autoilua & elämää

Kirjoittaja Aihe: Yleistä veneistä  (Luettu 148611 kertaa)

Poissa Arcca

 • Klassikko
 • ****
 • Viestejä: 2945
 • Audi A4 B9 2.0TFSI 140 Stron, Subaru XV 2.0 CVT
Vs: Yleistä veneistä
« Vastaus #1080 : 10.06.2021 09:50 »
Nyt on pari kalareissua jo ajettu tuolla 2021 Buster XSR:llä + 20 GEPL jammulla.

On todettava että Kippari 2/21 lehden 4:n pienveneen vertailun havainnot lehdessä osuu kyllä yksiin omien kokemusten kanssa:

Vakaa vene, tilava, helppo ja hyvä ajaa. Tykkään.

Pari asiaa, jota en ole huomannut mainittavan missään:
- Pulpetin yläosa on jotain pehmeää muovia, siitä saa jopa käsin painamalla piikin läpi -> painavan 9" kaikuplotterin asennus tuotti hieman hankaluuksia Scottyn jatkovarrella, koska pulpetti joustaa ja systeemi vapisee. Toki tyydyttävä ratkaisu syntyi, mutta sinne tänne pyöriteltävää en onnistunut tekemään, tosin en tarvitsekaan. Laitoin Scottyn jatkovarrella peruskiinnityksen, levyjä sen alle ja nojaamaan pulpetin etureunaan tukevuuden lisäämiseksi.
- Bensatankin paikka on itkettävä: Syvällä takapenkin alla nauhalla kiinni. Jopa niin ettei bensamittaria näe. Tähän ratkaisuun saisi Inhan tehtaalla vielä miettiä parannusta. Peilillä katsoen ;D tosin soppaa ei juuri tunnu kuluvan tällä yhdistelmällä.

Venekombon perusrusetti on mielestäni liian jyrkkä. Olisiko optimoitu taloudellisuuteen yksin ajaessa.

Kahden äijän kalakamoineen (200+ kg) en saanut kuin 5100 kierrosta tauluun, en tosin ehtinut kunnolla kokeilla eri trimmikulmissa kun ei ole power trimiä vaan tilt, mutta tulos asettuu yksiin Kipparilehden datan kanssa. Haluan kyllä enemmän kierroksia kuormallekin joka on yleistä omassa käytössä. Konekin rasittuu vähemmän. Eli loivemmman potkurin hankinnaksi mennee.

Onneksi sain ostettua moottorimittariston pakettiin mukaan vaikka myyjä piti sitä tarpeettomana ::) niin näkee rpm:t ja tunnit, ja esim uistelunopeuden säätö pitäisi olla mittariston mukana, en ole vielä testannut.

Raymarine Element 9" HV on hieno laite luokassaan, löytyy mm. sivuluotausta ja karttaplotteri, suosittelen tarjoushinnoilla. Myös vasemmalle sivuluotaus toimii tässä veneyhdistelmässä, eli moottori ei häiritse.

Anturin laitoin Stern Saverin Original palikalla kiinni perään ettei tule reikiä. Sekin onnistui hyvin, uskomattoman lujasti tuntuu mukana tuleva Epoxy liima tarttuvan veneen perään. Tälle myös suositukseni.

"It is what it is."

Poissa Sande

Vs: Yleistä veneistä
« Vastaus #1081 : 13.06.2021 18:51 »
Toukokuussa vaihdoin impellerin ikivanhaan 5 hv Mercuryyn ja ihan kunnon mittaisella koeajolla se toimi ihan hyvin. Pari viikkoa sitten kun poika lähti sillä kalalle, niin ei vedet kiertäneet ja konehan leipoi kiinni... No, eipä siinä mitään, nämä wanhat 2-tahtiset eivät aina ota pienistä leikkaamisista pahasti itseensä ja tämäkin jäähdyttyään lähti taas hyvin käyntiin. Tänään sitten askartelin koneen kanssa ja huomasin että vesipumpun metallipesä pääsee pyörähtämään asentoon, josta vedet eivät lähdekään kiertoon. Löin varovasti yhteen kohtaan taltalla pienen vekin, joka nyt jumiuttaa pesän paikoilleen. Ainakin vedet alkoi taas liristä iloisesti  :)

Poissa Markku

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5904
 • Don't Panic -eläpä hättäele
Vs: Yleistä veneistä
« Vastaus #1082 : tänään kello 12:47 »
Perusjuttuja mukavasti kerrottuna.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Mn7mPVqgkFg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">https://www.youtube.com/watch?v=Mn7mPVqgkFg</a>
Passat 1,9 tdi -99
Rouvalla Rapid 1,6 tdi dsg-15
Pojalla Jetta V 2,0 tfsi  Gli  -06

Poissa Markku

 • Yhdistyksen jäsen
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 5904
 • Don't Panic -eläpä hättäele
Vs: Yleistä veneistä
« Vastaus #1083 : tänään kello 13:45 »
Kaasulla toimiva perämoottori?
No nyt sellainenkin on tehty.
Ideana ok, mutta mielellään kuulee joitain kokemuksia tai testituloksia.

https://www.mercurymarine.com/fi/fi/engines/outboard/fourstroke/25-25-hp/
https://www.euromotorcenter.fi/laitteet/mercury-fourstroke-5-hv-propane-peramoottori/
Passat 1,9 tdi -99
Rouvalla Rapid 1,6 tdi dsg-15
Pojalla Jetta V 2,0 tfsi  Gli  -06