autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Skoda Kodiaq  (Luettu 85569 kertaa)

Poissa JM

  • Uudenkarhea
  • Viestejä: 28
Vs: Skoda Kodiaq
« Vastaus #620 : 21.05.2021 11:54 »
Onko kukaan onnistunut vielä saamaan käsiinsä hinnastoa uudesta versiosta? Skodan sivujen malliesittely on päivittynyt jo uuteen, mutta konfiguraattori ja hinnasto tarjoavat vielä vanhaa

Poissa Herr K

  • Sisäänajettu
  • *
  • Viestejä: 237
Vs: Skoda Kodiaq
« Vastaus #621 : 06.07.2021 15:16 »
Nyt on vajaat puoli vuotta takana allekirjoituksen Kodiaqilla, joten laitetaan nyt jotakin kokemuksia. Edellinen auto oli Passat Variant -17, joten samalla hieman vertailua siihen.

- Kokonaisuudessaan Kodiaq on osoittautunut odotusten mukaiseksi kulkupeliksi. Tilaa on paljon ja se olikin yksi tärkeimmistä kriteereistä autoa valitessa, kun tällä hetkellä kulkee mm. isot lastenrattaat mukana. Takapenkilläkin on todella reilusti tilaa ja pysty istuma-asento vielä lisää tilantuntua farkkuun verrattuna.
- 1.5 TSI riittää varsin hyvin isommallakin kuormalla, joskin ainahan sitä tehoa saisi olla enemmän. Sporttiseen ajoon tämä auto ei sovi, mutta eipä se ollut tarkoituskaan. Toki vääntävämpi TDI soveltuisi ehkä tällaiseen autoon paremmin nelivedon kanssa.
- Kodiaqin jousitus on aika pintakova ja terävämmät saumat jne. tuntuvat aika voimakkaasti, varsinkin yksin ajaessa ja pienellä kuormalla. Tämä korostuu etenkin kovemmilla rengaspaineilla, joten olen mennyt valmistajan suosittelemalla 2,4 barilla (ekosuositus olisi 2,7). Muuten kyllä kulkee varsin nätisti, joskin tiukemmissa kurveissa korkea kori kallistelee luonnollisesti hieman.
- Rengasmelun osalta Passat oli ehkä hieman hiljaisempi. Toki Passatissa oli 16-tuumaiset "pullarenkaat" ja nyt Kodiaqissa 18-tuumaiset, joten sekin osaltaan vaikuttaa. Kodiaqissa on ehkä myös hieman enemmän tuulensuhinoita ja moottorin ääni oli Passatissa vaimennettu selvästi paremmin. Etenkin koneen ollessa kylmä ja liikkeelle lähtiessä eron huomaa.
- Kulutus on ollut tankkauksesta laskettuna 7,2-7,5 l/100 km sekalaisessa ajossa. Passattiin verrattuna n. 1,5 l lisäystä, mikä oli odotettavissa. Maantiellä menee parhaimmillaan n. 6 l/100 km, mutta kaupunkiajo ja moottorie nostavat kulutusta reilusti.
- Skodan erillisessä viiksessä oleva vakkari on ihan ok, mutta itse tykkäsin enemmän Volkkarin ratin painikkeilla toimivasta ratkaisusta. Muutenkin Volkkarin ratin painikkeet olivat loogisemmat.
- Rullautuvat ikkunaverhot ovat osoittautuneet myös oivalliseksi varusteeksi lapsiperheen käytössä. Ei tarvitse imukupilla kiinnitellä mitään ja verhot rullautuvat tarvittaessa oven sisään.
- Jalan heilautuksella avattava takaluukku on toiminut paria poikkeusta lukuunottamatta ekalla potkaisulla. Ihan mukava varuste, jos vaikka kaupasta tullessa on kädet täynnä, mutta toki ilmankin pärjäisi.
- Sähköpenkit muistilla on myös olleet mukavat, kun on kaksi eri kokoista kuskia. Myös lämmitettävä tuulilasi oli talvella kätevä
« Viimeksi muokattu: 06.07.2021 15:19 kirjoittanut Herr K »
Skoda Kodiaq 1.5 TSI DSG