autoilua & elämää

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraava]
1
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköautojen hankintatuki
« Uusin viesti kirjoittanut Wasted tänään kello 05:10 »
Hankintatuen tarkoitus oli kai nopeuttaa autokantamme sähköistymistä? Ei kai sillä sitten enää oikein ole mitään tarkoitusta, jos uusien sähköautojen saapumisen esteenä on hinnan sijasta se, ettei tehtaista yksinkertaisesti tule ulos enempää autoja? Sitä pullonkaulaa ei mikään auton ostajalle maksettava tuki oikein helpota.

Tämä usein unohtuu kun katsotaan vain ostajan näkökulmaa tai pientä säästöä valtion menoissa. Tarkoitus on myös saada lisää sähköistä autokantaa, joka sitten valuu käytettynä muidenkin kuin hyvätuloisten saataville.
En itse varmaan n. 50 000 sähkäriä ostaessani tekisi lopullista päätöstä eniten tukeen perustuen.
2
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköautojen yleistymisen esteet
« Uusin viesti kirjoittanut Wasted tänään kello 05:01 »
Varmaan ne ekat metrit eli liikkelle lähtö.
3
Sähköinen autoilu / Vs: Kuvia töpseliautojen latauspisteistä
« Uusin viesti kirjoittanut Mrk tänään kello 02:09 »
Leivonmäki Karoliinan Kahvimylly. 130kW täältäkin
4
Subaru / Vs: Subaru Outback 5th gen (2015-2020)
« Uusin viesti kirjoittanut wikke tänään kello 01:56 »
Tuo Eyesightiin perustuva systeemihän on ihan loistava. Ihan toista kuin jotkut keulan kämäiset ja jäätyvät tutkat. Mulla ei ole ikinä ollut ongelmia adaptiivisen vakkarin kanssa edes pahassa lumituiskussa (noh ehkä silloin kun tuulilasi on ollut jäässä kamerojen kohdalta, mutta sekin on oma syy kun en ole puhdistanut lasia kunnolla ennen ajoon lähtöä).

Tämä Subbe on tosiaan paras auto normaaliin arkikäyttön, ei mitään luksusta vaan käyttöä kestävää. Tässä autossa on paljon positiivisia puolia, negatiivisia ei yhtäkkiä tule edes mieleen.
5
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköautot
« Uusin viesti kirjoittanut kylpykuula tänään kello 00:25 »
Edelleen on sähköautomiehet jäähyllä Jannen idioottimaisen kommentin takia että sota on kaikkien polttisautoilijoiden syy kun ovat ostaneet fossiilisia polttoaineita ja näin tukeneet ryssän touhuja. En ole tuon lauseen jälkeen kuunnellut tavuakaan tuota sontaa.

No onhan tuo varmaan kieli poskella lausahdettu. Jos ei, niin sitten varmaan voivat lopettaa kaupasta sen leivän ostamisen.

En tiedä miten asiasta voi löytyä keskusteltavaa, niin paljon että siitä saadaan podcastit. Polttomoottorimiehet ymmärtäisin paremmin.
6
Sähköinen autoilu / Vs: Kuvia töpseliautojen latauspisteistä
« Uusin viesti kirjoittanut Mrk tänään kello 00:24 »
Neste Lintulahti ja kolmen laturin blokkaus. Noh eipä oo muita ja yks vapaana jos kävisi ihme ja joku muu tulisi. Yli 130kW antoi maksimit.
7
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköauto vetojuhtana
« Uusin viesti kirjoittanut Mrk tänään kello 00:15 »
Paljonko menny aikaa?

Lähtö oli klo 13:12, tripissä 736,4km ja Lintulahden Nesteellä laturissa.
8
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköautojen yleistymisen esteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kale tänään kello 00:05 »
Ero on muuten samanlainen toyotan hybridi vs tavis ICE. Itseasiassa hybridi-yaris reagoi äkäisemmin paikaltaan, kuin e-Golf tai ID.4 (yaris lähtee aina sähköllä)...

Tätä vois hiukka tarkentaa mitä tämä reagointi tarkoittaa? Onko se jokin lähtöviiveen kesto vai kenties kiihtyvyydestäkö puhutaan.
9
Sähköinen autoilu / Vs: Sähköautojen yleistymisen esteet
« Uusin viesti kirjoittanut tmr97 eilen kello 23:50 »
Vertailukohta tuossa oli aika selkeä. Sinänsä vielä hassua että kumpaakaan yksilöä ei exaktisti saa enää uutena ostettua, ei hairy-hat ID.3:sta eikä F20:stä Buimuria.

Ero on muuten samanlainen toyotan hybridi vs tavis ICE. Itseasiassa hybridi-yaris reagoi äkäisemmin paikaltaan, kuin e-Golf tai ID.4 (yaris lähtee aina sähköllä). Eli omilla ajoneuvoilla ero on polttiksen ääni, ei reagointi tai vedon tasaisuus. Kortin saanut tytär ajaa mielummin yariksella kuin e-Golfilla. Vanhemmat taas molemmat ottaa mielummin Golfin.
10
Volvo / Vs: Volvon huhut, konseptit ja uudet mallit
« Uusin viesti kirjoittanut CarMan eilen kello 23:33 »
Jutussa esitetty panttikuvia Emblasta ja mallin julkaisua odotellaan vuoden lopulla.

https://www.drive.com.au/news/2023-volvo-embla-xc90-electric-successor-leaked/
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraava]