autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Avant yms. pienkuormaajat  (Luettu 13858 kertaa)

Paikalla Jysky

Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #20 : 19.06.2015 22:58 »
Mönkkärin työntölevyjä saa suht halvalla niin ei tarvii "kuin" sen kääntöhässäkän taakse. Taitaa alkuperäinen maksaa 2,5 tonnia että kyllähän tuolla jo askarteleekin.
Tarraco TDI 4drive . Omistettu Opeleita Fordeja Saab Volkkareita Toyota Volvoja Renault Seateja

Poissa Quality

 • Moderaattori
 • Grand Legend
 • *****
 • Viestejä: 16998
 • Tiguan eHybrid
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #21 : 20.06.2015 19:26 »
Tuossa meidän ikkunan alla seisoo parhaillaan juhannustauolla oleva Avant 630. Urakoitsijalla on menossa salaojaremontti taloyhtiössämme. Kovin paljoa en ole päässyt työskentelyä seuraamaan, mutta tuollainen toimii hyvin maamassojen siirtelyssä ahtailla pihoilla, kun pienkaivuri kuopii perustusten vierustoja. En ole huomannut, että tuo olisi ainakaan päivätolkulla viallisena seisoskellut. Remontti on kestänyt pian kaksi kuukautta.

Poissa Arcca

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 3026
 • Audi A4 B9 2.0TFSI 140 Stron, Subaru XV 2.0 CVT
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #22 : 21.06.2015 12:23 »
Itse penskana pidin yhden ison pihan puhtaana lumikauhalla ja traktorilla.
Ihan hyvin toimii.

Totta puhuen en ymmärrä mitä etua aura toisi kauhaan verrattuna. Jos lunta tulee paljon eihän auralla siirrä sitä minnekään jos pientareet täyttyy, vai? Ainakin traktorilla lumikauhalla pystyy puskemaan ihan hyvin, ylimääräiset valuu sivuilta ulos, ja kun lunta tulee paljon sillä pystyy kippaamaan ne kasoihin.
Pakko myöntää etten omaa kokemusta auroista.

Sen sijaan lumilinkoa pitäisin varmasti kunnon kilpailijana lumikauhalle, Avanttiin sellaisenkin näkyy saavan.
"It is what it is."

Paikalla Jysky

Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #23 : 21.06.2015 13:42 »
Auralla pystyy ohjaamaan minne puolelle valli syntyy- kauhasta valuu jo siistityllekin puolelle ja samaa uraa joutuu hinkkaan useemmin. Tarvitseehan sitä kauhalla sit jossain vaiheessa kasata,  mutta aurallakin onnistuu jonkinverran kasaa tekeen.
Linko harvoin taajamassa onnistuu- ainakin naapurisopu voi järkkyä😊
Tarraco TDI 4drive . Omistettu Opeleita Fordeja Saab Volkkareita Toyota Volvoja Renault Seateja

Poissa antti

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 664
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #24 : 21.06.2015 14:50 »
Meillä on 2000-luvun alusta oleva liukuohjattu Avantti mitä ollaan nyt pari vuotta koitettu tappaa. Kovaa ajoa ja huolimatonta huoltoa. Aivan lyömätön laite ollut mullakin salaoja/patolevy remonteissa ja pihan rakentamisessa. Esim en usko että olisin parisataa kiloisia terassikiviä saanut yhden kesän aikana lihasvoimin siirreltyä.

Välillä on ollut lainassa myös isompi 520 linkku Avantti.

Molemmat tarkoitukseensa aivan loistavia laitteita ja toimineet erittäin luotettavasti. Tietenkin isompaan työhön kannattaa hankkia aina isompi kone. Sehän noissa on kätevää että lisähydrauliikalla voi pyöritellä vaikka mitä ja vuokraamosta lainata lisävarusteita.
Ajoneuvoa pidemmät matkat liikutaan ajoneuvolla
Prius gen4, HIACE 4X4, KTM 1290SAR, KTM 640E, KTM 660Rally, BMW R80g/s, R75/5

Poissa vakio

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1830
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #25 : 22.06.2015 09:27 »
Auralla ja kauhalla on lumihommissa varmasti molemmilla puolensa ja kumpaakin varmaan tulen tarvitsemaan. Täytyy joku auraratkaisu kehittää. Tässäkin ketjussa tuli muutamia hyviä mahdollisuuksia korvata Avantin alkuperäinen kallis alueaura.

Avanttiin saa tosiaan lumilinkojakin, mutta ovat melko poskettoman hintaisia. Lisäksi olen lukenut niistä vähän ristiriitaisia kommentteja. Osa käyttäjistä on ollut linkoihinsa tyytymättömiä. Meillä kyllä pystyisi linkoa käyttämään huolettomasti, kun naapureita ei ole vieressä.
VW Passat Alltrack 2,0 TDI 140 kW 4MOTION DSG
VW Polo Trendline United 1.4 TDI, VW Transporter
KTM 250 EXC TPI, Kawasaki KX 250

Poissa vakio

 • Yhdistyksen jäsen
 • Klassikkoainesta
 • *****
 • Viestejä: 1830
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #26 : 16.01.2016 22:34 »
Nyt on kulunut melkein 7kk Avantin hankinnasta, joten laitetaan tähän muutamia kokemuksia laitteen käytöstä.

Ensinnäkin voi todeta, että Avant on ollut aivan loistava hankinta täällä meillä tapahtuvaa käyttöä ajatellen. Väistämättä herää mieleen kysymys, miten olemmekaan aikaisemmin pärjänneet ilman tuollaista konetta. Joku Wille tai vastaava olisi ollut aivan overkill hankinta ja sellaisen koosta olisi suurimmassa osassa käyttöämme ollut vain enemmän haittaa kuin hyötyä. Itse asiassa minulle tarjottiin ennen Avantin hankintaa kohtuuhintaista ja maltillisilla käyttötunneilla ollutta etukuormaajalla varustettua New Holland TL 90 traktoria. Sen hankintaa pohtiessa tulin siihen tulokseen, että melko tarpeettomaksi se olisi jäänyt vaikka tuo TL 90 on oikeiden traktoreiden seassa sieltä pienimmästä päästä. Omaa tilannettani toki helpottaa, että silloin kun täällä tarvitaan isoja koneita, on naapurista tarjolla kuljettajan kera iso Caterpillarin kaivuri ja järeämmän pään New Holland traktori + muuta kalustoa.

Käyttötunteja ei ole meidän käytössä tullut vasta kuin n. 40. Ei siis vielä kovin paljon, mutta johtunee paljon siitäkin, että Avant ei ole ehtinyt vielä mukaan suuriin useamman päivän projekteihin. Mutta ei hätää, niitä on kyllä vielä tulossa. Konetta on kuitenkin käytetty viikoittain ja useina viikkoina myös lähes päivittäin. Työsuoritteena on ollut mm ulkovaraston pohjatyöt. Kaikenlaista muutakin maamassojen siirtoa, sekä tavaroiden nostamista ja siirtelyä on riittänyt. Vaimokin tykkää, kun ei pyöröpaalien käsittely tuota enää tuskaa. Ja hyvin siirtyy hevosenlantakin lantalaan.

Kaivuria en ole varsinaisesti vielä käyttänyt kuin yhden ojan kaivuun verran. Siinä kävi myös hyvin ilmi, että tuota kaivurin käyttöä on syytä harjoitella, että sen käytöstä tulee sujuvaa. Eli ensi kesänä pitää harjoitusmielessä kaivella kuoppia ympäri tiluksia. Paketin mukana seurannut Avantin ruohonleikkurikin on osoittanut erinomaiseksi laitumien hoitovälineeksi. Nuo hevoset kun eivät suostu syömään laitumia tasaisesti, vaan jättävät syömättömiä kohtia sinne tänne. Ruohonleikkurissa riittää ominaisuudet noiden hevosten hylkimien paikkojen leikkaamiseen. Näin pysyy laidunkin siistinä ja kasvaa tasaisesti. Hankintalistalla on kylläkin niittomurskain, jolla nuo paikat hoituvat tehokkaammin ja sillä sitten pääsee kaatamaan pahempaakin pöheikköä. Mutta ennen sitä hoidetaan homma ruohonleikkurin kanssa.

Nyt kun vihdoinkin saatiin lunta myös etelärannikolle, päästiin kokeilemaan konetta lumitöissä. Ja hyvin etenee Avant lumihangessakin ja kauhan kanssa lumien poisto on hoitunut erittäin hyvin. Tosin joku auraratkaisukin pitää varmaan laittaa hankintalistalle jossakin vaiheessa. Mutta voin rehellisesti todeta, että Toro lumilinkoa ei varsinaisesti ole ollut ikävä. Toki lumilinkokin on edelleen jäljellä, enkä aio sitä hävittääkään. Hyvä on olla varalla toinenkin laite ja tulee sitä varmaan muutenkin välillä tehtyä lumitöitä lumilingonkin kanssa.

Avantin ensihuolto, joka tehdään 50 tunnin kohdalla, oli suoritettu juuri ennen koneen meille tuloa. Normaali huoltoväli on 100h tai kerran vuodessa. En ole aikaisemmin juurikaan puuhastellut hydikkavehkeiden parissa, joten päätin tutustumismielessä tehdä laitteeseen huollon ennen talvea. Eli käytännössä hommaan kuuluu moottori- ja hydrauliikkaöljyjen vaihto, sekä kaikkien suodattimien vaihto. Koneessa moottorina toimiva Kubota D1105 nielee 5 litraa moottoriöljyä ja hydrauliikkajärjestelmään öljyä menee 38 litraa. Suodattimien vaihto käsittää kuusi eri suodatinta, jotka ovat ilmansuodatin, kaksi polttoainesuodatinta, hydrauliikan paluu- ja painesuodatin sekä moottorin öljynsuodatin. Koneessa olevien rasvanippojen lukumäärää en ole laskenut, mutta niitä taitaa olla n. 30. Lisäksi esim. kaivurissa on melkein toinen mokoma lisää. Täytyypä mielenkiinnosta laskea ne kaikki jossain vaiheessa. Koneen rasvauksen olen tehnyt n. 10 tunnin välein. Eriasteisia tuunausideoitakin on jo putkahdellut mieleen, joten jossain vaiheessa pitää ruveta niitäkin toteuttamaan.

Tähän mennessä laitteessa ei ole ilmennyt pienintäkään vikaa ja kaikki on toiminut juuri niin kuin pitääkin. Avant on täyttänyt odotukset erinomaisesti ja uskon, että siinä riittää ominaisuuksia vielä moniin tuleviin projekteihin, sekä ihan päivittäisiinkiin hevostilan ylläpitotöihin.
VW Passat Alltrack 2,0 TDI 140 kW 4MOTION DSG
VW Polo Trendline United 1.4 TDI, VW Transporter
KTM 250 EXC TPI, Kawasaki KX 250

Poissa Norton

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 21
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #27 : 25.03.2021 08:27 »
Herätellään taas Avant keskustelua. Millaisia kokemuksia löytyy Avant 200 sarjan koneista omakotitalon ja kesämökin pihahommissa. Mitään isoja maansiirtotöitä ei ole tarkoitus tehdä vaan hoitaa 7000m2 tontin nurmikonleikkuut, lumityöt ja pihatien lanaukset yms.

Poissa Mika_M

Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #28 : 25.03.2021 08:48 »
Mulla ei ole mitään hyvää sanottavaa 200-sarjan koneesta. Siinä oli jatkuvasti jotain vikaa, isoimpina ongelmina runko repesi poikki. Lopulta koneen taru loppui kun Kohleri potkaisi veivin ulos moottorin kyljestä.

Kone oli toki ammattikäytössä jossa tuli tunteja paljon, mutta ei sillä tehty mitään ruohonleikkuuta ja lumitöitä raskaampaa.

Selasin taaksepäin ja olen näköjään kirjoittanut samasta asiasta aiemminkin, mutta lisättäköön nyt tämä teksti jossa on päivitetty koneen lopullinen kohtalo.  ;D

Tuon seuraajaksi tuli 400-sarjan kone joka olikin aivan erilainen, siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa.
VCDS @ Kotka

Poissa Norton

 • Uudenkarhea
 • Viestejä: 21
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #29 : 25.03.2021 09:15 »
Isommat koneet on rajattu tehokkasti pois, koska kesämökki on saaressa. Kiehtoisi kuitenkin ajatus yhdestä koneesta jonka lisälaitteilla voi hoidella useamman homman ja pääsisi eroon lumilingosta ja ajoleikkurista. Lisäksi erilaisia lisälaitteita saisi vuokrattua tarpeen mukaan. Suurin käyttö tulee varmaankin kuitenkin nurmikonleikkuusta. Tänä talvena oli lumitöitäkin, mutta pari edellistä talvea linko sitten lepäsikin rauhassa.

Poissa Mechanic

 • Vakiokalustoa
 • **
 • Viestejä: 566
Vs: Avant yms. pienkuormaajat
« Vastaus #30 : 25.03.2021 09:40 »
Herätellään taas Avant keskustelua. Millaisia kokemuksia löytyy Avant 200 sarjan koneista omakotitalon ja kesämökin pihahommissa. Mitään isoja maansiirtotöitä ei ole tarkoitus tehdä vaan hoitaa 7000m2 tontin nurmikonleikkuut, lumityöt ja pihatien lanaukset yms.
Ostin 220:n 200 tuntia ajettuna ja nyt taulussa on 340 h. Yhden hydrauliletkun kääntyvään auraan olen joutunut vaihtamaan. Rasvausta ja huoltoahan tuo kaipaa säännöllisesti, veteen ei kannata upottaa ja bensaa palaa konekoko huomioiden reilusti.

Kääntyvä aura on lumihommissa ehdoton, sorakauhalla nysvää ne pienet murskehommat ja trukkipiikeillä tulee kanniskeltua kaikkea maan ja taivaan väliltä. Se pikkukaivuri on ihan lelu, muutaman kukkapenkin olen kaivanut, mutta sen varaan ei isoja kaivantoja kannata suunnitella. Mulla ei ole ruohonleikkuria, mutta hieman varauksellinen suositus tälle, kone on kuitenkin isompi - ja varsinkin painavampi kuin ajoleikkuri, joten nurmikkoon voi jäädä renkaiden painaumat tästäkin.

Jerkku riittää siirtää pulpettivene trailerilla järveen ja konetta osaa pienen opiskelun jälkeen ajaa pikkulapsetkin. Pihatien lanaukseen väittäisin 200-sarjan olevan liian pieni, toki riippuu millainen tienpinta on ja mitä työnjälkeä on vaatimuslistalla.

Miinuksena jäykkä keskinivel, joka tarkoittaa että epätasaiseen maastoon ei ole mitään asiaa. Linkkukone on käännöksissä kauha ylhäällä myös epävakaa, mutta samasta syystä kaadetaan isoja pyöräkoneitakin. Takapyörät on herkästi ilmassa murskehommissa, joten kone oltava aina suorassa kun nostelee painavia taakkoja.

Huutokaupassa ja nettikoneessa pyydetään vanhoista vuokrakoneromuista ihan käsittämättömiä summia, joten hyvän käytetyn etsimisessä voi mennä aikaa. Ei se kovin paljon isoa mönkijää kalliimpi toki uutenakaan ole.