https://tummennuskalvot.fi/

Kannettavat tietokoneet

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Oliko tämmöistä aihetta jo? En löytänyt, joten perustin.. Koska :

Kävi duunin IT henkilö vaihtamassa mulle uuden läppärin.. Vanha HP sai nyt seuraajakseen uuden HP:n  ;D

Ultrabookki i7, 2,6GHz, 500Gt, 4Gt jne... Windows 7 Enterprise käyttiksellä.. En tykkää.. Mutta kai tähän tottuu  :eek:

Helevetin ohut kone, mutta kyllä puutteita tuli heti.. Telakkaa ei vielä ole  :eek:, tulossa joskus.. Muistikortin lukijaa koneessa ei ole ollenkaan  :eek: Erillistä audio-uloslähtöä ei ole, on vain yhdistetty liitin josta tulee ääni kuulokkeille ja mikille, eli vaatii jonkun erillisen piuhan, koska nyt kaiuttimet särisee perkeleesti kuunneltaessa tuolta ääntä..  :eek:

Aika näyttää kuinka yhteiselo alkaa, nyt otankin tuon heti mökille mukaan, kun konetta kuitenkin tarvitsen.. Pitää vain taikoa jostain kaupasta SD kortinlukija mukaan, koska riistakamera pitäis tyhjentää ja tutkia.. Tosi järkyttävä puute nykykoneessa!
 
Mikäs malli tuo on? Ei kai teillä duunissa käytetä jotain kotipaviaaneja?

Näet, oletan sen olevan Elitebook. Siihen saa telakan, sano it jampalle että tilaa täältä, hyllyssä joitain kymmeniä kappaleita pikaisella vilkaisulla. Mukana toinen virtalähde ja uudempi revisio jossa 2 kpl displayportteja.

kaupan päälle saat tuon kaipaamasi IPNE-500 piuhan, niitä on stten hyllyssä jokunen sata kun moisen tarvitsee liki kaikkiin uusiin läppäreihin, älypuhelimiin ja tabuihin jotka menee työkäyttöön.

Ja vielä ripitys kahdesta asiasta, onko sinulla / teillä firmassa joku syy hankkia kone pyörivällä levyllä? Meiltä varsinkin läppärit menee, siis työläppärit, 90% SSD:llä ja tuo 10% on se marginaalikäyttäjäryhmä jotka tarvitsee paljon paikallisia isoja tiedostoja, näillekin tosin yleensä menee noita worstation kannettavia joissa on esmes 256 SSD + kaverina tiedostoille 1Tb pyörivä.

Pöytäkoneissa suhde ei vielä ole noin, olisko karkeasti 30% SSD ja 70% pyörivä koska pöytäkonetta ei niin usein käynnistellä / sammutella.

 
Meidän firmahan on orja, siis pääkonttorin orja. Kaikki koneet tulevat pääkonttorin saneleman politiikan mukaan, ja ne vieläpä tulevat pääkonttorin ostamina Saksasta, jossa siis pääkonttorikin sijaitsee.. Meillä ei ole minkäänlaista valtaa valita koneita, saati siihen tulevia lisätilpehöörjä, joten kauppaa et nyt Makkis saanut  ;D
 
Miulle tuli kanssa just uus laite, Espoossa pyörähtäessä IT hemmo tyrkkäs sen mukaan. Kertoi koneen olevan nyt valmis paketti. Kotiprintterin (Samsung clx-3185) ajuri ei kuitenkaan toiminut joten käytin koneen asennuksessa vielä paikallisessa IT firmassa. Ajurin uudelleenasennus maksoi huimat 19 €!!!, toki laitoin tuon matkalaskuun niin ei ole aiheuttamassa henkilökohtaista konkurssia.

En tiedä mikä kone tää on, pohjassa lukee Elitebook 840. SD kortin lukijaa ei luonnollisestikaan näytä enää oleva, eikä cd/dvd -soitinta - vanhalla koneella aloin konvertoimaan cd kokoelmiani muistikortille autokäyttöä varten, tämä projekti on nyt vähän niinkuin parkissa...

Telakka-asema tuli mukaan, mistähän / millaisia cd/dvd lukijoita ja muistikortin lukijoita tähän on saatavilla?
 
Mulla on sama kone duunikoneena kun Skulalla mutta SSD:llä. Siihen käy sama telakka noiden Elitebook 820 / 840 / 850 koneiden kanssa, samaa menee myös uudempaan Elitebook 1040 Folioon ja 810 hybridirevovveriin.

JiiJiin koneesta löytyy muistikortin lukija, kun katsot konetta käyttäessäsi ssitä, niin oikealla sivulla kolmas aukko, ensin on audioliitin, sitten displayportti ja sitten pari usbia ja lukija on siinä displayportin ja usbien alapuolella silleen vähän huomaamattomasti.

Skulalla sen sijaan menee ulkoisen usbilukijan hankinnaksi. Molemmat tarttette ostaa displayporti-hdmi adapterin viihdekäyttöön ja esmes hp:n oma ulkoinen uspidwdrw asema maksaa about 45 eur alvinolla ja samaan hintaan veroineen saanee pingpong merkkisiä ihan marketeista.
 
Paitsi että Skulan Elitebook Folio 9470m koneen tehdasspeksi sanoo näin:

PORTS/SLOTS
 
Ports
VGA – One
DisplayPort – One (v1.1a)
Headphone/Microphone combo port – One
Power Connector – One
Secondary Battery Connector – One
Docking Connector – One
RJ-45 (Ethernet) – One
USB 3.0 – Two
USB 3.0 charging port – One

Digital Media Slots
1 SD/MultiMediaCard slot (supported media include: SD, SDHC, SDXC, MultiMediaCard, MultiMediaCard+)

Mulla ei ole duunikone mukana, näin onedriveforbusiness aikoinaan en ole keksinyt syytä kanniskeluun jos vaikka töitä tarviis kotona tehdäkin. Koskaan en lukijaa tarvinnut enkä optista asemaa, niin en ole tullut kaivanneeksi.
 
Aika jännä. Lukijaa ei kuitenkaan ole. Ja hain lukijan kaupasta ennen kun lähdin kohti mökkiä.. Täytyypä vielä pyöritellä tuota kun pääsen kaffelta autolle josko kuutenkin..
 
Se on älykortin lukija. Käytetään yleisesti esimerkiksi terveydenhoitoalalla tunnistautumiseen. Sana multimedia on vähintäänkin hämäävä.
 
Voi perse!

Mikäs se tuossa on. LOL!
4a7eqy4u.jpg


Hyvin on huomaamaton.. Mutta löytyi..
 
Justiin ajattelin että kirjaudun sateen kunniaksi hp:n tehdaskonfiguraatiojärjestelmään josko sieltä löytyisi mutta eipä näköjään tarvitse :)

Optista asemaa kuitenkaan ette koneistanne löydä vaikka kuinka pyörittelisitte.
 
Katsoppa Skula jos jossain välissä kehtaat, koneestasi tuotekoodi. En muista löytyykö Foliosta ihan pohjasta vai onko piilotettu akun alle. Se on tyypillisesti jotain tällaista, tai siis jos koneesi on i7 ja 500 pyörivällä levyllä, niin se on tällainen: H4P05EA#AK8

Ennen risuaitaa kertoo koneen mallin ja tuo AK8 on lokalisaatio. Samaa mallia myydään globaalisti kaikilla markkina-alueilla ja siksi niissä on tuo lokalisaatio koodi joka määrittää mm. tehdasasennetun käyttisimagen kielet ja muutamia muita parametreja, näkyvin lienee näppiksen layout (AK8 muistaakseni winkkari enkku, suomi, ruotsi, tanska, norja ja Nordic näppis eli mukana aakkoset).

Tuo vaan ihan mielenkiinnosta, kun koneet tulee kerran saksasta, niin käyttiksenä käytettäneen enkkua toki ja tyypillisesti jos se lokalisoidaan suomeksi, se tehdään kielipaketilla käyttiksen päälle mutta lähinnä se kiinnostaa missä saksan pojat hoitaa näppiksen vaihdon vai onko ne tehdaskonfiguraatiokoneita jotka voidaan tilata tapauskohtaisesti halutulla lokalisaatiolla kohdemaasta riippuen, jolloin tuotekoodi ei ole tuo ylläoleva.

Asiasta kolmanteen, nyt on mennyt tuo Elitebook FOlio 9470m EOL tilaan eli eipä se enää tehdaskonfiguraattorissa olisi näkynytkään.

Meiltä mitä menee muualle, mm. juurikin Saksaan, niin yksittäisiin / pieniin sarjoihin me vaihdetaan näppis omassa esiasennuksessa mutta isommat toimitukset otetaan toki tehdaskonfiksena. HP:llä ja DELL:llä homma on hemmetin kivuton, Lenovolla kankea. Fujitsusta ei kokemusta, ei juurikaan myydä ko. merkkiä.
 
Tuo Elitebook Folio 9470m konehan on ollut jo pitkään ns. "extended lifecycle" tuote eli sen normaalia elinkaarta hp jatkoi varsin pitkään suunnitellusta suuren kysynnän vuoksi. Hemmetin hyvä konehan se onkin, vaikka vanha malli piirisarjaltaamn, oli aikoinaan ensimmäinen bisneskriteerit täyttävä ultrabook eikä monella valmistajalla ole moista edelleenkään jonka kanssa voi elää ilman hirveää adapterisulkeista ja joka telakoituu "aikuisten oikeasti" eli passthroughina.

Itse en ole vaan Elitebook 840:n julkaisun jälkeen Foliolle enää markkinaa nähnyt, paitsi naiset, se kun on nätti. 840 taas on työkalun näköinenkin.
 
Kiitos. ABU on UK-lokalisaatio eli sikäläinen näppis, käyttisten kielestä tuossa lokalisaatiossa en enkun lisäksi jaksa muistaa.

Teidän koneet siis aloittaa matkansa englantilaisesta tukkukanavasta koska tuotekoodi kertoo sen olen globaalisti saatavilla oleva tukkujakelumalli jota on saatavissa omina lokalisaatioinaan kaikilla markkina-alueilla. En siis voi ymmärtää jonkun näkemää vaivaa näppiksen vaihdon vuoksi (onhan siinä skandinäppis vai onko se vielä enkku ilman skandimerkkejä) koska saksan gyntteri voisi tilata tai delegoida sen tilattavaksi täältä suomesta keneltä tahansa hp jälleenmyyjältä. Samat alennusprosentit noihin saadaan. Täältä suomesta käsin tilanne on hieman hankalampi koska ollaan onnettoman pieni markkina-alue ja EU:kattavat jakelijat (Techdata ja Also Actebis) eivät kykene EU alueen laajuiseen yhteistyöhön mm. laskujen kiertämisen suhteen  :-\

Toki taustalla on moni muukin asia, laitteeseen liittyy kovasti usein erityyppisiä palvelusopimuksia joiden tuottaminen ja prosessit poikkeaa maakohtaisesti ja tästä syystä rahan liikuttaminen ei ole aina yksioikoista ja jos teillä suomessa on kovinkin pieni konttori kokonaisuutena, niin jokunen sata konetta kannattaa mieluummin käsin vaihtaa näppis kun lähteä byrokratiaa selvittämään.

Meillä toimitukset ulkomaille on pääsääntöisesti pieniä ykkös- tai yköskymmenien koneiden eriä eli tuo näppiksen vaihto tosiaan kannattaa tehdä itse. Näppishän ei maksa kn muutaman kympin ja sen vaihto ottaa muutaman minuutin (isompi homma purkaa kone laatikostaan vaan kun se pitää joka tapauksessa tehdä niin tuo näppis on pikkujuttu) mutta kun meillä ne on usein automaatioprojekteihin liittyviä toimituksia niin kohdemaat voivat olla ihan mitä vaan. Saksaan nyt menee aina määränsä mutta kaikki muu nyt sitten riippuu siitä mistä roikkuu. Tänään lähti muutama Ruzomberokkiin Slovakiaan, enpä edes tsekannut menikö noihin sikäläinen lokalisaatio vai mentiinkö vain International English setupilla jota tuollaisissa marginaalimaissa usein käytetään.

Mutta ripitä nyt vaan ihan aikasi kuluksi se teidän it jantteri että vanhan paskan kantoi uutena pöydälle  ;D
 
ja esimerkkinä volyymeistä, vaikkapa erään monelle tutun "suomalaisen" globaalin lukkofirman tänne tulevat koneet me otetaan ihan suomesta, svedut ottaa sieltä ja kukin maa sikäläisiltä toimittajilta, kokoonpanot on vaan naulittu näppistä ja virtapiuhaa lukuunottamatta 1:1 ja näin ollen kun vaan joku saa sen kussakin maailmankolkassa verkkoon, niin me tiputellaan sitten täältä tarvittava ohjelmistoasennus. Nöin siis tehdään kun koneita liikkuu satoja vuositasolla.

Samainen firma toimittaa myös järjestelmää, monille tuttua, jonka koneet taas menee kaikki täältä ja koska kyseessä on pöytäkone, jos ei International English näppis kelpaa, juoskoo kohdemaan kikanttiin ostamaan haluamansa kielen. EVVK. Näitä ei mene satoja vaan korkeintaan ykköskymmeniä.
 
Makkis sanoi:
Kiitos. ABU on UK-lokalisaatio eli sikäläinen näppis, käyttisten kielestä tuossa lokalisaatiossa en enkun lisäksi jaksa muistaa.

Teidän koneet siis aloittaa matkansa englantilaisesta tukkukanavasta koska tuotekoodi kertoo sen olen globaalisti saatavilla oleva tukkujakelumalli jota on saatavissa omina lokalisaatioinaan kaikilla markkina-alueilla. En siis voi ymmärtää jonkun näkemää vaivaa näppiksen vaihdon vuoksi (onhan siinä skandinäppis vai onko se vielä enkku ilman skandimerkkejä) koska saksan gyntteri voisi tilata tai delegoida sen tilattavaksi täältä suomesta keneltä tahansa hp jälleenmyyjältä. Samat alennusprosentit noihin saadaan. Täältä suomesta käsin tilanne on hieman hankalampi koska ollaan onnettoman pieni markkina-alue ja EU:kattavat jakelijat (Techdata ja Also Actebis) eivät kykene EU alueen laajuiseen yhteistyöhön mm. laskujen kiertämisen suhteen  :-\

Toki taustalla on moni muukin asia, laitteeseen liittyy kovasti usein erityyppisiä palvelusopimuksia joiden tuottaminen ja prosessit poikkeaa maakohtaisesti ja tästä syystä rahan liikuttaminen ei ole aina yksioikoista ja jos teillä suomessa on kovinkin pieni konttori kokonaisuutena, niin jokunen sata konetta kannattaa mieluummin käsin vaihtaa näppis kun lähteä byrokratiaa selvittämään.

Meillä toimitukset ulkomaille on pääsääntöisesti pieniä ykkös- tai yköskymmenien koneiden eriä eli tuo näppiksen vaihto tosiaan kannattaa tehdä itse. Näppishän ei maksa kn muutaman kympin ja sen vaihto ottaa muutaman minuutin (isompi homma purkaa kone laatikostaan vaan kun se pitää joka tapauksessa tehdä niin tuo näppis on pikkujuttu) mutta kun meillä ne on usein automaatioprojekteihin liittyviä toimituksia niin kohdemaat voivat olla ihan mitä vaan. Saksaan nyt menee aina määränsä mutta kaikki muu nyt sitten riippuu siitä mistä roikkuu. Tänään lähti muutama Ruzomberokkiin Slovakiaan, enpä edes tsekannut menikö noihin sikäläinen lokalisaatio vai mentiinkö vain International English setupilla jota tuollaisissa marginaalimaissa usein käytetään.

Mutta ripitä nyt vaan ihan aikasi kuluksi se teidän it jantteri että vanhan paskan kantoi uutena pöydälle  ;D

Ok. Mielenkiintoista informaatiota. Kitosh.

Ripitänpä Sepon asian tiimoilta ensi viikolla kun se tuonee uudet pöytäkoneet tuotannon puolelle 8)

Ja juu. Näppis on ääkkösversio..
 
Minullakin meni tietokone uusiksi töissä ja seuraavaksi on tulossa tälläinen -> Dell 12,5" Latitude E7240, i7-4600U, 8GB, 256GB SSD, 3G, Windows 7 Professional.

Olen ollut vannoutunut Lenovon koneen kannattaja mutta nyt Dell ja merkistä ei ole mitään kokemusta. Toivottavasti pelaa koska ärsyttävin asia töissä on kun kone ei toimi. ???
 
Duunissa sain HPn 13.3" 1,5v sitten läppärin oli jees tehoakulla ja kaikilla kilkkeillä. Vuoden sitä jaksoin kantaa maastossa mukana. Ennen sitä testasin Panasonicin CF-19 10,4" joka on ns. Rugged laptop, navy seals yms. käyttää sitä. Talvella kuulin että 6t/€ läppäri makaa kaapissa käyttämättömänä. Nyt ollut puoli vuotta käytössä Se. Panasonic CF-19 mk5 2v vanha laite siis, W7, 8gt muistia, 320gt levy, gps, mobiilikaista yms. Hienouksia. Olen erittäin tyytyväinen. Keväällä testasin Panasonicin 10,4" padia W8 ja oli ihan helmi, sellanen tulee seuraavaxi käyttöön. Siitä olisi ns. Pöytäkoneen korvajax. Liikkuvatyö julkisella sektorilla, onnex olen päässyt testaileen tuolla tuollasi juttuja. Mä voin tehdä työni missä vain, mutta en avokonttorissa :) Melkein vois tuolla läppärillä nytki korvata pöytäkoneen, outlookin kanssa tulee välillä ristiriitoja kun kahdessa koneessa ns. Sam maili. Jotenki ei keskustele keskenään.
 
Uus läppäri harkinnassa, onkohan tuo ssd-levy helposti laitettavissa uuteen koneeseen? Aika huonosti löyty mulle konetta kun,vaatimuksena oli 17" näyttö ja ssd levy. :eek:
 
Haussa email ja surffausläppäri porukoille (tuon rikki menneen HP:n tilalle).

HP, Acer, PackardBell vai Lenovo? Hintaluokka alle 400e.

Gigantissa olis tarjouksessa tämmöinen : LINKKI
 
Näihin on vaikea vastata kun tuntuu, että kun 3 vuotta sitten mukavaksi merkiksi havaittu kone onkin nykyään susi. Pitäs aina tietää pintaa syvemmältä eri mallisarjojen heikkoudet ja vahvuudet.

Mulla ollut nyt käytössä 4 vuotta Asus ja pelittää edelleen,tosin nykyään ei tabletin vuoksi käytössä päivittäin.

Lenovon tuen kanssa touhusin tabletin kanssa jokin aika sitten. Ihan ok palvelun sain.

Jos itselle uutta kannettavaa katsoisin, en jättäs Samsungin tarjontaan tutustumatta.
Markantalossa tais olla -15% kaikki kannettavat...
 
Samsungit näyttäs gigantissa olevan kiloeuron laitteita  :eek:

Enkä jaksa nyt monesta putiikista lähtiä kattoon kun kuulemma on kiire, jo toinen päivä heillä ilman tietokonetta.. Vain nuorisoko on jumissa internet-maailmassa?