyä. Muuten hyvä ruoka ja palvelu mutta vähän oudot istuimet.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JiiJii71 - 17.12.2018 16:29
TUi:n uusi (brexit hengessä hommattu? ;D) Boeing 737 Max 8 sai nimekseen ”Kittilä”.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 17.12.2018 16:45
Itselläni äskettäin kokemus Finskin uudenkarheasta A350:stä Singapore-HKI. Tarjoilu toki finskimäiseen tapaan olematonta, karmeinta oli tuon koneen penkit ainakin turistipuolella.

Ohuet istuimet (ilmeisesti vedetty tappiin keveyden maximointi), joiden istuinosa oli jotenkin eteenpäin kallellaan. Ilman vyötä siitä olisi tipahtanut pois ja istuinvyö kiinnitettynäkin siinä tuntui silti valuvansa eteenpäin. Käytännössä tuon takia ei saanut millään edes puolihyvää nukkuma-asentoa, joten unet jäivät olemattomiksi ja muutoinkin oli epämukavin penkki, jolla tullut istuttua (pl.Finskin parin vuoden takainen lento Honkkareista, jolloin selkänoja oli jumittunut yläasentoonsa).

Samalla turneella verrokkina Qantasin A380, jossa ihan mukavat penkit, vaikka vanhempi kone olikin jo.
Näin ne kokemukset vaihtelee. Itse tykkäsin Helsinki-Singapore -välillä noista A350:n penkeistä. Vaikka ohuet olivatkin, niin turistissa polvitilaa oli sen verran normaalia enemmän, että pitkilläkin jaloilla sai sen verran "retkottavan" asennon, että nukkuminen onnistui kohtuullisesti. Qantasin A380 tuon jälkeen ei tuntunut mitenkään erityiseltä (ikänsä vuoksi nuhjuisempi ja viihde-elektroniikka iäkkäämpää).
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 17.12.2018 20:09
^Jännä havaita oma tietämättömyyteni ja ajan kulu, kun omassa mielessäni A380 on koneiden kunkku, ja haaveilen sillä lentämisestä. Se on mielessäni "uusin merkittävä konetyyppi", vaikka näyttää Singapore Airlines ottaneen ensimmäisen käyttöön jo 2007 lokakuussa ja Qantas 2008 syyskuussa. 10 vuotta vanhoja siis voivat jo olla.

Viimeisimmän reissuni Thaimaahan tein TUIflyn brittiläisellä (Thomson) B767:lla, joka oli googletuksen mukaan noin 20 -vuotias. Se tuntui kabiinissakin melko vanhalta. Matkatavaraluukut olivat tosi ahtaat, ja koneen etupäässä ikivanha "keittiö" näkyi matkustamoon. Palvelu Premium -luokassa, joka tiloiltaan vastaa Finnairin Economy Comfortia, oli kuitenkin erinomaista, ja lennosta jäi kokonaisuutena hyvä fiilis.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JiiJii71 - 19.12.2018 19:42
TUi:n uusi (brexit hengessä hommattu? ;D) Boeing 737 Max 8 sai nimekseen ”Kittilä”.


https://www.tuigroup.com/en-en/media/stories/2018/2018-12-19-santa-godfather-737 (https://www.tuigroup.com/en-en/media/stories/2018/2018-12-19-santa-godfather-737)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Nicce23 - 20.12.2018 11:13
Onko kenelläkään kokemusta Azal lentoyhtiöstä?

Ilmeisesti irtaantunut joskus Aeroflotista ja on Azerbaidzanin kansallinen lentoyhtiö.
Olisi tarkoitus lentää keväällä Tbilisista Bakuun, mutta alkoi jännittää.
Heillä on ollut koneena Antonoveja ja Tupoleveja ja niitä on tullut myös 2000-luvun puolella
alas taivaalta kesken matkan. Ovat kuitenkin nyt saaneet kalustoa uusittua ja luopuneet vanhoista koneista.

Toinen vaihtoehto olisi kulkea väli junalla, mutta siinä ongelma on että se on yöjuna ja olisimme perillä
vuorokauden myöhemmin. Jos jollain kokemuksia junasta niin ne myös kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 25.12.2018 16:55
^Kysymys herätti kiinnostusta, koska olen työasioissa liikkunut tuolla päin maailmaa. Kokemusta Azalista ei minulla ole, mutta tämän lähteen mukaan turvallisuuta on arvioitu  pisteluvun 6/7 arvoiseksi: https://www.airlineratings.com/ratings/azal-azerbaijan-airlines/ (https://www.airlineratings.com/ratings/azal-azerbaijan-airlines/)
Ei siis aivan huippupisteitä, mutta kuitenkin samassa sarjassa kuin esimerkiksi Air France ja FlyDubai.

Azalin kalustoa on esitelty täällä: https://www.azal.az/en/our-fleet (https://www.azal.az/en/our-fleet)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 25.12.2018 17:57
^Kysymys herätti kiinnostusta, koska olen työasioissa liikkunut tuolla päin maailmaa. Kokemusta Azalista ei minulla ole, mutta tämän lähteen mukaan turvallisuuta on arvioitu  pisteluvun 6/7 arvoiseksi: [url]https://www.airlineratings.com/ratings/azal-azerbaijan-airlines/[/url] ([url]https://www.airlineratings.com/ratings/azal-azerbaijan-airlines/[/url])
Ei siis aivan huippupisteitä, mutta kuitenkin samassa sarjassa kuin esimerkiksi Air France ja FlyDubai.

Azalin kalustoa on esitelty täällä: [url]https://www.azal.az/en/our-fleet[/url] ([url]https://www.azal.az/en/our-fleet[/url])


No Air France ei mielestäni ole mikään turvallisuuden perikuva ilmailussa. Ken täysin ehjän A330:n Atlanttiin sukelluttaa, pitäisi päätyä jonkinmoiselle paskalistalle.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 26.12.2018 20:38
^Tuo tapahtui yhdeksän ja puoli vuotta sitten. Air Francen turvalisuuspisteet ovat yhden alle maksimin juuri siitä syystä, että yhtiölle on tapahtunut fataali onnettomuus kymmenen vuoden sisällä.

Tämän hetkisen lentoturvallisuuden kannalta olennaista on, onko tapahtumasta opittu ja onko lentäjien koulutusta parannettu. Ja ovatko yhtiön prosessit kaiken kaikkiaan kunnossa. 
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kaius - 26.12.2018 20:52
^Tuo tapahtui yhdeksän ja puoli vuotta sitten. Air Francen turvalisuuspisteet ovat yhden alle maksimin juuri siitä syystä, että yhtiölle on tapahtunut fataali onnettomuus kymmenen vuoden sisällä.

Tämän hetkisen lentoturvallisuuden kannalta olennaista on, onko tapahtumasta opittu ja onko lentäjien koulutusta parannettu. Ja ovatko yhtiön prosessit kaiken kaikkiaan kunnossa.

Luin ko. onnettomuuden tutkimuskomission loppuraportin ja olihan se semmoista luettavaa että pikkuisen saa organisaatiota kouluttaa. Koko pilottijoukkio oli täysin ammattitaidotonta kuraa. Onnettomuus oli täysin heidän kyvyttömyytensä syytä eikä koneessa ollut mitään vikaa. Toki Airbusin tapa käsitellä eriäviä ohjausinputeja vaikutti tässä tapauksessa mutta vain koska perämies oli täysin ammattitaidoton sunnuntailentelijä joka itsepintaisesti piti keulan koholla sauvallaan.

Ehkä kuvaavinta on se kun sakkausvaroitin alkaa vilkuttaa valoja ja huutaa toistuvasti ”Stalling”, ohjaajat kyselevät toisiltaan että ”Mikäs ääni tuo on?” eikä kukaan tiedä...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 14.02.2019 16:53
Finnair lähetti äskettäin hauskan viestin uudesta palvelukonseptistaan:

HUOM: Testaamme palvelukonseptin muutosta Phuketin, Krabin, Bangkokin, Goan, Ho Chi Minh Cityn, Havannan, Puerto Platan ja Puerto Vallartan lennoillamme 1.11.2018 – 31.3.2019. Kokeilun aikana näiden lentojen economyluokassa ei tarjoilla ilmaisia alkoholijuomia. Ateriat ja alkoholittomat juomat ovat maksuttomia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 14.02.2019 17:46
Olisikohan viime talvena olllut samanlainen kokeilu, kun ei muista juoneeni ilmaisia drinkkejä :-[
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 16.02.2019 13:40
Finnair lähetti äskettäin hauskan viestin uudesta palvelukonseptistaan:

HUOM: Testaamme palvelukonseptin muutosta Phuketin, Krabin, Bangkokin, Goan, Ho Chi Minh Cityn, Havannan, Puerto Platan ja Puerto Vallartan lennoillamme 1.11.2018 – 31.3.2019. Kokeilun aikana näiden lentojen economyluokassa ei tarjoilla ilmaisia alkoholijuomia. Ateriat ja alkoholittomat juomat ovat maksuttomia.
Kuulostaa hyvältä! Jos joku haluaa päihteitä, niin varmaankin voi maksaa ne itse eikä maksattaa päihteettömien matkustajien lentolipuissa 🙂
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 18.02.2019 12:32

Luin ko. onnettomuuden tutkimuskomission loppuraportin ja olihan se semmoista luettavaa että pikkuisen saa organisaatiota kouluttaa. Koko pilottijoukkio oli täysin ammattitaidotonta kuraa. Onnettomuus oli täysin heidän kyvyttömyytensä syytä eikä koneessa ollut mitään vikaa. Toki Airbusin tapa käsitellä eriäviä ohjausinputeja vaikutti tässä tapauksessa mutta vain koska perämies oli täysin ammattitaidoton sunnuntailentelijä joka itsepintaisesti piti keulan koholla sauvallaan.

Ehkä kuvaavinta on se kun sakkausvaroitin alkaa vilkuttaa valoja ja huutaa toistuvasti ”Stalling”, ohjaajat kyselevät toisiltaan että ”Mikäs ääni tuo on?” eikä kukaan tiedä...

Kaikenkaikkiaan karmea juttu että tuollaiset saavat lentää. Olisiko se lepäämään mennyt kapteeni osannut hanskata homman jäi arvoitukseksi.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 18.02.2019 13:40
Norwegian - vieläkö arvaa ostaa lippuja hitusen pidemmälle kalenterissa - vaikka omistaja taho vakuutteelee kaiken olevan kunnossa?

Miten VISA tms. kortit palauttaa maksut jos firma menee konkurssiin?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 18.02.2019 13:46
Norwegian - vieläkö arvaa ostaa lippuja hitusen pidemmälle kalenterissa - vaikka omistaja taho vakuutteelee kaiken olevan kunnossa?

Miten VISA tms. kortit palauttaa maksut jos firma menee konkurssiin?

Konkurssin mahdollisuus on häviävän pieni, mutta realisoituessaan varsin ikävä, jos on maksanut liput ”käteisellä”. Ehdottomasti luottokorttimaksu aina lentolipuille ja konkurssin yllättäessä luottoyhtiö palauttaa rahat kuluttajalle.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: arska - 19.02.2019 12:56
Kuulostaa hyvältä! Jos joku haluaa päihteitä, niin varmaankin voi maksaa ne itse eikä maksattaa päihteettömien matkustajien lentolipuissa 🙂

Toisaalta, miksi päihteitä haluavien pitäisi maksaa päihteettömien juomat?

Palvelukonseptin muutos = palvelun huonontaminen
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 20.02.2019 18:41
^Jännä havaita oma tietämättömyyteni ja ajan kulu, kun omassa mielessäni A380 on koneiden kunkku, ja haaveilen sillä lentämisestä. Se on mielessäni "uusin merkittävä konetyyppi", vaikka näyttää Singapore Airlines ottaneen ensimmäisen käyttöön jo 2007 lokakuussa ja Qantas 2008 syyskuussa. 10 vuotta vanhoja siis voivat jo olla.

Viimeisimmän reissuni Thaimaahan tein TUIflyn brittiläisellä (Thomson) B767:lla, joka oli googletuksen mukaan noin 20 -vuotias. Se tuntui kabiinissakin melko vanhalta. Matkatavaraluukut olivat tosi ahtaat, ja koneen etupäässä ikivanha "keittiö" näkyi matkustamoon. Palvelu Premium -luokassa, joka tiloiltaan vastaa Finnairin Economy Comfortia, oli kuitenkin erinomaista, ja lennosta jäi kokonaisuutena hyvä fiilis.

Kyllä se 380 minun listalla on se koneiden kunkku. Varsinkin Emiratesin uudemmat 380:t ja varsinkin se etuyläkerta ovat oikein mukavaa matkustamista. Hiljaista, tilavaa, modernia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 20.02.2019 18:44
Lennolla Dubai -Tbilisi FlyDubailla oli ikävän tuntuinen kokemus eli ylösveto kovassa sumussa/pilvessä/ sateessa. Siinä tuli mieleen miten hyvin saman firman pilotit hanskasivat vastaavan Rostovissa muutama vuosi sitten:

https://en.wikipedia.org/wiki/Flydubai_Flight_981 (https://en.wikipedia.org/wiki/Flydubai_Flight_981)

No lopulta kohdallani tuloksena oli vain noin 25 minuutin viivästys eli nämä pilotit osasivat toimia kuten pitääkin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 23.02.2019 13:17
Itsellä menee parhaillaan Boeing 787 neitsyys. Norwegianilla Fort Lauderdaleen. Ihan kivan kokoiset kannut tässäkin roikkuu siipien alla. :P
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 03.03.2019 22:02
Lentokoneista Concorde on jäänyt ja jääneekin kokematta - tämä harmittaa. Ehkä jossain tulee joskus tilaisuus kokea se vielä jos oikeisiin paikkoihin hakeutuisi.

Ensimmäinen lentoni oli alle kouluikäisenä 1989 Tampereelta Italiaan MD-83 koneella. Perheen kanssa matkustettiin noin vuosittain mutta vasta työn kautta, hieman yli kymmenen vuotta sitten alkoi hyvin aktiivinen lentäminen ja pari vuotta sitten economyssä istuminen alkoi olla niin tuttua, että nyt kolkutellaan jo platinum lumo-tasoa samalla toivoen ettei sinne asti pääse/joudu, vaan että päätökset matkustamisen suhteen ovat järkevämpiä :D täytyisi siirtyä maksamaan business-lippuja, siinä tapauksessa lumo tulisi nopeasti täyteen kun suurin osa matkoista sisältää mannerten vaihtumisen.

Kuten Markku J, haikailin minäkin A380-lennolle ja muutaman kerran sellainen osunutkin matkalla Atlantin yli. Hieno kone, painon tuntee ja matkustamo on alakerrassa varsin ilmavan oloinen. Ikkunapaikalla alakerrassa seinä kaareutuu ulospäin matkustajasta joten tilaa on reilusti. Siiven kohdalla istuessa maassa rullatessa näkee vielä ulos mutta kun siipi alkaa kantaa, sivulle ei enää näekään muuta kuin siiven koko lennon ajan :)

Venäjällä on lennetty muutamat sisäiset lennot melko eksoottisilla Antonoveilla, hyvin ovat pysyneet ilmassa vaikka rujoilta näyttäneetkin. Uudet Itä-naapurin Suhoit ovat modernin oloisia lukuunottamatta ahtaita käsimatkatavaratiloja.

Suurin muutos viime vuosina on kanssamatkustajien käsimatkatavaroiden määrän kasvu. Luonnollinen ketju tietenkin matkatavaroiden muuttuessa maksulliseksi tavallisimmilla lipputyypeillä. Ylähyllyt ovat lähes aina täynnä jo kun koneessa on noin 70% matkustajista. Erityisesti kylmien talvikuukausien aikana
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 06.03.2019 12:01
Lentokoneista Concorde on jäänyt ja jääneekin kokematta - tämä harmittaa. Ehkä jossain tulee joskus tilaisuus kokea se vielä jos oikeisiin paikkoihin hakeutuisi.

Concorden jälkimaistelut onnistuu esim. Sinsheimissä ja samalla voi käydä kiipeämässä TU144n millä vielä harvempi on lentänyt.
https://sinsheim.technik-museum.de/ (https://sinsheim.technik-museum.de/)
Samalla suunnalla on paljon muutakin nähtävää lentämisen ja tekniikan saralla, esim. Buran-avaruusukkula
https://speyer.technik-museum.de/ (https://speyer.technik-museum.de/)
Lisää autoja löytyy läheltä
http://www.bugattimuseum.com/ (http://www.bugattimuseum.com/) ja Hockenheimin kilparata.
Stuttgartissa MB ja Porsche museot  sekä Motorworld Böblingenissä, lähellä mersun päätehdasta.
Nykyään tuonne Stutgarttiin pääsee suoraan lentämällä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 12.03.2019 13:19
Huomenissa lento 737 MAX:illa. Sen sitten tietää syyn jos ei foorumille enää tule kirjautumisia  8)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 12.03.2019 15:46
Huomenissa lento 737 MAX:illa. Sen sitten tietää syyn jos ei foorumille enää tule kirjautumisia  8)
Vieläkö kohdemaahan saa lentää? UK kielsi juuri lennot sinne. Tätä vauhtia Maxit jää maahan ennen lentoasi.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 12.03.2019 16:22
Eiköhän nuo ala olla kohta kaikkialla kiellossa: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/93bfdfe0-5d33-4a97-98b7-5f2bdb89aaf0 (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/93bfdfe0-5d33-4a97-98b7-5f2bdb89aaf0)

Lainaus käyttäjältä: IL.fi
Norwegian keskeyttää lentonsa MAX-koneilla - Britannia, Singapore, Australia, Argentiina, Kiina ja Indonesia panivat onnettomuuskonetyypin lentokieltoon

Saman päätöksen tekivät myös Indonesia ja Kiina sunnuntaisen tuhoisan 157 ihmisen hengen vaatineen lentoturman jälkeen. Myös Etiopia on jättänyt kentille seisomaan omistamansa kahdeksan Boeing 737 MAX 8 -konetta.

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian ilmoitti myös tiistaina iltapäivällä keskeyttävänsä lentonsa Boeing 737 MAX 8-koneilla.

Vähän aiemmin Britannia oli kieltänyt kyseisen konetyypin lennot ilmatilassaan. Norwegian lentää Suomesta MAX-koneella muiden muassa Lontoon Gatwickin kentälle.

Kyseessä oli jo toinen Boeing 737 MAX 8 -konetyypille sattunut onnettomuus viiden kuukauden aikana. Ensimmäinen samantyyppinen onnettomuus sattui viime lokakuussa Lion Airin samalle konetyypille Indonesiassa. Turmassa menehtyi 189 ihmistä.

Myös Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa lentoja on jätetty lentämättä kyseisellä konetyypillä.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 12.03.2019 16:30
Kovaa riskiä ottavat yhtiöt jotka jatkavat tuolla lentämistä ilman uusia softapäivityksiä. Yhdellä rysäyksellä voi mennä lentoyhtiöltä satoja tuhansia rahana ja turvallisuus lukemat kerralla pakkaselle.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Hesusnis - 12.03.2019 16:33
Kovaa riskiä ottavat yhtiöt jotka jatkavat tuolla lentämistä ilman uusia softapäivityksiä. Yhdellä rysäyksellä voi mennä lentoyhtiöltä satoja tuhansia rahana ja turvallisuus lukemat kerralla pakkaselle.

^Menee miljoonia, jos konetta seisotetaan. ;)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Ale - 12.03.2019 17:02
Kovaa riskiä ottavat yhtiöt jotka jatkavat tuolla lentämistä ilman uusia softapäivityksiä. Yhdellä rysäyksellä voi mennä lentoyhtiöltä satoja tuhansia rahana ja turvallisuus lukemat kerralla pakkaselle.

Vähän alakanttiin sadat tuhannet kun pelkkä kone maksaa sata miljoonaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 12.03.2019 17:26
Vähän alakanttiin sadat tuhannet kun pelkkä kone maksaa sata miljoonaa.
Joo, MAX 8 näyttäisi olevan 122 miljoonaa USD. Että onhan se jonkinlainen riski pudottaa se maahan plus sitten korvaukset uhrien omaisille.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 12.03.2019 19:33
Klo 21 loppuu lennot Euroopassa. Kuularankin kone vaihtuu, jos Eurooppaan on matka.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 12.03.2019 21:07
Vieläkö kohdemaahan saa lentää? UK kielsi juuri lennot sinne. Tätä vauhtia Maxit jää maahan ennen lentoasi.

Suomeen piti lentää. Katsotaan mitä rereouttaavat. Kyseessä siis Flydubai DXB-HEL.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Mrk - 13.03.2019 21:25
Kallista lystiä. Nyt Boeing ei itsekään kai suosittele tuolla vekottimella lentämistä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 14.03.2019 03:20
Suomeen piti lentää. Katsotaan mitä rereouttaavat. Kyseessä siis Flydubai DXB-HEL.
Mitä kalustoa löytyi tilalle?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taavetson - 14.03.2019 07:12
Tämän  737 MAX 8in ongelmista tekee osittain vakavammaksi se, että sakkaustaipumus oli Boeingilla tiedossa jo etukäteen minkä minimoimiseksi valmistaja tuota MCAS-systeemiä tuunaili. Tuohon vanhan rungon matalaan siipikorkeuteen nähden uudet LEAP-moottorit oli ymmärtääkseni hivenen liian suuria halkaisijaltaan, joten Boeing ratkaisi ongelman tuomalla moottorin kantorakennetta pidemmälle siiven alta eteen, joka ei kaiketi ole virtausten ja aerodynamiikan optimoimiseksi kaikken paras ratkaisu.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 14.03.2019 07:25
Tämän  737 MAX 8in ongelmista tekee osittain vakavammaksi se, että sakkaustaipumus oli Boeingilla tiedossa jo etukäteen minkä minimoimiseksi valmistaja tuota MCAS-systeemiä tuunaili. Tuohon vanhan rungon matalaan siipikorkeuteen nähden uudet LEAP-moottorit oli ymmärtääkseni hivenen liian suuria halkaisijaltaan, joten Boeing ratkaisi ongelman tuomalla moottorin kantorakennetta pidemmälle siiven alta eteen, joka ei kaiketi ole virtausten ja aerodynamiikan optimoimiseksi kaikken paras ratkaisu.

Käsittääkseni tuo sakkaustaipumus Maxilla tulee siitä, että kun uudet isommat ja tehokkaammat moottorit on tuotu eteenpäin siiven etureunasta, niiden aiheuttama työntövoima pyrkii herkemmin nostamaan koneen nokkaa verrattuna aiempiin malleihin. Esim. nousussa olisi riski, että pilotti ”sakauttaa” koneen. Tuota torjumaan MCAS.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: -P- - 14.03.2019 08:13
Norwegian rämpii kai konkan partaalla eikä tämä  Boeing 737 max 8 juttu ainakaan helpota norskin tilannetta.
Uskalsin kuitenkin varata lennot Kittilään reilun kuukauden päähän. Toivotaan ettei firma mene konkkaan ennen sitä.
Finskiäkin katsoin mutta hintaeroa norskiin oli sen verran että päätin ottaa pienen riskin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 14.03.2019 08:24
Norski aikoi vaatia korvauksia Boeingiltä mutta se saattaa olla pitkässä kuusessa, toki heille tulee kuluja näistä kaikista peruutuksista, lentämättömistä lennoista sekä mahdollisesta korvaavan kaluston vuokraamisesta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 14.03.2019 08:28
Norwegian rämpii kai konkan partaalla eikä tämä  Boeing 737 max 8 juttu ainakaan helpota norskin tilannetta.
Uskalsin kuitenkin varata lennot Kittilään reilun kuukauden päähän. Toivotaan ettei firma mene konkkaan ennen sitä.
Finskiäkin katsoin mutta hintaeroa norskiin oli sen verran että päätin ottaa pienen riskin.
Lippujen oston pitäisi olla riskitöntä kun sen tekee luottokortilla. Noin siis rahallisesti mitattuna. Harmitusta ei tietysti korvaa mikään jos jää ilman lentoa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: -P- - 14.03.2019 08:43
^Juu näin on. Luottokortilla maksoin.
Mutta se neljän yön majoituskin Levillä maksaa jotsin, toivottavasti ei jää käyttämättä. Menisköhän se matkavakuutuksedta, jos lennot peruuntuu.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Eskoop - 14.03.2019 08:46
^Pitäisi mennä matkavakuutukseen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Ale - 14.03.2019 09:50
Ei kai se nyt ihan välittömän konkurssiuhan alla ole kuitenkaan vaikka toki haastava tilanne onkin.

Varasin itsekin eilen lennot Norwegianilla. Kannatusmielessä.  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: VirtuaaliVille1999 - 14.03.2019 10:03
Lippujen oston pitäisi olla riskitöntä kun sen tekee luottokortilla. Noin siis rahallisesti mitattuna. Harmitusta ei tietysti korvaa mikään jos jää ilman lentoa.
Mitä tuolta velkakeskustelusta lukee niin, pitäisi käteisellä maksaa. Kuka järkevä nyt velaksi lentää.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Sande - 14.03.2019 12:33
Mitä tuolta velkakeskustelusta lukee niin, pitäisi käteisellä maksaa. Kuka järkevä nyt velaksi lentää.
Järkevät just ostaakin matkansa luottokortilla. Se on halpa vakuutus sille että matkatoimisto tai lentoyhtiö menee konkkaan, jolloin rahat palautuu reklamaation jälkeen tilille.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 21.03.2019 18:26
Etiopian ja Indonesian surullisen kuuluisat Boeing 737 Max 8 -lentokoneista puuttui kaksi, lisämaksullista turvallisuuslisäosaa.

Hmmm.... riisuttu reviisio, kiva.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: makelja - 22.03.2019 13:32
Meillä oli Norskin lennot HEL-PRG-HEL. Suuressa viisaudessaan he lopettivat tuon aina täytenä lennetyn välin ja tarjosivat tilalle kiertoja Köpiksen ja Stokiksen kautta samaan hintaan. Siis kahden tunnin lennolle menomatka 7h ja paluu 8h. Emme ottaneet niitä, koska rahojen palautus oli yhtenä vaihtoehtona.
Noh, yritin sitten saada niitä rahoja takaisin. Aina kun vastasin heille että rahat takaisin kiitos, meni viikko ja tuli uusi viesti että mitä haluat tehdä. Sitten kuukauden jälkeen soitin sinne että rahat takaisin ja sassiin. Ilmoittivat että neljä päivää menee. Meni vielä 11 päivää että fyrkat tuli takaisin luottokortille.
Mastercard sanoi että he eivät korvaa niitä, kun konkurssia ei vielä ole tullut, eli tuo oli ainoa vaihtoehto saada ne takaisin.
Meni vähän maku Norskista. Niitä ollaan viimevuosina tarmokkaasti käytetty, mutta nyt vähän tuntuu että mennään ginivalkoisin siivin tästä eteenpäin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 22.03.2019 19:15
Aina kun vastasin heille että rahat takaisin kiitos, meni viikko ja tuli uusi viesti että mitä haluat tehdä.


Onpa hyvä tietää ja kierää Norweigian kaukaa.

Onkohan noilla lentoyhtiöillä vakio paluu teksti - AirBerlin aikoinaan lähetti kokolailla saman sisältöisen viesti kun yritti periä korvauksia myöhästymisestä - onnistumatta.
Lopulta https://peruutetutlennot.fi/ (https://peruutetutlennot.fi/) kautta korvaukset (- komissio) tuli parissa kuukaudessa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kaliju - 22.03.2019 20:45
Kyllä tuota Norskia nyt paremminkin pitää suosia kuin karttaa. Jos se häviää taivaalta niin ainakin Oulun näkökulmasta näyttää pahalta. Jos Finnairille jää monopoli Helsinki-Oulu välille niin hinnat nousee taas pilviin. Eilen viimeksi tuli lennettyä Norskilla tänne Teneriffalle.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ravmik - 22.03.2019 20:57
Eikö norwegianilla ole enää suoria lentoja esim. Helsingistä Prahaan? ???
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 22.03.2019 21:21
Kyllä tuota Norskia nyt paremminkin pitää suosia kuin karttaa. Jos se häviää taivaalta niin ainakin Oulun näkökulmasta näyttää pahalta. Jos Finnairille jää monopoli Helsinki-Oulu välille niin hinnat nousee taas pilviin. Eilen viimeksi tuli lennettyä Norskilla tänne Teneriffalle.

Eikös ne hinnat ole muutenkin pilvissä, ei ainakaan RVN-HKI väli ole finskillä halpunut yhtään vaikka norskikin lentää tuota väliä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: That 70s dude - 23.03.2019 01:21
Eikö norwegianilla ole enää suoria lentoja esim. Helsingistä Prahaan? ???
On toki, meillä just lähipäivinä sinne lähtö edessä. Näköjään ovat vaihtaneet Prahan lennoilla koneen Maxista 737-800:aan. Ainakin niillä, joita olen tarkkaillut.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 23.03.2019 07:18
Itse ainakin käytän Norskia jatkossakin. Kaksi kertaa lentänyt, Dubliniin ja pari viikkoa sitten Ft. Lauderdaleen eikä kummassakaan mitään ongelmia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 23.03.2019 08:45
Itse ainakin käytän Norskia jatkossakin.

Jos puoli(kin) vuotta aikaisemmin varaa matkaa ja jos tällä hetkellä pitää lähtöselvitykseen saakka jännätä toteutuuko matka - ei kiitos.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Hesusnis - 23.03.2019 18:38
Itse en pidä Norskia yhtää se kummempana tai parempana verrattuna muihin yhtiöihin, koneet toki tuoreehkoja. Viimevuosina mielestäni parasta palvelua olen saanut Luhthansalta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 25.03.2019 18:01
Sattuu sitä ”paremmillekin yhtiöille”. British Airwaysin lento 3271 Lontoosta Dusseldorfiin lensikin vahingossa Edinburghiin  ;D.

https://www.bbc.com/news/business-47691478 (https://www.bbc.com/news/business-47691478)

https://onemileatatime.com/british-airways-flies-to-wrong-airport/ (https://onemileatatime.com/british-airways-flies-to-wrong-airport/)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: makelja - 26.03.2019 12:34
On toki, meillä just lähipäivinä sinne lähtö edessä. Näköjään ovat vaihtaneet Prahan lennoilla koneen Maxista 737-800:aan. Ainakin niillä, joita olen tarkkaillut.
Ne lennot loppuvat muistaakseni huhtikuussa juuri sopivasti kun sesonki alkaa. meidän lennot olivat 17.6 ja paluu 5.7.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: kuulara - 19.04.2019 15:38
Mitä kalustoa löytyi tilalle?

Kuukautta myöhemmin vastaan... Eli FlyDubai lentää Suomeen tälläkin hetkellä vanhemmalla 737 NG (Next Generation) kalustolla. Vanhempia koneita, viihdesysteemit yms vanhoja ja huonoja mutta pysynevät paremmin ilmassa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 19.04.2019 17:09
... pysynevät paremmin ilmassa.

Lentokoneelle erinomainen ominaisuus...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: jake - 04.05.2019 18:09
Kellään henkilökohtaista kokemusta SunExpress yhtiöstä.
Netistä löytyy ei niin hyviä kokemuksia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 04.05.2019 18:14
Kuukautta myöhemmin vastaan... Eli FlyDubai lentää Suomeen tälläkin hetkellä vanhemmalla 737 NG (Next Generation) kalustolla. Vanhempia koneita, viihdesysteemit yms vanhoja ja huonoja mutta pysynevät paremmin ilmassa.
Jep. Olin tuolloin tulossa samaa reittiä perässä pari päivää myöhemmin ja sen vuoksi olin utelias. Pientä myöhästymistä oli lähdössä, mutta muuten ok suoriutuivat.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JiiJii71 - 24.05.2019 18:42
”Lentoasemalla on lentokoneita, siinä ei ole mitään erikoista” ;D


https://www.talouselama.fi/uutiset/norwegianin-boeing-737-max-jai-loukkuun-lappiin-tuo-vuokratuloa-finavialle/157aaa73-286e-4648-a253-eb905d7b35ba (https://www.talouselama.fi/uutiset/norwegianin-boeing-737-max-jai-loukkuun-lappiin-tuo-vuokratuloa-finavialle/157aaa73-286e-4648-a253-eb905d7b35ba)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Zaphod - 11.06.2019 21:00
Finski on näköjään saanut näihin pikkukoneisiinkin (A319) wifin. Toimii oikeastaan yllättävän hyvin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ePa - 11.06.2019 21:07
Onkos muuten tuohon 737max ongelmaan mitään uusia uutisia?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 11.06.2019 21:51
Onkos muuten tuohon 737max ongelmaan mitään uusia uutisia?

Ei lienee muuta kuin että lentokieltoa oli jatkettu jonnekin syyskuulle saakka, samalla selvinnyt että osassa 737 koneissa on siivissä jotain feelua johon miettivät ratkaisua.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: rka1 - 11.06.2019 22:00
Näin uutisen, että kahteen kuukauteen ei Boeing ole saanut yhtään uutta tilausta.
Yksi 787 dreamliner konetta kokoava insinööri antoi haastattelussa lausunnon, että itse ei lennä ko. koneella,
kun on nähnyt miten se kootaan. Olisko amerikkalaisten voiton maksimointi kyseessä. . .
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 12.06.2019 01:59
Finski on näköjään saanut näihin pikkukoneisiinkin (A319) wifin. Toimii oikeastaan yllättävän hyvin.

A350:ssa takkuili koko ajan LAXin lennolla ja tuli tuosta vielä täysi hinta maksettua.
Näköjään viinatarjoiluakin pystytty vielä heikentämään. Yksi tarjoilu mannertenvälisellä. Omasta näkövinkkelistä Finnairilla ole enää oikein mitään minkä takia valita se. Jos reitti on suora ja hinta selkeästi halvempi niin siinä tapauksessa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Zaphod - 12.06.2019 07:02
Jos reitti on suora ja hinta selkeästi halvempi niin siinä tapauksessa.

Tämä oli meidänkin valintaperuste. Finnair ei eroa juuri mitenkään halpalentoyhtiöistä tai eroaa siten, että esim. Norskilla on uudet koneet ja enemmän jalkatilaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 20.06.2019 10:16
... Finnair ei eroa juuri mitenkään halpalentoyhtiöistä tai eroaa siten, että esim. Norskilla on uudet koneet ja enemmän jalkatilaa.


Tämä näkyy listoilla tippumisena vuosi toisensa perään. Finnair on samoilla sijoilla halpalentoyhtiöiden kanssa. Hinta/laatu economyssä on huono.

https://www.rantapallo.fi/lennot/maailman-parhaat-lentoyhtiot/?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=sisalto_rantapallo_artikkeli&utm_content=etusivun-nostopaikka-42&_ga=2.139531955.1213964979.1561014271-1274578360.1561014271 (https://www.rantapallo.fi/lennot/maailman-parhaat-lentoyhtiot/?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=sisalto_rantapallo_artikkeli&utm_content=etusivun-nostopaikka-42&_ga=2.139531955.1213964979.1561014271-1274578360.1561014271)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: KekeISBack - 20.06.2019 10:31
A350:ssa takkuili koko ajan LAXin lennolla ja tuli tuosta vielä täysi hinta maksettua.
Näköjään viinatarjoiluakin pystytty vielä heikentämään. Yksi tarjoilu mannertenvälisellä. Omasta näkövinkkelistä Finnairilla ole enää oikein mitään minkä takia valita se. Jos reitti on suora ja hinta selkeästi halvempi niin siinä tapauksessa.

Miten tuo tarjoilupuoli tosiaan voikin olla Finskillä niin kämänen.

Eikait nyt sentään Suomen veroja joudu maksamaan elintarvikkeista ja alkoholista pitkillä lennoilla.


Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 20.06.2019 10:35
Miten tuo tarjoilupuoli tosiaan voikin olla Finskillä niin kämänen.

Mitä muilla sitten on erityistä mitä ei Finskillä?

Se mitä muilla tullut lennettyä, niin ihan samaa tavaraa turistille ainakin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 20.06.2019 10:39
Mitä muilla sitten on erityistä mitä ei Finskillä?

Se mitä muilla tullut lennettyä, niin ihan samaa tavaraa turistille ainakin.

Muutamilla yhtiöillä on vielä economyssä ruoka ja juoma sisällytetty lipun hintaan. Ainakin Qatar ja Turkish Airlines tulevat tämän suhteen mieleeni. Minä olen kyllä valmis maksamaan niistä erikseenkin, jos palvelun ja tuotteen laatu olisi hyvä. Finnairin economyn ruoka on tosi surkea verrattuna vaikka noihin kahteen edellä mainittuun. Ja palveluasenne usein aika heikko.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 20.06.2019 10:42
Ja palveluasenne usein aika heikko.

Em yhtiöt ovat jääneet väliin toistaiseksi - ja ei itsellä Finskin palvelueron suhteen ole ollut mitään erityistä havaitoa muihin verrattuna.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 20.06.2019 10:56
Arabian niemimaa-Intia -välillä Qatar ja Emirates työntävät turistissakin eteen ruokalistaa, josta voi valita mitä haluaa syödä ja muutenkin tarjoilua on ihan mukavasti. Tuo väli kestää noin neljä tuntia.
Finnair lentää Dubaihin "Euroopan-lentona" (reilu 6 h), jolloin turistissa tarjotaan mustikkamehua normaalin yhden kerran sijasta peräti kaksi kertaa.
Helsingin päässä Finnairilla homma toimii ok. Euroopan päässä "tarjolla" on myös Stand arrivalia (bussikeikkaa) ja lounget ovat välillä aika vaatimattomia.
Ei siis mitään isoa glamour-tunnelmaa Finnairista irtoa ainakaan turistilipuilla yhdistettynä lounge-tarjontaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: KekeISBack - 20.06.2019 11:00
Mitä muilla sitten on erityistä mitä ei Finskillä?

Se mitä muilla tullut lennettyä, niin ihan samaa tavaraa turistille ainakin.

Sassilla ja Luftwaffella ainakin saa Euroopan sisäisilläkin lennoilla economyssä parit sämpylät / Paninit ja pikku vinkkupulloja / limpparia niin paljon kun kehtaa kohtuuden rajoissa pyytää tai kärryissä riittää tavaraa.

Finskillä se on tasan tarkkaan se yks kämänen sämpylä ja kuppi kahvia / vettä / mehua ja that's it.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 20.06.2019 11:05
Sassilla ja Luftwaffella ainakin saa Euroopan sisäisilläkin lennoilla economyssä parit sämpylät / Paninit ja pikku vinkkupulloja / limpparia niin paljon kun kehtaa kohtuuden rajoissa pyytää tai kärryissä riittää tavaraa.

OK, mää olen vaan matkustanut paikasta toiseen - lounaat tms. sitten maissa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: KekeISBack - 20.06.2019 11:08
OK, mää olen vaan matkustanut paikasta toiseen - lounaat tms. sitten maissa.

Se on tällaiselle lentopelkoiselle ruuan ja alkoholin ystävälle tarkeä asia että naposteltavaa riittää.

Ei ehdi huolestumaan jokaisesta kolahduksesta ja sivuäänestä :-)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: TTO - 20.06.2019 11:14
Sassilla ja Luftwaffella ainakin saa Euroopan sisäisilläkin lennoilla economyssä parit sämpylät / Paninit ja pikku vinkkupulloja / limpparia niin paljon kun kehtaa kohtuuden rajoissa pyytää tai kärryissä riittää tavaraa.

Finskillä se on tasan tarkkaan se yks kämänen sämpylä ja kuppi kahvia / vettä / mehua ja that's it.
Millä Euroopan lennoilla Finski tarjoaa vielä sämpylöitä? Ei ole viime aikoina turistissa tullut vastaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: jni - 20.06.2019 11:16
Muutamilla yhtiöillä on vielä economyssä ruoka ja juoma sisällytetty lipun hintaan. Ainakin Qatar ja Turkish Airlines tulevat tämän suhteen mieleeni. Minä olen kyllä valmis maksamaan niistä erikseenkin, jos palvelun ja tuotteen laatu olisi hyvä. Finnairin economyn ruoka on tosi surkea verrattuna vaikka noihin kahteen edellä mainittuun. Ja palveluasenne usein aika heikko.

Parhaimmat palvelut Economy-luokassa olen itse saanut Turkish Airlinesilla. Koneet hyvia, joissa jalkatilaa riittaa ja ateriat maukkaita ja riittavan isoja nalan siirtoon - aina on myos valinta kahden vaihtoehdon valillta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 20.06.2019 11:20
Millä Euroopan lennoilla Finski tarjoaa vielä sämpylöitä? Ei ole viime aikoina turistissa tullut vastaan.

Ei millään. Pelkkä kahvi, vesi tai mehu on tarjolla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 20.06.2019 17:42
No mutta, kyllä sämpylää tarjoilaan. Edellyttää toki hieman "visanvingutusta".
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 20.06.2019 17:44
Sassilla ja Luftwaffella ainakin saa Euroopan sisäisilläkin lennoilla economyssä parit sämpylät / Paninit ja pikku vinkkupulloja / limpparia niin paljon kun kehtaa kohtuuden rajoissa pyytää tai kärryissä riittää tavaraa.
Aina ei osu "luftwaffen eväät kohdilleen, on jäänyt joskus syömättä, kun saksalaisen duunarin eväät ei kelpaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 20.06.2019 17:59
Muutamilla yhtiöillä on vielä economyssä ruoka ja juoma sisällytetty lipun hintaan. Ainakin Qatar ja Turkish Airlines tulevat tämän suhteen mieleeni.

Turkish Airlines on upea poikkeus eurooppalaisten kansallisten lentoyhtiöiden seassa. Siellä saa vielä köyhä turistikin palvelua ja jopa ruokaakin. Sääli vain, että Ataturkin lentokenttä oli melko karmea paikka, joten se vähän rajoitti Turkish Airlinesin käyttöä. Mutta nyt Istanbulissa on uusi kenttä matkustajakäytössä ja se pitää käydä testaamassa.

Itse suosin Norskia Finskin edelle, koska konseptissa ei ole mitään eroa, mutta hinnassa usein on. Toki Finski yrittää olla "oikea" lentoyhtiö ja Norski on avoimesti osittain halpalentoyhtiö. Finskillä on laajemmat suorat yhteydet Vantaalta, mikä on kiistaton etu ja ohjaa valintaa usein Finskin suuntaan. Mutta se on selvää, että normituristiluokassa matkustaminen on Finskillä mennyt jyrkkää alamäkeä viimeisen viiden vuoden aikana.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 20.06.2019 18:10
Prosessi alkoi jo aiemmin euroopan reittilennoilla.
Finnairin v. 1999 illan viimeisillä lennoilla Tukholmasta "hesaan" sai vettä, mehua tai 0,25dl limpsan, mutta ei kahvia jota siinä kohtaa olisi kaivannut, kun kentältä pitää vielä kotiinkin ajaa.
Samaan aikaan Itävallan lentoyhtiön halpistytär tyrkytti a-juotavaa useaan kertaan, kun asiakas ei halunnut juoda, kun oli se autoilu perillä edessä. Malevillakin sai tingattua toisen konjakin jälkiruoaksi (mennessä).
No, kaksi viimemainittua ei enää lennä...
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 20.06.2019 18:15
...Norski on avoimesti osittain halpalentoyhtiö.

Selvinnyt vissiin finassi ongelmistaan - ainakin uutisointi on vähentynyt - tällä erää?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 20.06.2019 18:36
Tuskin, osavuosikatsaus sen sitten kertoo.
Uudet 737 Maxit taitaa pysyä parkissä pidempään, tänään uutisoitiin että pitää olla bodari trimmin käsisäätöön.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 21.06.2019 08:28
Finnairilla toki kuuluu matkalaukku ruumaan lipun hinnalla. Ei kun odotas, eipä kuulukaan light-lipulla, eli konseptiksi on muuttunut täysin sama kuin halpalentoyhtiöillä. Matkatavaroista maksat, tosin erilaisen lipun muodossa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: foorumilainen - 21.06.2019 11:10
Ei ole muuten koskaan tullut maksettua lentokoneella lentämisestä markkaakaan eikä euroakaan. Sen harvan kerran kun olen lentänyt on haettu vesitasolla mökkirannasta.  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 23.06.2019 10:09
Finnairilla toki kuuluu matkalaukku ruumaan lipun hinnalla. Ei kun odotas, eipä kuulukaan light-lipulla, eli konseptiksi on muuttunut täysin sama kuin halpalentoyhtiöillä. Matkatavaroista maksat, tosin erilaisen lipun muodossa.

Sama tuli huomattua kun katselin "halpoja" 500e lentoja New Yorkiin, pelkillä käsimatkatavaroilla olisi pitänyt mennä. Tänään uutisoitiin kuinka Finnairin liikevaihdosta jo 6% tulee tällaisista halpalentoyhtiö-lisäpalveluista.

Suunta näyttää olevan se, että perus economy luokan palveluja/tiloja heikennetään jatkuvasti jotta saisi ihmiset ostamaan kalliita lisäpalveluja. Saa nähdä koska pitää olla alle 175cm jotta mahtuu economy luokkaan. 190cm pitkälle se on jo liian ahdas ja käytän aina bonus pisteet economy plussaan jotta jalatkin mahtuu mukaan matkalle. Onneksi työlennoilta kerää hyvin bonuspisteitä.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 23.06.2019 13:07
Saa nähdä koska pitää olla alle 175cm jotta mahtuu economy luokkaan. 190cm pitkälle se on jo liian ahdas ja käytän aina bonus pisteet economy plussaan jotta jalatkin mahtuu mukaan matkalle. Onneksi työlennoilta kerää hyvin bonuspisteitä.

Minun kohdallani jalkatilat ovat tärkein kriteeri lennon valinnassa. Kun mittaa on liki kaksi metriä ja seitsemäs vuosikymmen menossa, voi matkustaminen lykylentokoneiden economy-penkeillä olla hyvin tuskallista. Ahtaat jalkatilat ja kovat istuimet tekevät yli tunnin lennoista yleensä sietämättömiä.

Valitsen siis lentoni jalkatilan mukaan. Finnairin kotimaan ja Euroopan lennoilla saa economy-luokassa yleensä exit-paikan lisähinnalla. Business-luokka on noilla lennoilla yhtä tyhjän kanssa, koska jalkatilaa ei ole enempää kuin economyluokassakaan. Pitkillä lennoilla valintani ratkaisee nykyään economy plus- ja business-luokan lippujen hinta. Economy-luokassa en pitkiä lentoja enää lennä.

Seatguru on aika hyvä apuväline jalkatilojen arvioinnissa ennen lentolippujen ostamista: https://www.seatguru.com/ (https://www.seatguru.com/) 

 
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Hesusnis - 23.06.2019 14:12
Yleensä Norskilla on ollut hyvät jalkatilat 183cm pitkälle, mutta viimeeksi oli vuokrakone 20v takaa, (737MAX -lentokielto), niin oli todella ahdasta. Muutenkin lento jäi aika retroksi kokemukseksi, 20 vuodessa malli on kehittynyt aika paljon.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 28.06.2019 10:30
Positiivisia uutisia kotimaan lennoille, Norwegian aloittaa Vaasa-Helsinki välin syksyllä kahtena päivänä viikossa. Finnairilla ollut monopoli siitä asti kun SAS lopetti tämän välin joskus 5v sitten. Usein Vaasa-Helsinki väli maksaa Finnairilla yhtä paljon kuin etelä-euroopan reissu Helsingistä joten kilpailu tervetullutta. Helpottaa/halventaa myös ulkomaan matkoja Norskilla kun koko matkan voi nyt varata samalla yhtiöllä. Toivottavasti tulee niin suosittu että alkavat lentää useammin kuin kahdesti viikossa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 28.06.2019 20:33
Ei enää ikinä lentämällä Vaasaan, on oma päätös. Yksi pitkään kestänyt bussikyyti lennon sijaan oli lopullinen niitti.
Oma auto tai juna.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 08.07.2019 14:45
Tämä oli meidänkin valintaperuste. Finnair ei eroa juuri mitenkään halpalentoyhtiöistä tai eroaa siten, että esim. Norskilla on uudet koneet ja enemmän jalkatilaa.

Suomalaisena ja kohtuullisella etäisyydellä Helsinki-Vantaalta asuvana Finnairilla on minun näkökulmastani nämä edut vielä itsellään: (ei tärkeysjärjestyksessä)

1) Matkustusajat paljon mannertenvälisiä lentoja lentävälle ovat useimmiten lyhimmät. Moneen tärkeään Aasian kohteeseen pääsee ilman jatkolentoja yön yli lennolla. Moneen Pohjois-Amerikan kohteeseen pääsee yhdellä jatkolennolla, meren ylitys Finnairilla.

2) Mannertenväliset lennot lähtevät Helsingistä alku-iltapäivällä, eli lapset ehtii aamulla viemään hoitoon. Palatessa taasen esimerkiksi Pohjois-Amerikasta lennot saapuvat Helsinkiin aamupäivällä - iltapäivällä lapset ehtii hakea hoidosta ja pääsee aiemmin totuttautumaan rytmiin/aikaeroon. OneWorld kumppaneista pyrin välttämään BA:ta, jonka yhteyksilläusein vaihto Heathrow:lla (pitkät siirtymät terminaalien välissä jne) ja useimmiten lento on aamulla Helsingistä, jolloin kotoa tulee lähtö jo viiden maissa.

3) Kun näitä eri yhtiöitä mielessään pisteyttää ja paljon lentää niin lentoturvallisuutta tulee mietittyä. Esim Turkish Airlinesin kokkihattuinen kaveri ei turvallisuuden tunnetta lisää, vaikka kuinka hyvä kokki tai tarjoilija onkaan. Useissa yhtiöissä turvavyön merkkivalon noudattaminen on niin ja näin, suuristakin yhtiöistä mm. American Airlines sallii ihan vapaasti vessassa käynnit ja monesti turvavyövalo loimottaa koko lennon ajan - merkitys menee. Finnair sentään noudattaa tätä kapteenin ohjetta kirjaimellisesti. Mannerten välillä on usein kovaakin menoa, onpa vierustoveri kerran istunut kolme tuntia oksennuspussi kädessään kun ei päästetty vessaan. Lentoturvallisuuden kanssa työskentelevä tuttava antoi aikanaan listan mielestään huonoimmista yhtiöistä, useimmat näistä uudehkolla kalustolla lentäviä lyhyen yritys- ja turvallisuuskulttuurin omaavia halpalentoyhtiöitä, jotka pääasiassa kuskaavat matkustajia turistikohteeseen.

4) Useimmiten perillä ajallaan, silloin kun myöhästyy niin saavat/ottavat kiinni aikataulua ja jatkot esim. Amerikassa ei jää väliin kovinkaan usein. JOssakin kohtaa kokeilin, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen ja halusin siirtyä Lufthansan vakioasiakkaaksi. Kahdella perättäisellä reissulla mantereen välisen lennon peruminen ja myöhästyminen tapaamisesta perillä, joten annoin olla.

5) Yhtiöstä riippumatta ruoka on esimerkiksi economyssä pitkillä lennoilla useimmiten syötävää, pari kertaa jäänyt amerikkalainen oksennuksen kopio tarjottimelle "nauttimatta". Lyhyillä lennoilla ei niin väliä, joku vesi/mehu/kahvi riittää useimmiten ja muuten lentoaikaa voi käyttää offline oloon ja padin katseluun sekä työntekoon sopvissa määrin.

6) Oli miten tuulinen keli tahansa, jostakin Finnairin lentäjät kaivavat pehmeät laskeutumiset. Onko sitten jo koulutuksen alkuvaiheista asti painotettu kaluston säästämistä turhilta kovilta laskeutumisilta tms. mutta hyvin usein he tässä onnistuvat. Tilastollista faktaa ei ole esittää tähän.

7) Palvelu on kovin subjektiivinen kokemus, useimmiten Finnairilla on reipasta ja iloista, joskin suomalaisen korutonta menoa.

8) Kun vertailen lähinnä kaukolentojen hintoja joissa useimmiten mukana yksi vaihto / suunta, useimmiten hinta linjassa muiden yhtiöiden/yhtymien kanssa.

9) Koneet useimmiten ok siivottu (vrt muut yhtiöt)

10) Finnairin app on moneen yhtiöön verrattuna huippu!

11) Internet toimii Amerikkaan päin aina hyvin. Euroopan lyhyillä lennoilla en ole juurikaan käyttänyt nettiä vaikka se ilmainen olisikin, joskus jotain whatsapp viestejä perheelle missä mennään. Lentomatkat ovat hyvä hetki olla välillä myös täysin offline henkisestä oravanpyörästä.

Tässä on paljon mutua ja subjektiivisuutta mukana, mutta paljon näitä on tullut katseltua ja havainnoitua matkustajana.

Ja on Finnairissa heikkouksiakin:
1) Matkalaukut maksavat halvimmilla lipuilla ( ei merkitystä minulle)
2) Maksullisessa tarjoilussa haettu eksotiikkaa erikoisilla valinnoilla (taisi olla joku Wasa-näkkileipä 3€ tms)
3 ) Perus Economy-luokka aika kuli, penkki jokseenkin huono, lyhyellä istuinosalla haettu sentti tai kaksi "lisää" edessä istuvaan.
4) A350 business luokan tuoli isommille ahdas, minulle 179cm menee juuri ja juuri
5) Aasiaan päin internet toimii huonommin, ihan tuoretta kokemusta ei ole
6) KLM ja Lufthansa tarjoilevat Euroopan sisäisillä lennoilla lipun hintaan (ainakin viimeksi tekivät niin)
7) Kallis Euroopan sisäisillä lennoilla
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: ePa - 16.07.2019 11:22
(https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/fc033373516942308ec257af5064bf56.jpg)

Jotain uutta. Ja jotain vanhaa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006174860.html?fbclid=IwAR2eoMtTGaknHGbLuIGUM79AebJaVymRS5nDHiklP60B51VQHbcIvq57JqU (https://www.hs.fi/talous/art-2000006174860.html?fbclid=IwAR2eoMtTGaknHGbLuIGUM79AebJaVymRS5nDHiklP60B51VQHbcIvq57JqU)


WSJ juttu muurin takana, mutta videon voi katsoa aiheesta.
https://www.wsj.com/articles/boeing-737-max-grounding-could-stretch-into-2020-11563112801 (https://www.wsj.com/articles/boeing-737-max-grounding-could-stretch-into-2020-11563112801)

Olisikohan nimeäminen jo askelia uudelleen tuotteistukseen ja sitä kautta ongelma ratkeamassa? Boeing tekee jatkuvalla syötöllä, tosin lyhyemmällä työajalla, uusia koneita ja ne alkavat täyttää jo kentät.

Aikamoiset kerrannais vaikutukset tällä jutulla. Jos/kun ratkeaa, niin paljonkohan kustannuksia kertynyt esimerkiksi suoraan valmistajalle?

Lentoyhtiöillä jäänyt lentoja lentämättä, mutta ilmeisesti matkustajat ovat päässeet kohteisiinsa muillakin keinoilla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 18.07.2019 21:53
Mutkien kautta ukrainan airlinesillä tänään kotiin. Tekivät kiovassa vittumaiset temput. Käsimatkatavaroilla olimme matkassa ja ostettii  kiovan taxfreestä hieman kotiintuomisia. Pari pussukkaa oli ja lähtöportilla ei sitten ollutkaan enää ok. Laskuttivat noista kahdesta pusseista 33€/kpl. Aikaisemmin ei ole koskaan näin käynyt vaikka lennän sen 30 lentoa  vuodessa. Ainoa yhtiö mikä on yleensä mittaillut ja painoja tarkistellut on ollut air baltic.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taky - 19.07.2019 09:16
Pari pussukkaa oli ja lähtöportilla ei sitten ollutkaan enää ok.

Minusta tuohon pitäisi ottaa lentoyhtiöiden muutenkin ryhtiliike - kone on nykyään täynnä niitä "pari ylimääräistä pussukaa" tapauksia ja pussukka voi olla rinkka tahi joku muu vastaava. Homma on karannut ihan käsistä.

Yksi käsimatkatavara/matkustaja ja hyväksyttävien mittojen mukaan, niin mahtuu kaikki tavarat asiallisesti niille varattuihin lokeroihin, nyt niitä on penkien alla ja pitkin konetta. Muut sitten ruumaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 19.07.2019 09:40
Olet ihan oikeassa. Ylähyllylle vain se yksi kassi/ matkustaja, ja jos jotakin taxfree tuliaista niin olkoon siellä jalkatilassa.
Kuitenkin jos siitä taxfree tuliaisesta joutuu maksamaan 33€ pussi niin onhan sen selvä, että se on kuolinisku sille pisnekselle.
Tulee meinaan tuliaispullolle hintaa. Harvemmin niistä tulee mitään ostettua, mutta sen verran tilanne jurppi, että tulevaisuudessa en osta sitäkään vähää.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 19.07.2019 10:17
No eipä noissa lentokenttien myymiöissä enää mitään ”tax-freeta” ole. Hinnat karannut aivan pilviin niin, että maista löytää jo usein halvemmalla. Eräänlainen monopoli sielläkin vaikuttaa, käytännössä muutaman ison toimijan myymälöitä kaikki. Esim. viskeissä toimittajat joutuvat myymään tappioksi, että saavat merkkinsä näytille matkaajille.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: JakeS - 19.07.2019 10:25
Ei ole ei, mutta milläs käsimatkatavaroiden kanssa matkustava mitään pieniäkään tuliaisia vie jos ei sieltä osta.
Itse yleensä ostan jotakin pientä suomalaista tuliaisiksi kun vaikkapa minskiin matkustan. Jos kahden viikon tavarat on käsimatkatavaroissa,  niin ei sinne edes karkkilaatikkoa mahdu sekaan, saati sitten jotakin pulloa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 19.07.2019 11:32
No eipä noissa lentokenttien myymiöissä enää mitään ”tax-freeta” ole. Hinnat karannut aivan pilviin niin, että maista löytää jo usein halvemmalla. Eräänlainen monopoli sielläkin vaikuttaa, käytännössä muutaman ison toimijan myymälöitä kaikki. Esim. viskeissä toimittajat joutuvat myymään tappioksi, että saavat merkkinsä näytille matkaajille.
Riippuu maasta ja kentästä sekä mitä sieltä ostaa.
Esim. Arlandasta ei kannata ostaa mitään ellei pakko.
Monelta EU kentältäkin saa edukkaasti iloliemiä, esim. Saksasta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: arska - 19.07.2019 11:42
No eipä noissa lentokenttien myymiöissä enää mitään ”tax-freeta” ole. Hinnat karannut aivan pilviin niin, että maista löytää jo usein halvemmalla. Eräänlainen monopoli sielläkin vaikuttaa, käytännössä muutaman ison toimijan myymälöitä kaikki. Esim. viskeissä toimittajat joutuvat myymään tappioksi, että saavat merkkinsä näytille matkaajille.

Hki-Vantaalla moni tuote tax-free tuote maksaa enemmän kuin Alkossa
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 19.07.2019 11:46
Riippuu maasta ja kentästä sekä mitä sieltä ostaa.
Esim. Arlandasta ei kannata ostaa mitään ellei pakko.
Monelta EU kentältäkin saa edukkaasti iloliemiä, esim. Saksasta.


No Amsterdam, joka aiemmin oli loistava, on sikahintainen. Mutta joo riippuu tietysti tuotteesta, mutta viskien kohdalla näin. Huvittava esim. Highland Parkin Single Cask Alkosta 130€, Schipolissa 169€. Tämä vielä maassa, joka muuten on avoin ja edullinen alkoholien myynnissä.

http://www.whiskyisrael.co.il/2014/02/16/nas-travel-retail-the-truthguest-post/ (http://www.whiskyisrael.co.il/2014/02/16/nas-travel-retail-the-truthguest-post/)Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: arska - 19.07.2019 11:55

3 ) Perus Economy-luokka aika kuli, penkki jokseenkin huono, lyhyellä istuinosalla haettu sentti tai kaksi "lisää" edessä istuvaan.


Oltiin Aurinkomatkojen lennolla uudehkolla A321:llä ja siinä koneessa ainakin oli jalkatilaa selvästi enemmän, kuin yleensä turistilennoilla. Yleensä minulla ottaa polvi kiinni edessä olevan penkin selkänojaan, mutta tässä jäi lähes viisi senttiä tilaa väliin. Se tekee huiman eron matkustusmukavuteeen
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kennedy - 20.07.2019 16:09
https://www.mylondon.news/news/west-london-news/more-4000-heathrow-staff-strike-16576323 (https://www.mylondon.news/news/west-london-news/more-4000-heathrow-staff-strike-16576323)

Odotettavissa Heathrow lentällä lakkoa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: GTA1 - 18.10.2019 10:26
Onko tämä matkustamista? No varmaan huikea elämys kuitenkin.
Pitää alkaa varamaan seuraavaa lentoa (joku lento saattaa tulla väliin tosin)

Finnish Airlines DC-3 paikallislento olis ensi kesänä edessä. Pitää alkaa varailemaan paikkaa kalenterista. 8).
Tästä mä olen haaveillut jo vuosia ja nyt se toteutuu.

https://www.dc-ry.fi/ (https://www.dc-ry.fi/)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 18.10.2019 13:38
Muitakin puuttuu DC-3. Onneksi sentään Convair ja siitä eteenpäin on lähes kaikki Finnairin koneet tyypitetty.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: saksala - 18.10.2019 21:51
Taitaa minultakin puuttua DC-3. Se iso propellikone, jolla 1955 lensin Kuopiosta Jyväskylään oli varmaan  Convair Metropolitan. Muistikuva on aika hämärä. Mieleen on jäänyt vain turvavyö, joka oli 4-vuotiaalle uusi kapine.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 03.12.2019 12:58
Norwegianin edustaja yritti saada mukaan etuohjelmaan Helsinki-Vantaalla. Sanoin ettei kiinnosta koska Norwegian lopettaa lennot Vaasaan samantien https://yle.fi/uutiset/3-11065772 (https://yle.fi/uutiset/3-11065772)
Kovasti väitti ettei lopeta, näköjään ei Norwegianin omilla edustajillakaan tuoretta tietoa.

Yllättävän aikaisin lopettavat tuon välin, ei ehtinyt yhtäkään matkaa tulla tuolla lyhyellä ajanjaksolla kun olisi Norwegianin pystynyt varaamaan. Ehkä oli huonot ajat tai ihmisiä ei kiinnostanut kun ei päässyt joka päivä, vain joinakin viikonpäivinä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 03.12.2019 13:09
Norwegianin edustaja yritti saada mukaan etuohjelmaan Helsinki-Vantaalla. Sanoin ettei kiinnosta koska Norwegian lopettaa lennot Vaasaan samantien [url]https://yle.fi/uutiset/3-11065772[/url] ([url]https://yle.fi/uutiset/3-11065772[/url])
Kovasti väitti ettei lopeta, näköjään ei Norwegianin omilla edustajillakaan tuoretta tietoa.

Yllättävän aikaisin lopettavat tuon välin, ei ehtinyt yhtäkään matkaa tulla tuolla lyhyellä ajanjaksolla kun olisi Norwegianin pystynyt varaamaan. Ehkä oli huonot ajat tai ihmisiä ei kiinnostanut kun ei päässyt joka päivä, vain joinakin viikonpäivinä.


Luulen, että Vaasassa vain ei Norwegianin aikataulut sopineet paikallisten yritysten tarpeisiin. Kun Norwegian ilmoitti reittiaikatulut oli aika selvää ettei juurikaan käyttöä tule itselle/kollegoille. Vaasan kentältä tapahtuu pääosin työmatkoja, kun paikkakunnalta löytyy useita isoja kansainvälisiä yrityksiä.

Se onkin toinen kysymys, yrittikö Norwegian aidosti päästä tuolle reitille pitkällä tähtäimellä kun aloitus oli noin köykäinen...vai oliko joku muu syynä lyhyeen piipahtamiseen reitillä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Juuha - 03.12.2019 13:32
^ + se että useammassa näissä suurissa yrityksissä on matkustuskiellot päällä säästösyistä
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 03.12.2019 14:25
Luulen, että Vaasassa vain ei Norwegianin aikataulut sopineet paikallisten yritysten tarpeisiin.

Mahtaneeko ne sopia missään, Hki-Rovaniemi reitillä on paljon työn takia matkustavia ja ei norskilla pysty lentämään käytännössä koskaan ellei päivän reissuun halua käyttää kolmea päivää.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 03.12.2019 14:31
Mahtaneeko ne sopia missään, Hki-Rovaniemi reitillä on paljon työn takia matkustavia ja ei norskilla pysty lentämään käytännössä koskaan ellei päivän reissuun halua käyttää kolmea päivää.

Oulusta on käsittääkseni hyvät yhteydet myös Norwegianilla, voin olla väärässäkin.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 03.12.2019 14:37
Oulusta on käsittääkseni hyvät yhteydet myös Norwegianilla, voin olla väärässäkin.

Oulusta näyttäisi olevan ihan hyvät aikataulut, pääsee päiväseltäänkin käymään Helsingissä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: akir0 - 04.12.2019 08:10
Oulusta on käsittääkseni hyvät yhteydet myös Norwegianilla, voin olla väärässäkin.
Aikataulujen mukaan hyvät yhteydet, mutta täsmällisyydessä on liian iso ero vrt. Finnair. Kohtuullisesti tuota väliä kulkiessa päiväreissuilla mennyt aika monta kertaa usko kun Finnairin kone jo lähtee ja samaan aikaan Norwegianin kone, jonka pitäisi myöa lähteä on vielä jossain hornan kuusessa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 08.01.2020 18:43
Pitää antaa kehuja TUI Fly Nordicin rehtiydestä. Lentomme myöhästyi noin 3,5 h lähdössä teknisen syyn takia. Tein netissä tästä reklamaation pyytäen "lain mukaista" 300 euron korvausta. Sain vastauksen, että todellinen viive oli 4 h 3 min johtuen siitä, että tulokentällä oli ongelmia matkustajaputken tekniikan kanssa, eikä ovia saatu ajoissa auki.
Korvausta tuleekin 600 eur / henkilö.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 14.01.2020 13:07
Nyt on Norwegiankin luopumassa ilmaisesta käsimatkalaukusta. Itse olen lentänyt varsin paljon Norskilla, kun se on yleensä ollut 20-40 euroa halvempi kuin Finski. Ja suoria lentoja on varsin hyvin Vantaalta.

Mutta nyt tämä hintaero menee sitten umpeen tai lähes umpeen, kun käytännössä aina liikun käsimatkalaukulla ja pikkurepulla/läppärilaukulla. Ja jos hintaeroa ei juurikaan ole, niin toki sitten valitsen Finskin, kun Hki-Vantaan isoimmalla operaattorilla on paremmat mahdollisuudet selvittää ongelmatilanteita.

Tosi sääli, että näin käy, kun olen sinänsä ollut Norskin palveluihin tyytyväinen. Itse olisin kannattanut sitä vaihtoehtoa, että käsimatkalaukkuja mitattaisiin paljon aktiivisemmin.

https://www.is.fi/matkat/art-2000006372142.html (https://www.is.fi/matkat/art-2000006372142.html)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 14.01.2020 13:12

Tosi sääli, että näin käy, kun olen sinänsä ollut Norskin palveluihin tyytyväinen. Itse olisin kannattanut sitä vaihtoehtoa, että käsimatkalaukkuja mitattaisiin paljon aktiivisemmin.

[url]https://www.is.fi/matkat/art-2000006372142.html[/url] ([url]https://www.is.fi/matkat/art-2000006372142.html[/url])


Samaa mieltä. Tuntuu että viime vuosina nuo "käsimatkatavaralaukut" ovat vain kasvaneet entisestään, monesti kova ähellys ihmisillä saada nostettua sitä ylös hyllylle puhumattakaan että mahtuuko se sinne.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Auris - 14.01.2020 13:14
Kyllä. Siellä on sen koko luokan rinkkaa ja sun muuta välillä, että ihan käsittämätöntä, että yhtiöt ei tuohon puutu ja kaikki matkustajat kärsivät.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 14.01.2020 13:39
Tuossa marraskuussa poikkesin Belekissä. Antaliaan mentiin Finnairilla, mutta peruuttivat paluulennon ja tulimme Turkish Airlinella Istanbulin kautta. Oli yllättävän positiivinen kokemus. Oma viihdenäyttö, kuulokkeet jaettiin heti kysymättä kaikille, ruokaa sai valita kanaa tai nautaa, palvelu ok. No, saihan Finnairilta mehua ja ostettua voileivän.

Istanbulin kenttä on tällaisen pienen maan pojan mielestä aivan uskomaton. Asfaltoitua aluetta on silmin kantamattomiin joka suuntaan ja komeat moottoritiet tuovat Istanbulin citistä kentälle. Terminaali on sitten ihan oma lukunsa. En tiedä miten se kilpailee vaikka de Caullen (en ole pitkään aikaan käynyt) kanssa koossa, mutta ainakin vielä on siistiä ja kaikki toimii. Ja aurinkokin paistoi :)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Taavetson - 14.01.2020 13:52
Nyt on Norwegiankin luopumassa ilmaisesta käsimatkalaukusta. Itse olen lentänyt varsin paljon Norskilla, kun se on yleensä ollut 20-40 euroa halvempi kuin Finski. Ja suoria lentoja on varsin hyvin Vantaalta.

Mutta nyt tämä hintaero menee sitten umpeen tai lähes umpeen, kun käytännössä aina liikun käsimatkalaukulla ja pikkurepulla/läppärilaukulla. Ja jos hintaeroa ei juurikaan ole, niin toki sitten valitsen Finskin, kun Hki-Vantaan isoimmalla operaattorilla on paremmat mahdollisuudet selvittää ongelmatilanteita.

Tosi sääli, että näin käy, kun olen sinänsä ollut Norskin palveluihin tyytyväinen. Itse olisin kannattanut sitä vaihtoehtoa, että käsimatkalaukkuja mitattaisiin paljon aktiivisemmin.

Itse kun olen lentänyt pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa on lähes aina maksajana ollut työnantaja, joten ei ole tullut tuota hintakehitystä niin katseltua. Silti on pakko yhtyä mittailuun, koska etenkin nuo aikaiset aamulennot on välillä huvittavaa seurattavaa kun käytännössä koko omaisuus on ängetty hieman sääntöjä venyttäen käsimatkatavaroihin. Pienemmillä konetyypeillä olen itse muutaman kerran osunut tilanteeseen missä lähtö on viivästynyt ruumaanpakkaamisen takia, kun kaikki ei olekaan mahtunut sisälle.

Toisena huomiona omat kokemukset Norskista on niin huonot, että en yhtiöllä ole lentänyt enää aikoihin. Aikataulujen pitävyys, niiden lipsumisesta tai peruuntumisista tiedottaminen ynnämuu on ollut jokaisella lennollani jossain ala-arvoisen ja surkean välillä, niin saa jäädä jatkossakin väliin. Toki on huonoa sattumaa että näin on käynyt, mutta silti puolestani saa naapurit pärjätä öljyllä ja hiihtomitaleilla.  ;D
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 14.01.2020 13:56
Istanbulin kenttä on tällaisen pienen maan pojan mielestä aivan uskomaton. Asfaltoitua aluetta on silmin kantamattomiin joka suuntaan ja komeat moottoritiet tuovat Istanbulin citistä kentälle. Terminaali on sitten ihan oma lukunsa.

Istanbulin uusi kenttähän avattiin vasta viime huhtikuussa. Eli kaikki valmis on uutta ja komeaa, mutta paljon on vielä työn alla.

Itse olin aikanaan hiukan skeptinen Turkish Airlinesin suhteen, mutta sitten kerran jouduin puolipakolla sillä lentämään ja mieli muuttui aivan toiseen ääripäähän. Yksi parhaista lentoyhtiöistä, mitä normipalkansaaja voi Euroopassa käyttää.

Ainoa ongelma oli vaihto vanhalla Atatürkin kentälle. Se kenttä oli kerrassaan karmea paikka. Ei millään tapaa synkassa Turkish Airlinesin uuden kaluston ja loistavan palvelun kanssa. Mutta onneksi tämä kenttä on nyt matkustajaliikenteen osalta historiaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 14.01.2020 14:24
Norwegianilla muutakin sähellystä laukkujen kanssa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006372344.html?ref=rss (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006372344.html?ref=rss)

Aikamoinen rahastuksen maku, mikäli tuo tarina pitää paikkaansa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 14.01.2020 15:38
Norwegianilla muutakin sähellystä laukkujen kanssa:


Ehkä minulla on puolueellinen näkökanta näihin asioihin, kun olen lentokentällä töissä, mutta lähes aina mediassa esillä olevat tapaukset ovat todellisuudessa menneet hiukan eri tavalla kuin artikkeleissa annetaan olettaa.

Tästä Norskin laukkutapauksesta en tiedä mitään, mutta kuvien perusteella laukut näyttävät yli 23cm paksuilta. Halpalentoyhtiöillä on aivan yleisesti käytössä hiukan ikävä tapa laskuttaa matkustajia vasta portillla, jos laukku on liian iso mittojen puolesta.

Mutta tämä mitta-arvio tosiaan vain kuvan perusteella. En ole kyseisiä laukkuja nähnyt tai mitannut.

Mutta yleisellä tasolla voi sanoa, että jos lentää halpalentoyhtiöllä, niin käsimatkalaukkusäännöt kannattaa lukea hyvin tarkkaan. Ja oikeasti mitata omat laukut. Jos pykälissä lukee, että max 23cm ja oma laukku on 26cm, niin on aivan turhaa alkaa itkemään. Oma moka. Vaikka sama laukku olisi aikaisemmin mennyt samalla yhtiöllä ongelmitta matkustamoon. Laukkuja kun mitataan satunnaisesti.

EDIT: Norskin nettisivuilta asiaan liittyvät ohjeet:

Vältä portilla maksettavat lisämaksut!

Matkustamossa on säilytystilaa vain rajoitetusti, joten käsimatkatavarasi voidaan mitata portilla. Jos käsimatkatavarat ylittävät lipun tyyppiin perustuvan rajoituksen, ne toimitetaan ruumaan, ja tästä veloitetaan lisämaksu lentomatkan osuutta kohti.

Jos arvioit, että ylität käsimatkatavaroille asetettavat rajoitukset, tulee paljon halvemmaksi lisätä varaukseen lisämatkatavaroita. Tämän voi tehdä viimeistään 4 tuntia ennen lennon lähtöä.


https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/kasimatkatavarat/ (https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/kasimatkatavarat/)

EDIT2: Esimerkiksi Ryanair ja Wizz Air ovat todella haukkana mittailemassa matkustajien laukkuja, mutta tämä ei ole minkäänlainen ongelma, jos laukut ovat speksien mukaiset. Ja nämä speksit löytyvät erittäin selkeässä muodossa varauksen yhteydessä ja ne voi myös jälkikäteen tarkastaa lentoyhtiön nettisivuilta. Jos lentää halpalentoyhtiöllä, niin kannattaa toimia kuten halpalentöyhtiöiden kanssa toimitaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: chr - 14.01.2020 15:43
Olen samaa mieltä Vempulan kanssa näistä. Ihan nurha nitistä jos ottaa mukaansa selvästi ylisuuren laukun. Näitä on nuo halpakoneet täynnä. Kuva laukut on selvästi paksummat kuin 23cm ja sitten artikkelissa innokkaasti mittaillaan vain niiden korkeutta...

Norskilla se on juuri Oslo jossa näitä vahdataan. Jos lento on sitä kautta niin kannattaa olla tarkkana.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Salaneuvos - 14.01.2020 16:01
Ryanairilla lennot Bergamoon Gardajärven lähelle 80euroo edestakasin keväällä.
Eii paha diili  8)
Noilla koneilla on jotai yli 40 reissuu tullu heitettyä, eikä mitää valittamista kun menee firman sääntöjen mukaan vaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 14.01.2020 16:18
Noilla koneilla on jotai yli 40 reissuu tullu heitettyä, eikä mitää valittamista kun menee firman sääntöjen mukaan vaan.

Mä lensin parhaimmillaan/pahimmillaan 10-15 lentoa vuodessa Rynkyllä ja ei ole ikinä ollut mitään valittamista. Pitää vaan hyväksyä se, että kyseessä on halpalentoyhtiö ja silloin toimitaan, kuten halpalentoyhtiön asiakkaana toimitaan.

Jos lähtee tahallaan rikkomaan sääntöjä, niin joutuu maksumieheksi. Mutta silloin on onneksi helppoa löytää syyllinen, katsoo vain peiliin.

Toki jos olisi massimies, niin lentäisi vain Premium-yhtiöiden pisneksessä. Mutta jos jonkun kahden tunnin  menopaluun voi lentää 40-60 eurolla tai 250-350 eurolla, niin minä valitsen ensimmäisen vaihtoehdon. Vaikka silloin pitääkin noudattaa sääntöjä vähän huolellisemmin kuin jälkimmäisen kohdalla.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Salaneuvos - 14.01.2020 16:50
Mä lensin parhaimmillaan/pahimmillaan 10-15 lentoa vuodessa Rynkyllä ja ei ole ikinä ollut mitään valittamista. Pitää vaan hyväksyä se, että kyseessä on halpalentoyhtiö ja silloin toimitaan, kuten halpalentoyhtiön asiakkaana toimitaan.

Jos lähtee tahallaan rikkomaan sääntöjä, niin joutuu maksumieheksi. Mutta silloin on onneksi helppoa löytää syyllinen, katsoo vain peiliin.

Toki jos olisi massimies, niin lentäisi vain Premium-yhtiöiden pisneksessä. Mutta jos jonkun kahden tunnin  menopaluun voi lentää 40-60 eurolla tai 250-350 eurolla, niin minä valitsen ensimmäisen vaihtoehdon. Vaikka silloin pitääkin noudattaa sääntöjä vähän huolellisemmin kuin jälkimmäisen kohdalla.

Just näin, ja tommosen 3h vetäsyn nyt kyllä lentää halpisyhtiölläkin helposti.
Siellä saa ruokaa ja juomaa, ja hyvät on ollu jalkotilatki. En valita.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 15.01.2020 08:30


Mutta tämä mitta-arvio tosiaan vain kuvan perusteella. En ole kyseisiä laukkuja nähnyt tai mitannut.

Mutta yleisellä tasolla voi sanoa, että jos lentää halpalentoyhtiöllä, niin käsimatkalaukkusäännöt kannattaa lukea hyvin tarkkaan. Ja oikeasti mitata omat laukut. Jos pykälissä lukee, että max 23cm ja oma laukku on 26cm, niin on aivan turhaa alkaa itkemään. Oma moka. Vaikka sama laukku olisi aikaisemmin mennyt samalla yhtiöllä ongelmitta matkustamoon. Laukkuja kun mitataan satunnaisesti.
Olen aivan samaa mieltä tästä asiasta, muutenkin noita laukkujen kokoja saisi valvoa. Mutta jutussa ihmetytti ettei henkilökunta suostunut mittaamaan laukkua ja asia olisi ollut sillä selvä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 16.01.2020 17:26
Mutta jutussa ihmetytti ettei henkilökunta suostunut mittaamaan laukkua ja asia olisi ollut sillä selvä.

On tässä sekin mahdollisuus olemassa, että kyseinen henkilökunnan jäsen on mitannut samanlaisia laukkuja tuhansia kertoja ja nähnyt ihan mittaamattakin, että yli 23cm paksu se on. Ja tuuminut, että jos tulee jälkipyykkiä, niin mitataan sitten tarvittaessa jälkikäteen.

Henkilökuntahan oli kertonut matkustajalle, että joku mitta oli liian iso. Se, että minkä mitan matkustaja muistaa ilmoitetun liian isoksi, onkin jo toinen asia.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: nemos - 16.01.2020 17:29
On tässä sekin mahdollisuus olemassa, että kyseinen henkilökunnan jäsen on mitannut samanlaisia laukkuja tuhansia kertoja ja nähnyt ihan mittaamattakin, että yli 23cm paksu se on. Ja tuuminut, että jos tulee jälkipyykkiä, niin mitataan sitten tarvittaessa jälkikäteen.

Henkilökuntahan oli kertonut matkustajalle, että joku mitta oli liian iso. Se, että minkä mitan matkustaja muistaa ilmoitetun liian isoksi, onkin jo toinen asia.

Huonoa asiakaspalvelua silti. Olisiko ollut suuri vaiva todentaa ylisuuri mitta asiakkaalle.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Vempula - 16.01.2020 17:37
Huonoa asiakaspalvelua silti. Olisiko ollut suuri vaiva todentaa ylisuuri mitta asiakkaalle.

Siis matkustajallehan kerrottiin, että joku mitta oli liian suuri. Se, että minkä mitan asiakas muistaa ilmoitetun liian suureksi, on mysteerio. Asiakas muistaa, että laukku on ilmoitettu liian "korkeaksi".

Lainaus artikkelista:

"Lentolippuni mukaan käsimatkatavaroiden enimmäiskoko oli 55 x 40 x 23 senttimetriä ja 10 kiloa, joiden rajoissa laukkumme olivat. Oslon lentokenttävirkailijan mukaan laukut olivat liian korkeat. Hän sanoi "näkevänsä sen paljailla silmillään". Henkilökunta kieltäytyi mittaamasta laukkuja huolimatta toistuvista pyynnöistäni."

Onko laukku ollut siis:

Too tall?
Too thick?
Too long?
Too big?
Too high?

Me ei oikeasti tiedetä, mitä portilla on sanottu. Me tiedämme vain, että asiakkaan mielestä hänen laukku oli liian "korkea". Ja kuvasta näkee, että laukku on hyvin, hyvin suurella todennäköisyydellä yli 23cm paksu.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: nemos - 16.01.2020 17:44
Siis matkustajallehan kerrottiin, että joku mitta oli liian suuri. Se, että minkä mitan asiakas muistaa ilmoitetun liian suureksi, on mysteerio. Asiakas muistaa, että laukku on ilmoitettu liian "korkeaksi".

Eikö ollut käytettävissä mittaa, jolla asiakkaalle olisi voitu näyttää mitä tämä ylisuuri mitta oli vai miksi lentokenttävirkailija on halunnut jättää palvelun näin ala-arvoiselle tasolle: "kyllä minä tiedän ja sinä olet väärässä"
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 24.01.2020 21:14
Uusi trplaseiska lähdössä ensilennolleen.

https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com (https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Hesusnis - 24.01.2020 21:19
Uusi trplaseiska lähdössä ensilennolleen.

[url]https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com[/url] ([url]https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com[/url])


Näkee myös youtuben livelähetyksestä suoraan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 24.01.2020 22:04
Norwegian alkaa periä lisämaksua matkatavarahyllylle laitettavista matkatavaroista. Mitenkähän tuota voi valvoa? Seuraavana sitten se WC -maksu kai....

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/a3f000be-30ac-4844-a24e-1eb5c2cf2baa (https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/a3f000be-30ac-4844-a24e-1eb5c2cf2baa)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: nemos - 24.01.2020 22:07
Norwegian alkaa periä lisämaksua matkatavarahyllylle laitettavista matkatavaroista. Mitenkähän tuota voi valvoa?

Olennaisinta kai on, että matkatavaran mitat ovat tuon penkin alle sijoitettavan mukaiset (30x20x38 cm)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Markku J - 24.01.2020 22:11
^Niin toki - mietin vaan lentohenkilökunnan lisätyötä - miten valvovat, ettei matkustaja kuitenkin laita jotain "ylähyllylle", vaikka ei ole siitä maksanut.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Hesusnis - 24.01.2020 22:51
^Niin toki - mietin vaan lentohenkilökunnan lisätyötä - miten valvovat, ettei matkustaja kuitenkin laita jotain "ylähyllylle", vaikka ei ole siitä maksanut.

Kyllä ne lattiamatkatavaratkin suurimmaksi osaksi ylös hyllyyn laitetaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 24.01.2020 23:37
Uusi trplaseiska lähdössä ensilennolleen.

[url]https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com[/url] ([url]https://www.iltalehti.fi/iltvlive/a/7552478f-d8df-4903-a962-0d0e0d3fc8fa?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com[/url])


No ei se sitten noussut...  :-\
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: KekeISBack - 24.01.2020 23:44
No ei se sitten noussut...  :-\

Lensi kuitenkin onnistuneesti 2016 vuodesta lähtien länsimaisten lentoyhtiöiden operoimana mutta siinä vaiheessa kun toimitukset alkoivat persestania-maille (Indonesia + Etiopia) alkoivat ongelmat.

Sellaista konetta ei ole edes olemassa jolla nuo paskamaat onnistuvat lentämään ilman onnettomuuksia.

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 24.01.2020 23:55
Lensi kuitenkin onnistuneesti 2016 vuodesta lähtien länsimaisten lentoyhtiöiden operoimana mutta siinä vaiheessa kun toimitukset alkoivat persestania-maille (Indonesia + Etiopia) alkoivat ongelmat.

Sellaista konetta ei ole edes olemassa jolla nuo paskamaat onnistuvat lentämään ilman onnettomuuksia.

Ööö.. Nyt oli kyseessä Boeing 777X.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: KekeISBack - 24.01.2020 23:57
Ööö.. Nyt oli kyseessä Boeing 777X.

Aaaahhh. Nyt on pahemman luokan lukihäiriö päällä.

Ajattelin että 737 max ensilento "muutosten" jälkeen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 25.01.2020 00:08
^Vaikuttaa kuitenkin vahvasti siltä, ettei 737 Maxin ongelmat ole ihan paskamaista johtuvaa, mutta ehkä maailman ilmailuviranomaiset ovat erehtyneet ::)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 25.01.2020 19:41
Uusi yritys.

https://youtu.be/ZJ5CpK9UqDI (https://youtu.be/ZJ5CpK9UqDI)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 25.01.2020 19:58
Kääntyvät wingletit, hieman hävittäjien taittuvien siipien tapaan.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Wekotin - 25.01.2020 20:14
Nousihan se sittenkin. 8)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 07.02.2020 22:25
Kyllä pitää ihmetellä tuota Finskin hinnoittelua, taas kerran roi-hki-roi liput ostossa ja meno-paluu hilkkuja vaille 600€, sitten 2xmeno-paluuliput 300€...nyt vaan jää ne toiset puolikkaat lentämättä molemmista lippupareista ::) En edes muista milloin olen tuolle välille ostanut ihan normi meno-paluun.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 08.02.2020 10:16
^Luulin, että tuosta olisi päästy eroon jo viime vuosituhannella, mutta ei näköjään.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: dosetti - 08.02.2020 10:54
Kyllä pitää ihmetellä tuota Finskin hinnoittelua, taas kerran roi-hki-roi liput ostossa ja meno-paluu hilkkuja vaille 600€, sitten 2xmeno-paluuliput 300€...nyt vaan jää ne toiset puolikkaat lentämättä molemmista lippupareista ::) En edes muista milloin olen tuolle välille ostanut ihan normi meno-paluun.

 :o
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Karvis - 08.02.2020 11:18
^Luulin, että tuosta olisi päästy eroon jo viime vuosituhannella, mutta ei näköjään.

Pikemminkin päinvastoin, hullummaksi vaan menee vuosivuodelta. Jokunen vuosi takaperin päiväreissun heitti 400:lla eurolla, sitten hinnaksi alkoi muodostua 500€ ja nyt kolkutellaan jo kuutta sataa, ristikkäislipuilla hinta ~puolittuu ja jos aikataulut mätsää niin kolmasosaan.
Joku toki ajattelee että mitä väliä kun firman piikkiin lentelee, siksi tuo hinnoittelukin on tuollaista, mutta sen verran pitää olla työnantajaan päin kallellaan että katsoo vähän mitä samasta yhdestä ja samasta tuotteesta maksaa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 31.08.2020 19:26
https://yle.fi/uutiset/3-11514399?origin=rss (https://yle.fi/uutiset/3-11514399?origin=rss)

”Bangkok, Kapkaupunki, New York – Virkamatkojen taloudellisuutta valvovan viraston johtaja matkusti viime vuonna 55 000 eurolla” Muutaman päivän Brasilian matka 8500€, matkustusluokasta ei epäselvyyttä. Kyllä se pitää busineksessa tietenkin lentää niin tietää, mistä kuluista vastaa 8) Kyllä valtiokin käyttää melkoisen summan lentolippuihin ja matkustusluokka on virkamiehillä ylemmillä tasoilla aina business?
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: audioman - 01.09.2020 07:54
Kansainväliset suhteet ovat Suomelle tärkeitä samalla tavalla kuin ne ovat tärkeitä suomalaisille yrityksille. Työmatkailu jetlageineen, edustamisineen ja julkisine esiintymisineen on erittäin kuormittavaa sekä matkustajalle että hänen perheelleen, eikä siinä ole minun mielestäni mitään kadehdittavaa. Minun mielestäni YLE:n aiheeseen liittyvä haastattelu oli lähinnä typerä.

Omina Nokian-vuosinani matkustamiseen meni isompia summia kuin telkkarissa eilen esitellyillä virkamiehillä huolimatta siitä, että matkat tehtiin aina säästöluokassa. En todellakaan nauttinut ainaisesta unenpuutteesta, väsymyksestä ja päänsärystä.

Nykyään esimieheni moittii minua siitä, että en matkusta tytäryhtiöissämme tarpeeksi. Ei todellakaan huvita lähteä yhdellekään ylimääräiselle reissulle, vaikka saan lentää business-luokassa ja asua hyvässä hotellissa.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: lao - 01.09.2020 08:17
^ihan hyvä kommentti. Pakko itsekkin tunnustaa, etten ole yhtään mannertenvälistä työmatkalentoa lentänyt turistissa, vaan aina menty bisneksessä, eikä se matkailu ole enää herkkua, kun melki 100 lentoa parhaina vuosina lentänyt kokonaisuutena. Jotenkin näen kuitenkin yksityisellä puolella tuon businesluokan käytön hyväksyttävämpänä, kun sitä ei maksa kansa verorahoista, vaan työnantaja/asiakas/projekti ja kaikki tietää asian.

Eli nuo minun reissut oli semmossia, että turistin jälkeen olisin pitänyt lepovuorokauden, josta asiakas olisi maksanut tuhansia -> lupa makuutuolille höltisi ihan kustannussyistä ja kiirekkin oli yleensä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: VILLE66 - 01.09.2020 08:18
^
Komppaan edellistä.
Vaikka olen se kotona oleva puoliso niin täytyy sanoa vettä puolison matkustamisen vähentyminen korona-aikana on todella positiivista.
En ole myöskään koskaan kuullut  kotona mainittavan että aussi tai Johannesburg reissu olisi mukava työn merkeissä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Kaapo - 01.09.2020 08:26
^ihan hyvä kommentti. Pakko itsekkin tunnustaa, etten ole yhtään mannertenvälistä työmatkalentoa lentänyt turistissa, vaan aina menty bisneksessä, eikä se matkailu ole enää herkkua, kun melki 100 lentoa parhaina vuosina lentänyt kokonaisuutena. Jotenkin näen kuitenkin yksityisellä puolella tuon businesluokan käytön hyväksyttävämpänä, kun sitä ei maksa kansa verorahoista, vaan työnantaja/asiakas/projekti ja kaikki tietää asian.

Eli nuo minun reissut oli semmossia, että turistin jälkeen olisin pitänyt lepovuorokauden, josta asiakas olisi maksanut tuhansia -> lupa makuutuolille höltisi ihan kustannussyistä ja kiirekkin oli yleensä.
olispa kaikilla näin...
Japaniin menin aikoinaan turistissa, koska firman säännöt näin määrää.
yön yli lento ja eihän siinä nukkua voi.
perillä pukua päälle ja asiakastapaamiseen.
Saattoi mennä 2 vrk nukkumatta.. onneksi pääsi eroon tuosta

mutta edelleen meillä tehdään kaikki lennot turistissa, ellei sitten pisteillä upgreidaa, mutta niitähän ei tule, jos vain 1-2 krt vuodessa käy pidemmällä.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: slarpa - 01.09.2020 08:27
Täysin samaa mieltä edellisten kanssa. Harmittavasti oma työnantaja ei anna lentää busines-luokassa, jopa pitkät lennot pitää olla halvimmalla lipulla. Ei ole herkkua ei, parhaimmillaan kun käy jenkeissä joka viikko muutaman päivän reissut. Tämä korona tuonut hyvän tauon tuohon matkustamiseen, saa nähdä jatkuuko samanlaisena kun maailma joskus avautuu.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: K70 - 18.11.2020 15:31
Kaupankäynti Norwegianin osakkeilla on keskeytetty Oslon pörssissä. Syytä ei ole vielä kerrottu.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/boeingin-737-max-koneet-saivat-lentoluvan-kaupankaynti-norwegianin-osakkeilla-keskeytetty/184707b8-e575-44d3-8c54-69364996723d (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/boeingin-737-max-koneet-saivat-lentoluvan-kaupankaynti-norwegianin-osakkeilla-keskeytetty/184707b8-e575-44d3-8c54-69364996723d)
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: antsu - 18.11.2020 15:36
^Eihän siitä ole monta päivää kun puhuttiin Norwegianin konkurssista, kun Norja lopettaa sen pöngittämisen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 18.11.2020 20:04
Norski yrittää pelastaa "Irkku" firmojaan
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/norwegian-pelastaa-tytaryhtioitaan-irlannissa-kaupankaynti-osakkeella-jatkuu-normaalisti/88feccac-6d2a-4c49-8d07-dc9a1568832a (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/norwegian-pelastaa-tytaryhtioitaan-irlannissa-kaupankaynti-osakkeella-jatkuu-normaalisti/88feccac-6d2a-4c49-8d07-dc9a1568832a)
Siellä on rekisterissä aika paljon konsernin koneita
https://www.airfleets.net/recherche/?key=norwegian (https://www.airfleets.net/recherche/?key=norwegian)

737Max sai lentoluvat kuntoon, kunhan koneet on päivitetty
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pitka-lentokielto-saattaa-paattya-loppuvuoden-aikana-euroopan-lentoturvallisuusviranomainen-737-max-voi-palata-liikenteeseen/11a40cec-d37a-4072-80f6-6bd89bd040b7 (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pitka-lentokielto-saattaa-paattya-loppuvuoden-aikana-euroopan-lentoturvallisuusviranomainen-737-max-voi-palata-liikenteeseen/11a40cec-d37a-4072-80f6-6bd89bd040b7)
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yhdysvaltain-lentoturvallisuusviranomainen-boeing-737-max-saa-palata-liikenteeseen/35d6c88b-9ea5-40f8-8658-043c5162e2cc (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yhdysvaltain-lentoturvallisuusviranomainen-boeing-737-max-saa-palata-liikenteeseen/35d6c88b-9ea5-40f8-8658-043c5162e2cc)

Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 28.12.2020 15:51
Tuon Finskin kortin seuranta ollut viimeisen 9kk ajalta olematonta. Orastava työmatkustuskiima nostaa päätään rokotusten jne myötä ja ehkä tässä vielä vuonna 2021 on työmatkojakin tiedossa.

Tsekkailin Finnairin apistä, että kortin seurantajakso on vaihtunut 1.3.2020-28.2.2022 ja Platinum siis voimassa huhtikuu 2022 asti. Keväältä muistelisin, että seurantajaksoja pidennettiin kuudella kuukaudella, mutta ilmeisesti jossakin vaiheessa on tullut jatkoa tuohon? Kovasti saa kyllä ensi vuoden lopulla ja 2022 alussa lennellä + vaihtaa palkintopisteitä tasopisteiksi jos Platinumin haluaa säilyttää.

Jos tuota kortin tasoa miettii, niin Oneworld:ssä Emerald status on jo melkoisesti matkustamista helpottava asia. Monet reissuista kulkee Heathrown kautta, ja sielä tuo Cathayn First lounge on kyllä asiaa turistiluokassa vietytyn yölennon jälkeen, lähinnä suihkumahdollisuutensa vuoksi. Ja kaverin saa messiin aina myös jollei yksin ole liikkeellä.

Ennen mannertenvälisiä, lähtökohtaisesti yksityisen sektorin työnantajan kustantamia turistiluokassa istuttavia, lentoja tuo Finnairin Platinum Wing Helsingissä on oikein miellyttävä ja usein rauhallinen niinä aikoina kun sielä olen vieraillut. Aiemmin saavuin monesti kentälle viime tipassa ennen koneeseen nousua, mutta erityisesti ennen jenkkeihin suuntaavia lentoja olen ottanut tavaksi myös varata aikaa ruokailuun tuolla loungessa. Ruoka on hyvää ja monipuolista ja eteenkin tuo kiireetön ilmapiiri on omiaan rauhoittamaan matkustuskokemusta.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Docw - 28.12.2020 21:00
Tuon Finskin kortin seuranta ollut viimeisen 9kk ajalta olematonta. Orastava työmatkustuskiima nostaa päätään rokotusten jne myötä ja ehkä tässä vielä vuonna 2021 on työmatkojakin tiedossa.

Tsekkailin Finnairin apistä, että kortin seurantajakso on vaihtunut 1.3.2020-28.2.2022 ja Platinum siis voimassa huhtikuu 2022 asti. Keväältä muistelisin, että seurantajaksoja pidennettiin kuudella kuukaudella, mutta ilmeisesti jossakin vaiheessa on tullut jatkoa tuohon? Kovasti saa kyllä ensi vuoden lopulla ja 2022 alussa lennellä + vaihtaa palkintopisteitä tasopisteiksi jos Platinumin haluaa säilyttää.


Itselläkin on aika jatkunut, mutta ainoastaan 31.3.2021 asti. Sinulla taisi kausi päättyä juuri ennen lentojen perumisia, kun taas minun kausi olisi päättynyt siinä vaiheessa kun lennot oli jo jäädytetty.

 (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201228/a8e6be2e38c0cad1da070bc3bb81e1b5.jpg)

Budjetoitiin matkustukset jatkumaan huhtikuusta eteenpäin, mutta Koronalla ei taida paljoa meidän budjetit kiinnostaa :) Jos tilanne rauhoittuu, niin on kyllä sen verran reissuja jonossa, että tulee taas lentokentät tutuksi :(
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: teemur - 28.12.2020 21:26
Kyllä, juuri ennen koronavaikutuksia oli alkanut uusi seurantakausi jonka pituudeksi tulee nyt siis sama 2v kuin tuossa sinullakin sitten.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: Penguin - 29.12.2020 09:44
Ajatuskin siitä, että pitäisi taas lähteä lentokenttiä koluamaan, on jotenkin kovin vastenmielinen.
Otsikko: Vs: Matkustamiseen käytettävät lentokoneet ja lentoyhtiöt
Kirjoitti: CorAveRav - 29.12.2020 19:59
Silloin tällöin ja mieluimmin lomaillen kyllä kelpaa, kunhan kaikki toimii ajallaan, kunhan saa ne rokotukset ensin...
Berliinissäkin on saatu viimein "uusi" lentokenttä käyttöön, joten sitähän voisi miettiä reissua sinne suuntaan ja jos onnistuisi sillä kertaa käydä myös wolkkariburgissa.